Colombia kondigt noodtoestand af na aanvallen op cipiers in meerdere gevangenissen

In de gevangenissen van het Zuid-Amerikaanse land Colombia is de noodtoestand afgekondigd na verschillende aanvallen op cipiers. Dat heeft de Colombiaanse minister van Justitie aangekondigd. Bij een van die aanvallen kwam een bewaker om het leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Jinnih Beels (Vooruit) spreekt voor het eerst over heisa Tom Meeuws: “Wie constant oorlog wil blijven voeren, kan beter in de oppositie zitten”

Met de eedaflegging van Tatjana Scheck (Vooruit) op de gemeenteraad maandagavond is Tom Meeuws nu ook officieel schepen af in Antwerpen en wil Vooruit de heisa rond Meeuws zo snel mogelijk vergeten. Voor het eerst doet zijn ex-collega Jinnih Beels (Vooruit) dinsdagavond in Terzake haar mond open over de zaak en over de interne verdeeldheid van haar partij: “Iedereen bij

Lees meer »

Gewezen zaakvoerster van Huis Cécile in Rekkem is overleden

In het woonzorgcentrum Zilvervogel in Rekkem is Cécile Vercambre (85) overleden. Ze was net geen halve eeuw zaakvoerster van Huis Cécile in de Priester Coulonstraat in Rekkem. De vrouwen konden er zorgvuldig een keuze maken uit een breed gamma aan beha’s, en vroeger van korsetten. Cécile maakte ze ooit nog zelf.
The post Gewezen zaakvoerster van Huis Cécile in Rekkem

Lees meer »

Trouwen op een schrikkeldag: Lisa en Dries geven elkaar vandaag hun ja-woord

Een huwelijksdag is altijd speciaal, maar die van Lisa De Deckere en Dries De Baets is heel bijzonder. Het koppel stappen vandaag, schrikkeldag 29 februari, in het huwelijksbootje. In theorie zullen ze dan maar om de vier jaar hun huwelijk kunnen vieren. “Mijn vriend grapte al dat het voor hem zeer voordelig zal zijn”, lacht Lisa.
The post Trouwen op

Lees meer »

LIVEBLOG WK INDOOR. Favoriete Noor Vidts grijpt leiding in vijfkamp, belangrijkste uitdaagster Vicente afgevoerd met brancard

Vanaf vandaag tot en met zondag staat het WK indooratletiek op de planning. Onder andere meerkampster Noor Vidts verdedigt haar titel in de vijfkamp, terwijl haar grootste concurrente Maria Vicente al met een zware blessure uitviel. Wat kunnen de 15 aanwezige Belgen – een recorddelegatie – betekenen? Volg het op de voet in onze liveblog!

Lees meer »