Colombia kondigt noodtoestand af na aanvallen op cipiers in meerdere gevangenissen

In de gevangenissen van het Zuid-Amerikaanse land Colombia is de noodtoestand afgekondigd na verschillende aanvallen op cipiers. Dat heeft de Colombiaanse minister van Justitie aangekondigd. Bij een van die aanvallen kwam een bewaker om het leven.

 

Meer krantenkoppen in België

CD&V maakt bocht over euthanasie: “Discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen met weinig morele grenzen”

CD&V wil praten over euthanasie bij vergevorderde dementie. “We willen de discussie over leven en dood niet overlaten aan partijen die weinig of zeer ruime morele grenzen hebben”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi. De nationale partijraad heeft een aantal stellingen voorbereid die in de aanloop naar het verkiezingscongres van CD&V aan de partijleden zullen worden voorgelegd.

Lees meer »

Verwardheid alom: Millie Bobby Brown praat plots met een ander accent

Er zijn heel wat fans in de war door het accent van Millie Bobby Brown (20) tijdens een recent interview. De ‘Stranger Things’-actrice stond voorheen bekend om haar prominente Britse accent, maar nu lijkt ze dus plotseling te wisselen tussen een Amerikaans accent. “Waar is dat Britse accent gebleven?”, klinkt het al snel op sociale media.

Lees meer »

“Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en Jenny Colpaert uit Middelkerke zijn 70 jaar getrouwd

Roger Vanhee (92) en Jenny Colpaert (90) vierden op 27 februari hun platina huwelijksverjaardag. Ze leerden elkaar kennen in 1953, toen Roger op zijn ronde als postbode aan een kinderhome passeerde. Daar werkte Jenny. “Dat is in mijn ogen geschoten, zeker?”, lacht Roger.
The post “Ik hoopte dat ze zou vragen of ik een potje koffie wilde”: Roger Vanhee en

Lees meer »

Ook Christian (48) zag twee fietsvrienden voor z’n ogen sterven: “Niet reanimeren, hadden we mekaar beloofd”

De dronken bestuurder die zondag in Gent twee wielervrienden doodreed, brengt hevige emoties naar boven bij Christian Gillis (48). In de fractie van een seconde dat zijn fietskameraden Eddy (68) en Erik (59) buiten zijn gezichtsveld waren, werden ook zij aangereden. De twee waren op slag dood. “Ik heb me op mijn knieën naast hen gezet, met mijn hand op

Lees meer »

Tsjechisch lagerhuis stemt tegen legalisering homohuwelijk

De kamer van Afgevaardigden in het Tsjechische parlement heeft woensdag een voorstel tot legalisering van het homohuwelijk afgewezen. Het huis stemde wel voor het toestaan van gezamenlijke adoptie door homostellen, op voorwaarde dat een van de partners de biologische ouder van het te adopteren kind is.

Lees meer »

OpenAI beschuldigt The New York Times van “hacken” ChatGPT

OpenAI beschuldigt The New York Times van het “hacken” van zijn chatbot ChatGPT. Daarmee zou de Amerikaanse krant misleidend bewijs willen verzamelen in een rechtszaak die is aangespannen tegen het AI-bedrijf om het schenden van auteursrechten. OpenAI heeft de rechter daarom gevraagd om delen van de aanklacht te verwerpen.

Lees meer »

KIJK. Exact 24 jaar geleden maakte piepjonge Elisabeth Lucie Baeten tv-debuut in VTM NIEUWS om schrikkeldag te vieren

De populaire influencer Elisabeth Lucie Baeten was al van jongsaf een haantje de voorste. Op deze schrikkeldag 29 februari herinnert ze zich dat in het jaar 2000 als kind al eens geïnterviewd werd door VTM NIEUWS. “Ik heb mijn hand heel hard opgestoken toen ze vroegen wie daarover iets wou vertellen. Ik heb de beelden sindsdien niet meer teruggezien, schrijft

Lees meer »

Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B)

De korte trip naar Ruddervoorde betekende een kantelpunt voor de Stormvogels. Bij een overwinning voor de jongens van Jens Constant lag de titel voor het grijpen. Bij verlies zou de kampioenenstrijd opnieuw een bitsig gebeuren met thrillerallures worden tussen drie topteams.
The post Laatste seizoen Harold Van Der Borght bij SV Loppem (3B) appeared first on KW.be.

Lees meer »