“Eén op drie Vlamingen gaat ernaartoe”: dit land stoot Frankrijk van de troon als favoriete bestemming voor autovakanties

Frankrijk is voor Vlamingen niet langer de topbestemming voor autovakanties. Dat wordt deze zomer Oostenrijk, zegt TUI, dat zich baseert op de eerste cijfers van de reservaties. “Een uitgesproken eerste plaats als favoriet vakantieland”, klinkt het.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Prins Laurent bereidt compleet nieuw leven voor in buitenland: “En daar heb ik geen dotatie voor nodig”

Prins Laurent (60) is “een nieuw leven aan het voorbereiden”, bekent hij ons aan de telefoon. Hij wil minder publieke taken uitvoeren en laat zelfs uitschijnen dat hij zich liever niet meer beschikbaar wil stellen voor het koningshuis. Over zijn eerste project in dat “nieuwe leven” heeft de prins zelfs al een akkoord getekend. In dit interview vertelt Laurent exclusief

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Wat we altijd zeggen, is nu wetenschappelijk bewezen: leven aan zee is gezonder. Vlaamse onderzoeker somt de voordelen op

De volkswijsheid klopt: leven aan zee is gezonder. Dat is nu voor het eerst wetenschappelijk aangetoond door een team van Belgische onderzoekers. “Kustbewoners hebben statistisch gezien minder kans op longkanker en astma”, zegt professor Maarten De Rijcke van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) aan HLN. Al is er ook één ziekte waarop het risico aan zee groter is.

Lees meer »

Regenboogkleuren en Palestijnse vlaggen op Brusselse pride

Duizenden mensen zijn door de straten van de hoofdstad getrokken voor de Brussels Pride, de jaarlijkse hoogdag voor de queer-gemeenschap in België. De pride is een feest en protest ineen en heeft dit jaar als thema veiligheid, elke dag, overal. Het was een opvallend politiek geladen editie. Petra De Sutter: “Onze rechten staan onder druk.”

Lees meer »

‘Blauwe vuurbal’ verlicht hemel boven Spanje en Portugal

Een helder stukje komeet deed de hemel zaterdagavond laat felblauw oplichten boven delen van Spanje en Portugal. De European Space Agency (ESA) kon het fenomeen vastleggen met een van haar zogenoemde ‘vuurbalcamera’s’ en ook op sociale media verschenen heel wat beelden van mensen die het bijzondere blauwe verschijnsel hadden gespot.

Lees meer »

Een Hart voor West-Vlaanderen schenkt € 5.000 aan project Be-Strong van vzw Habbekrats

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren. Uit de nieuwe projecten die zich kandidaat stelden voor 2024 werden er 33 geselecteerd, waaronder Be-Strong van vzw Habbekrats. Het wekelijks project dompelt Kortrijkse kinderen en jongeren via een kwalitatieve training onder in de wereld van boksen en fitnessen om zo fysiek en mentaal weerbaarder te

Lees meer »

The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We vonden het leuk van dit liedje de wereld in te sturen van twee ouders, die super gelukkig zijn met nieuw leven in hun leven”

Al zes maanden zijn Kato en Tom van The Starlings de trotse ouders van een dochter Nova. Het muzikale duo schreef dan ook een liedje ‘Supernova’. Zonder het te beseffen werkte Nova ook al mee aan haar songs, waarop ze later vast en zeker trots zal zijn.
The post The Starlings over de single ‘Supernova’ én dochter Nova: “We

Lees meer »

Davina Simons wordt vandaag 29 en viert haar verjaardag met een excentriek feestje: “Elk jaar kies ik een thema”

Met twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven. Davina Simons, vandaag wordt ze 29, toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering én vanavond op een etentje.Nadien volgt nog een excentriek feestje voor haar verjaardag.

Lees meer »