De Boomgaard zwaait juf Francine uit

Voor juf Francine Defour is er een einde gekomen aan haar verdienstelijke loopbaan als juf in de vrije basisschool De Boomgaard. De kerstvakantie zal voor haar eindeloos duren. Maar er komt geen einde aan haar actief zijn. “Geen zwart gat, dat zeker niet”, benadrukt de bezige bij.

Francine is een zestiger in wording en op en top Ardooise. “In 1984 eindigde ik mijn studies aan de normaalschool in Eeklo. Ik kwam uit de Chiro; daar was ik leidster en groeide mijn interesse om met kinderen samen te werken. Na enkele interims kwam ik in De Boomgaard terecht. Een déjà vue, want mijn eerste interim was op de Weze waar een filiaal van De Boomgaard gevestigd was. Gedurende haar professionele loopbaan stond Francine vooral bij de kleinsten op school. Al die jaren was er een evolutie te merken in het onderwijs. Vooral op het vlak van de leerplannen.”

Mooi feest

De dankbare school verraste de afscheidnemende juf met een mooi feestje op de laatste schooldag. Directeur Brecht Delaere was de tolk van de school bij het afscheidsmoment. “Juf Francine was een leerkracht met een zeer positieve ingesteldheid. Ze kon moeilijk neen zeggen als leerlingen of een collega haar iets kwamen vragen. Ze was steeds bereid om haar steentje bij te dragen in een werkgroep of om indien nodig toezicht over te nemen. Jarenlang stond ze in de peuterklas en de ervaring die ze daar opdeed, is nog steeds een welgekomen steun voor de peuterjuffen. Ze weet wat het is om voor de allerkleinsten van onze school te staan en dat is niet altijd evident. Tijdens dit schooljaar stond Francine in voor het kleuterturnen, zodat ze nog eens met alle kleuters in contact kwam. Aanvankelijk was er misschien wel wat aarzeling, maar Francine past zich steeds aan de omstandigheden aan en de aarzeling verdween als sneeuw voor de zon. Vol overgave smeet ze zich in deze uitdaging en haar gedreven kennis van de kinderyoga was een meerwaarde. Als ik Francine moet omschrijven, dan zou ik dit doen als een gedreven en dankbare juf. Gedreven in haar job, al die jaren, en dankbaar in de grote betekenis van het woord. We zullen Francine missen”, aldus de directeur. Francine kan zich nu volop bezighouden met yoga. Met Kikop zal ze ongetwijfeld velen boeien. “De verbondenheid tussen leerlingen, ouders, leerkrachten en directie is voor mijn zeer belangrijk in het onderwijs. Ook het welbevinden van alle actoren is een meerwaarde in het onderwijs. Als dat goed zit, is er betere kans tot een goede ontwikkeling bij de kinderen. Ten slotte ben ik zeer dankbaar voor alles wat ik hier mocht beleven”, besloot Francine. (JM)

The post De Boomgaard zwaait juf Francine uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Geen hoogtestage en Ronde van Frankrijk voor Xandro Meurisse: “Als prof moet ik dit aanvaarden”

Geen Xandro Meurisse (32) in de komende Tour. De Otegemnaar van Alpecin-Deceuninck zit niet bij de preselectie van de ploeg van de broers Roodhooft met boegbeelden Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen. “Dat was even een domper, maar als topsporter moet ik me hierover zetten.”
The post Geen hoogtestage en Ronde van Frankrijk voor Xandro Meurisse: “Als prof

Lees meer »

Hoger Op brengt ‘De reünie’

Hoewel ze pas in november op de planken staan, houdt Toneelkring Hoger Op eraan om telkens voor de zomer samen te komen met spelers en regisseur. Er wordt een eerste lezing gehouden, zoals dat in toneelmiddens heet. In november volgt dan ‘De reünie’, waarmee Hoger Op z’n 37ste theaterseizoen inzet.
The post Hoger Op brengt ‘De reünie’ appeared first

Lees meer »

Diamant voor André en Anita uit Ingelmunster

Een delegatie van het gemeentebestuur bracht een bezoek aan het echtpaar André Wielfaert en Anita Coopman uit de Gentstraat, die in restaurant Molendries in Hooglede hun diamanten bruiloft vierden. André (85) trok na de lagere school naar de vakschool in Tielt.
The post Diamant voor André en Anita uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Thibaut Courtois en Real Madrid vertrokken naar Londen, dat hélemaal klaar is voor de finale

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

Onderwijsambassadeurs maken 1.320 Kortrijkse gezinnen wegwijs in het onderwijs

18 enthousiaste vrijwilligers ontvingen hun diploma als onderwijsambassadeur. Onderwijsambassadeurs is een project van FMDO en Stad Kortrijk waarbij vrijwilligers aan de slag gaan om ouders die de Nederlandse taal nog leren, te informeren over de mogelijkheden van het Kortrijkse onderwijssysteem. Zo krijgen kinderen alle kansen op volwaardig onderwijs.
The post Onderwijsambassadeurs maken 1.320 Kortrijkse gezinnen wegwijs in het onderwijs

Lees meer »

Opnieuw een autosalon van Brussel in 2025

Na een jaar afwezigheid komt er in februari volgend jaar opnieuw een autosalon van Brussel. Dat meldt organisator Febiac donderdag. Het salon keert terug naar de hallen van Brussels Expo, van vrijdag 14 tot en met zondag 23 februari 2025. Een meerderheid van de automobielmerken en -groepen die actief zijn op de Belgische markt heeft zich volgens Febiac hiervoor uitgesproken.

Lees meer »