Kapel VBS De Ladder in Reninge wordt eetzaal, ook nieuwe bestemming voor andere kapel

De kapel van VBS De Ladder in Reninge werd omgebouwd tot een eetzaal. Dat gebeurde onder meer met de financiële steun van de oudervereniging, die 20.000 euro schonk aan de school. Het is trouwens niet de enige kapel in Lo-Reninge met een nieuwe bestemming.

De kinderen nuttigden vroeger hun middagmaal in de Annuntiatenzaal van de school. “Maar die deed ook dienst als turnzaal”, zegt directeur Pieter Formesyn van VBS Reninge-Nieuwkapelle. “Het was steeds schuiven met de tafels om na de middag de zaal klaar te krijgen voor de turnlessen. Daarom verbouwden we de vlinderklas en de kapel tot een nieuwe eetzaal met een open keuken. De Annuntiatenzaal kan nu volledig gebruikt worden als turn- of feestzaal.”

Kippensmul

Voor de verbouwingswerken kon De Ladder rekenen op een subsidie van 102.025 euro van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Maar ook de oudervereniging deed met een schenking van 20.000 euro een serieuze duit in het zakje. “Naast de jaarlijkse financiële steun voor onder meer de zeeklassen, de schoolreis en het kerstontbijt zagen we met de verbouwing van de kapel tot nieuwe eetzaal onze kans om ook daar ons steentje bij te dragen”, zegt Annelies Naert, voorzitster van de oudervereniging. “We hebben alle tafels en stoelen in de eetzaal betaald, net als een nieuw mobiel digitaal bord om les te kunnen geven aan grotere groepen.”

De gemeenteraadszaal die gehuisvest was in de voormalige kapel van het klooster is ondertussen volledig ontruimd en wordt na de verbouwingswerken het nieuwe onderkomen van de dienst voor Toerisme. © KVCL

“We zijn als oudervereniging heel tevreden dat we dit hebben kunnen doen voor de kinderen van De Ladder”, gaat de voorzitster verder. “Maar dit zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder de steun van al wie naar onze activiteiten komt. Ook wil ik de bestuursleden van de oudervereniging – Wendy Hillaert, Sofie Deberdt, Magali Decramer, Manuella Lavens, Emmy Geldof, Lindsy Swartelé en Gianna Delanghe – bedanken voor alle uren die ze vrijwillig in onze vereniging steken. Om de continuïteit te verzekeren, zijn we nog altijd op zoek naar nieuwe leden. Wie zich geroepen voelt om ons team te versterken, mag altijd contact opnemen.”

Wie wil kennismaken met de nieuwe eetzaal, kan dat op zondag 4 februari vanaf 11.30 uur tijdens de jaarlijkse Kippensmul van de oudervereniging. Voor een halve kip met frietjes en koude groentjes betaal je 16 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen smullen van kip, frietjes en appelmoes voor de prijs van 8 euro. De leerkrachten baten naar aanleiding van de Kippensmul een aperitiefbar uit in de nieuwe eetzaal. Inschrijven kan tot en met 28 januari bij Manuella Lavens op 0478 59 23 33 of door te mailen naar [email protected]. De oudervereniging vraagt het verschuldigde bedrag vooraf over te schrijven op BE78 7382 1313 4886 met vermelding van de naam waarmee werd ingeschreven. Betalen kan eventueel ook de dag zelf, maar alleen cash.

Niet enige kapel die nieuwe bestemming krijgt

De kapel van VBS De Ladder is niet de enige kapel die een nieuwe bestemming kreeg. Zo werd in 2012 de voormalige kapel van het klooster, dat nu deel uitmaakt van het administratief centrum op de Markt in Lo, omgebouwd tot raadszaal. Tot december vorig jaar vonden daar de gemeenteraadszittingen plaats en deed de locatie ook dienst als trouwzaal. Tientallen koppels gaven er het jawoord. De raadszaal is ondertussen volledig ontruimd in het kader van de renovatiewerken die onlangs zijn gestart. Na de werken zal in de voormalige kapel en raadszaal de toeristische dienst van de stad Lo-Reninge een onderkomen krijgen. Op de zolderverdieping van het kloostergebouw komt een splinternieuwe raadszaal. In afwachting daarvan zullen de gemeenteraadszittingen in het ontmoetingscentrum De Zuidhoeve in de Zuidstraat plaatsvinden. Ook trouwen kan in De Zuidhoeve, maar ook in de bovenzaal van Lauka en in de tuin van het administratief centrum.

The post Kapel VBS De Ladder in Reninge wordt eetzaal, ook nieuwe bestemming voor andere kapel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag

In het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus, waar ze sinds februari 2017 verblijft, heeft Maria Denoo haar 100ste verjaardag gevierd. Ze werd gefeliciteerd door onder meer schepen Annick Vanderspurt en rusthuisdirecteur Françoise De Vreeze.
The post Kwieke Maria Denoo viert in Torhout haar 100ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We hadden zelfs al bezoekers uit Polynesië”: Jannick (58) en Johan (61) toveren oude boerderij om tot B&B in Dentergem

Al veertien jaar vormt B&B De Zoete Kers een mooie parel aan de Dentergemse horizon. Tussen de akkers en fruitboomgaarden creëerden Jannick Delodder (58) en haar man Johan Desmet (61) een gezellige overnachtingsplaats waar het heerlijk toeven is. Tijdens het seizoen kan je er ook stoppen voor een verfrissing aan hun zomerbar.
The post “We hadden zelfs al bezoekers

Lees meer »

Tesla gaat onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

Tesla is onderuitgegaan op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto’s zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

Lees meer »

Nieuwe bodycambeelden tonen hoe Trump-schutter dood op dak wordt aangetroffen

De 20-jarige Thomas Crooks was op 13 juli verantwoordelijk voor de mislukte aanslag op Donald Trump tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. De man werd vlak na zijn poging doodgeschoten door de Secret Service. Pas vrijgegeven bodycambeelden, gemaakt door de politie van Butler County, tonen hoe de veiligheidsdiensten proberen uitzoeken wat er precies gebeurd is, terwijl ze naast het lichaam van

Lees meer »

Koning Filip roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept Filip ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

32 medewerkers verliezen job na faillissement ‘Labo Van Poucke’: “Zware klap, sommigen werken hier al ruim 30 jaar”

De Kortrijkse afdeling van eurofins Clinical Diagnostics – vroeger gekend als Labo Van Poucke – is recent failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Kortrijk. De faling betekent een zware klap voor de 32 betrokken medewerkers, die hun job verliezen. Al blijft er een kans op een herstart. “Zelfs buitenlandse groepen dienen zich aan”, stelt medecurator Carmen Matthijs.

Lees meer »

Royaltykenner Kathy Pauwels over de opvallende Instagram-beelden van prins Aymeric: “Het is een blik die we anders nooit krijgen”

Ooit werden paparazzi met enorme telelenzen ingezet om vast te kunnen leggen hoe leden van de koninklijke familie zich ontspannen. Vandaag zetten die prinsen en prinsessen die beelden gewoon zélf op Instagram. Zoals prins Aymeric (18), de zoon van Laurent. “Het geeft eindelijk een echte blik op die mensen”, zegt royaltywachter Kathy Pauwels (57).

Lees meer »