DE INSIDER. Vanaf morgen kunnen jongeren gratis naar de psycholoog: “Het klinkt aanlokkelijk, maar het is eerder een dooie mus”

Jongeren tot en met 23 jaar kunnen vanaf 1 februari 2024 gratis naar geconventioneerde klinisch psychologen. Een broodnodige maatregel als je weet dat 4 op de 10 jongeren zegt nood te hebben aan psychologische hulp. Maar is het echt de oplossing waar iedereen op zit te wachten?

 

Meer krantenkoppen in België

Macron en Scholz “diep bezorgd” over omstreden wet Georgië

Frankrijk en Duitsland zijn “diep bezorgd over de situatie in Georgië”, waar het parlement vorige week een controversiële wet over buitenlandse beïnvloeding aannam. Dat zeggen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Olaf Scholz zondag in een gezamenlijke verklaring.

Lees meer »

Hoezo, 50 jaar Sinksen?

Wist u al dat de Kortrijkzaan straks een halve eeuw Sinksenfeesten viert? Wel, dat gegeven was mij eigenlijk volledig ontgaan. Er wordt ook weinig tamtam rond gemaakt. Alsof de organisatie vindt dat de Sinksenfeesten an sich al speciaal genoeg zijn.
The post Hoezo, 50 jaar Sinksen? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Overheid in Peru beschouwt transgender personen voortaan als “geestesziek”

In Peru is een presidentieel decreet ondertekend waarin transgender personen als ‘geestesziek’ worden beschouwd. Met het decreet wil de overheid deze mensen de juiste medische hulp garanderen. Transgender personen in het Latijns-Amerikaanse land hebben immers geen toegang tot de gezondheidszorg, omdat ze problemen hebben met hun identiteitsdocumenten. Tegenstanders vrezen dat het decreet de tijd terugdraait.

Lees meer »