Coldplay wil graag optreden in China, maar dat is niet zonder risico

Coldplay-zanger Chris Martin vertelde tijdens een concert in Thailand dat hij hoopt om ooit in China te spelen. De Volksrepubliek staat bij veel artiesten hoog op het verlanglijstje om op te treden, maar dat loopt niet altijd goed af.

 

Meer krantenkoppen in België

Veertien procent leerlingen verlaat secundair onderwijs zonder diploma

In het schooljaar 2021-2022 verliet 14,1 procent van de leerlingen het secundair onderwijs zonder voldoende kwalificaties. Dat blijkt uit de administratieve gegevens van het Vlaams ministerie van Onderwijs en Vorming. Het gaat om schoolverlaters zonder kwalificatie met een beroepsfinaliteit of met een finaliteit van doorstroom naar het hoger onderwijs.

Lees meer »

Nu bakfietsen van Babboe veiligheidsproblemen blijken te hebben: waar heb je als Belgische consument recht op?

Terwijl de Nederlandse bakfietsenfabrikant Babboe in eigen land al weken onder vuur ligt, maken ook klanten in België zich grote zorgen. De voorbije jaren zijn de frames van honderden fietsen gebroken. Het bedrijf kan de veiligheid van een aantal modellen niet garanderen en roept de fietsen daarom terug. In Nederland mogen de fietsen voorlopig niet meer verkocht worden. Maar waar

Lees meer »

Roemeen (35) krijgt effectieve celstraf nadat hij gegevens van tankkaarten wil kopiëren, maar mag gevangenis al verlaten

Een 35-jarige Roemeen kreeg 20 maanden effectieve celstraf omdat hij aan een betaalterminal van een tankstation in Veurne skimmingapparatuur bevestigde. Zo wou D.B. de gegevens van tankkaarten kopiëren. Omdat de onmiddellijke uitvoering van de straf niet bevolen werd, komt D.B. vandaag nog vrij, na zeven maanden cel. “Ik keer vandaag nog terug naar huis”, beloofde hij de rechter.
The post

Lees meer »

OPINIE. Waarom het misschien ‘ethischer’ is om te beleggen in defensie dan in speculaasjes

Er was een tijd dat banken de wereld beter beloofden te maken met uw spaargeld. Dat zouden ze nooit ofte nimmer beleggen in de wapenindustrie. Maar hoofdredacteur Dimitri Antonissen waarschuwt: “Als bankiers zich blijven gedragen als overjaarse hippies, dan wordt de financiële sector een veiligheidsrisico. Zonder geld en investeringen kunnen Europa en Oekraïne zichzelf onvoldoende beschermen.”

Lees meer »

Koningin Mathilde aangekomen in Ivoorkust

Koningin Mathilde is zondagavond omstreeks 19.00 uur lokale tijd (20.00 uur Belgische tijd) aangekomen in Abidjan, de economische hoofdstad van Ivoorkust. Ze brengt een bezoek aan het West-Afrikaanse land als pleitbezorger van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Lees meer »

Nu al 2,3 miljard ton: wereldwijde afvalberg blijft maar groeien

De hoeveelheid afval blijft wereldwijd fors toenemen. Als er geen actie wordt ondernomen, zal de wereldwijde afvalberg verder aangroeien van 2,3 miljard ton (in 2023) tot 3,8 miljard ton in 2050. Dat zal ook grote gevolgen hebben voor de economie en de volksgezondheid, zo staat woensdag in een rapport van UNEP, het Milieuprogramma van de Verenigde Naties.

Lees meer »

“Tot op heden is er nog geen oplossing”: Festival All You Can Dance steunt ouders van kinderen met spierziekte Duchenne, zoals Aidan en Justine

Op zaterdag 6 juli vindt naast de kerk van Ledegem de eerste editie van het festival All You Can Dance plaats. De opbrengstgaat naar het Duchenne Parent Project, een vereniging van ouders van kinderen die de spierziekte Duchenne hebben. Organisator Brandon Debels besloot om voor dit goed doel te kiezen nadat hij in contact kwam met Aidan Declerck en Justine

Lees meer »

Gameontwikkelaar Electronic Arts schrapt bijna 700 jobs

Gameontwikkelaar Electronic Arts (EA) gaat 5 procent van zijn personeel, zo’n 670 werknemers, ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer FIFA en The Sims, sluit zich daarmee aan bij alle gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes hebben aangekondigd, waaronder Sony en Microsoft.

Lees meer »