Parijs eert Britse popster David Bowie met straatnaam

Parijs heeft een straat in het 13e arrondissement vernoemd naar de Britse popster David Bowie. De zanger zou vandaag 77 geworden zijn. 

Meer krantenkoppen in België

Nederlands voor anderstaligen in zomerschool

In de zomervakantie kunnen kinderen van het eerste tot en met het vijfde leerjaar uit de drie Lichterveldse basisscholen, lessen volgen in de zomerschool.
The post Nederlands voor anderstaligen in zomerschool appeared first on KW.be.

Lees meer »

Minstens twee cipiers gedood bij ontsnapping van gevangene op Franse snelweg: beelden tonen hoe overvallers hun wapen richten op voertuig

In het Franse departement Eure (Normandië) is een busje dat gedetineerden vervoert aangevallen. Minstens twee cipiers werden doodgeschoten, drie anderen raakten zwaargewond. Persbureau AFP meldt op basis van een bron bij de politie dat bij de aanval drie cipiers zijn omgekomen. De gevangene kon met de hulp van zijn kompanen ontsnappen.

Lees meer »

Stad Diksmuide toont ondernemers troeven

Het gemeentebestuur van Diksmuide heeft voor iedereen die met toerisme en economie bezig is een overzicht gepresenteerd van de inspanningen die daarvoor worden gedaan, en de mogelijkheden die daaruit voortvloeien.
The post Stad Diksmuide toont ondernemers troeven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

EXCLUSIEF. Paleis tikt prins Laurent op de vingers na interview over plannen om nieuw leven te starten in buitenland

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

Dit dorp wacht al jaren op allereerste fietspad en houdt nu petitie voor erfgoedminister Diependaele: “Laat ons rond de tafel te zitten”

Dranouter, in Vlaanderen bekend om z’n festival, heeft nog geen enkel fietspad. De dorpsschool is het beu en steunt nu een petitie van de Heuvellandse burgemeester, die agentschap Onroerend Erfgoed met de vinger wijst voor het uitblijven van een eerste fietspad langs een oorlogsbegraafplaats. “Wij verkiezen alternatieven waarin de gracht en de toegang tot de begraafplaats behouden blijven”, reageert minister

Lees meer »