Kunnen wolven van Tsjernobyl ons helpen in strijd tegen kanker? “Hun overlevingskans bij kanker is groter”

In 1986 gebeurde de grootste kernramp in onze geschiedenis toen de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde. Een enorme hoeveelheid radioactief materiaal kwam hierdoor in de wijde omgeving terecht. De mens is er permanent weggebleven, maar de dieren zijn massaal teruggekeerd naar deze regio. Dat maakt de ‘Chernobyl Exclusion Zone’ een interessante plek voor wetenschappelijk onderzoek. Want hoe gaan deze dieren om met de kankerverwekkende omstandigheden in het wild? Wetenschappelijk onderzoek van de lokale wolven heeft alvast veelbelovende eerste resultaten die ook belangrijk zouden kunnen zijn voor onze gezondheid. 

Meer krantenkoppen in België

? “Remco Evenepoel zal Parijs-Nice winnen”

In een nieuwe aflevering van onze wielerpodcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ blikken host Stijn Vlaeminck, HLN-analist Michel Wuyts en Greg Van Avermaet terug op de Strade Bianche. De prestaties van Tadej Pogacar en Lotte Kopecky maakten indruk. Ook de resultaten van de renners van Lotto Dstny blijven niet onopgemerkt. Vanzelfsprekend wordt er ook tijd gemaakt om het over Parijs-Nice te hebben.

Lees meer »

Jeroen Meus zoekt inspiratie bij 6 buitenlandse tv-chefs in ‘De mosterd van Meus’

Televisiekok Jeroen Meus reist voor zijn nieuwe programma ‘De mosterd van Meus’ naar 6 buitenlandse televisiechefs, om inspiratie op te doen voor nieuwe ‘Dagelijkse kost’-recepten. Van de gekende Zweedse balletjes tot verrassende kaas uit het onbekende Georgië: Meus verwerkt steeds meer internationale invloeden in onze ‘Dagelijkse kost’. "Een simpele kotelet met wortelstoemp volstaat niet meer."

Lees meer »

“Noord-Korea stuurde al bijna 7.000 containers met miljoenen granaten naar Rusland”

Noord-Korea heeft de afgelopen maanden al zeker 6.700 containers met miljoenen artilleriegranaten naar Rusland gestuurd. Dat beweert de Zuid-Koreaanse minister van Defensie Shin Won-sik. Na de ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse ambtgenoot Kim Jong-un (40) in september, zijn de wapenleveringen naar verluidt opgedreven. In ruil voor het oorlogsmateriaal krijgt Pyongyang voedsel van Moskou.

Lees meer »

Kaartjes, geschenken en fles voor eeuwelinge Simonne

Simonne Caby uit de assistentiewoningen bij het woonzorgcentrum in Deerlijk ontving tientallen kaarten met gelukwensen. Zij vierde immers haar 100ste verjaardag en is de vijfde eeuweling die er woont.
The post Kaartjes, geschenken en fles voor eeuwelinge Simonne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn verhaal is eigenlijk te zot voor woorden”: Julien Vermote rijdt zondag zijn eerste topkoers na zijn wielerverrijzenis

Drie maanden geleden had hij nog geen ploeg, maar morgen staat Julien Vermote (34) namens Team Visma – Lease a Bike in het Italiaanse Siena aan de start van de Strade Bianche. Het is een verrijzenisverhaal waar Jezus Christus jaloers op zou zijn. “Had je me drie maanden geleden gezegd dat ik hier zou staan, ik had je niet geloofd.”<br

Lees meer »

W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie

Met de ‘Tand van Ferdinand’ pakt toneelvereniging W.A.T. op scène terug uit met een hilarische komedie. Ditmaal speelt het stuk zich af in een vliegtuig. Het publiek mag rekenen op chaotische situaties – hoewel er in een vliegtuig niet zoveel deuren zijn – en van dolkomische ontwikkelingen.
The post W.A.T. op scène pakt uit met nieuwe komedie appeared first on

Lees meer »

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov (94) gestorven

Voormalig Sovjet-premier Nikolaj Ryzjkov is op 94-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Valentina Matviejenko, voorzitster van de Russische Federatieraad, woensdag in Moskou. Ryzjkov was een van de hervormers van de Sovjet-Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Hij was een van de laatste Sovjet-regeringsleiders die nog actief was in de Russische politiek.

Lees meer »

Brussels Airlines schrapt drie op de tien vluchten op tweede stakingsdag

Als gevolg van een stakingsactie die vandaag voortduurt, verwacht Brussels Airlines vandaag slechts zeven van de tien vluchten uit te voeren. Dat bevestigde een woordvoerder van het luchtvaartbedrijf kort voor 6 uur deze ochtend aan Belga. De ochtend van deze tweede stakingsdag zijn meerdere vluchten van en naar Europese, Afrikaanse en Amerikaanse bestemmingen geannuleerd.

Lees meer »

? HLN 1924: “Het komiek schouwspel van een kat, een hond, een policieman en een heel korps lifeguards, die tegen elkander op een fox-trot dansten”

In ‘HLN 1924′ hoor en lees je Het Laatste Nieuws van dag op dag honderd jaar geleden. We duiken in onze archieven en pikken er elke dag een bijzonder artikel uit. Klik hierboven en luister naar ‘Eigenaardige fratsen der electriciteit’ uit Het Laatste Nieuws van 4 maart 1924. Wil je andere artikels uit de HLN-geschiedenis beluisteren en lezen, klik dan hier.

Lees meer »

Sven Pichal vraagt parket om extra onderzoek

Het parket is klaar om ex-radiopresentator Sven Pichal (44) te vervolgen voor het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik. De zogenaamde eindvordering is er. Maar Pichal zelf wil dat er nog extra onderzoek gebeurt, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »