Moskou en Elon Musk ontkennen dat Russen satellieten van Starlink gebruiken

Het Kremlin en Elon Musk ontkennen berichten uit Kiev dat Russische soldaten aan het front toegang hebben tot internet via Starlink.

 

Meer krantenkoppen in België

? HLN 1924: “Hitler kwam in 1912 als schilder naar München”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Een lezing van de Witte Eland’ uit Het Laatste Nieuws van 27 februari 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen,

Lees meer »

Onze reporter schrijft brief aan Fly van ‘Kamp Waes’, na uitspraak over ADHD: “Ik zeg toch ook niet dat elke beroepsmilitair een idioot is?”

In een interview in HLN dit weekend doet commandant Fly uit ‘Kamp Waes’ een uitspraak over ADHD. Die is bij onze reporter Sander Van den Broecke, vader van een ADHD-patiënt en zelf op late leeftijd ook gediagnosticeerd, in een verkeerd keelgat geschoten. Hij schreef een brief aan de militair. “ADHD bestaat echt, en iedere ADHD-patiënt is anders, mijnheer Fly.”

Lees meer »

Dienst Cultuur Nieuwpoort keert even terug naar Vlaanderens waanzinnigste eeuw

De Dienst Cultuur van Nieuwpoort organiseert op vrijdag 8 maart een avond met historicus en auteur Joren Vermeersch over zijn nieuwe boek Vlaanderens waanzinnigste eeuw (1297-1385). Daarin vertelt Joren Vermeersch in romanvorm de grote verhalen van Vlaanderens 14de eeuw, bekeken door de ogen van de gewone man en vrouw.
The post Dienst Cultuur Nieuwpoort keert even terug naar Vlaanderens waanzinnigste

Lees meer »

Snelheidsbord in Adinkerke betrapt bestuurders… aan 188 per uur: “Bord moet hersteld worden”

“188 kilometer per uur. Matrix ok.” Het digitale snelheidsmeterbord in de Moeresteenweg in Adinkerke liet tientallen passanten enorm schrik vrijdagochtend. Het bord, dat in een zone 30 staat, was tilt geslagen. Burgemeester Bram Degrieck laat het bord nu nakijken. “Het is uiteraard duidelijk dat dit niet juist is en we brengen het zo snel mogelijk in orde. Wat erger is:

Lees meer »

Oekraïne voert aanval uit op spoorwegbrug in Russische regio Samara, treinverkeer is stilgelegd

In de Russische regio Samara heeft Oekraïense militaire inlichtingendienst een aanval uitgevoerd op een spoorwegbrug, waardoor het treinverkeer is stilgelegd. Dat traject zou worden gebruikt om militair materiaal te vervoeren. Ondertussen heeft Rusland de Duitse ambassadeur in Moskou op het matje geroepen, nadat bekend geraakte dat Rusland vertrouwelijke gesprekken tussen Duitse legerofficieren had afgeluisterd.

Lees meer »