ONZE OPINIE. “Dat Justitie geen onderzoek opent naar het coronafeestje van Van Quickenborne is verbijsterend”

Twee jaar geleden overtrad toenmalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) de coronaregels door aanwezig te zijn op een feestje met meer dan acht genodigden in een privéwoning. Het parket zal dat echter niet onderzoeken. “Verbijsterend”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “In 2021 werden burgers die coronaregels overtraden door Justitie keihard aangepakt, maar in 2023 kijkt Justitie weg als een ex-minister hetzelfde gedaan blijkt te hebben.” 

Meer krantenkoppen in België

Fietser in levensgevaar na aanrijding in Olen

In Olen, in de Antwerpse Kempen, is zondag een 42-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding. Dat meldt de lokale politiezone Neteland. De man kwam op het kruispunt van Dorp en de Bulestraat in aanrijding met een wagen. De 75-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Bart Kaëll heeft heimwee naar jaren 60 in nieuwe zomersingle: “Toen we nog samen zongen in plaats van te gsm’en”

De zomer wordt hij 64, maar Bart Kaëll is nog lang niet uitgezongen. Na het succesvolle ‘Wat is jouw geheim’, waar hij bijna de zomerhit van 2023 mee scoorde, komt hij nu met het makkelijk meezingbare ‘Sha la la’. “Ik heb enorm veel goesting in de zomer, met m’n liveband vol gepassioneerde muzikanten trek ik ook dit jaar Vlaanderen rond

Lees meer »

Dominostenen vielen perfect voor Vooruit na bewogen campagne: “Partijtop is versterkt en nieuwe kandidaat-minister is opgestaan”

Je weet nooit of het nog beter had kunnen zijn, maar sinds die ene dronken nacht in Sint-Niklaas "zijn de dominostenen voor Vooruit wel langs de juiste kant gevallen". Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Melissa Depraetere werd na het ontslag van Conner Rousseau noodgedwongen partijvoorzitter en "bereikte een status in Vlaanderen die ze als federale fractieleider misschien nooit bereikt

Lees meer »

Een 5-3-2 met twee Rode Duivels: de Gouden EK-ploeg van Lies Vandenberghe

Nog vier keer slapen en dan speelt gastland Duitsland de openingsmatch tegen Schotland. Het EK voetbal kan jou dankzij het Gouden EK – naast veel kijkplezier – ook 5.000 euro en andere geweldige prijzen opleveren. VTM Nieuws-sportanker Lies Vandenberghe (33) stelt alvast haar ploeg samen en geeft jou zo een duwtje richting hoofdprijs.

Lees meer »

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »

‘Ride for Joren’ voor het eerst ook met wedstrijdbier ‘Koersmoatje’

Vrijdag 21 juni wordt het wielercriterium ‘Ride For Joren’ voor de vierde keer gereden. Naar verwachting zullen 50 renners aan de start verschijnen. Liefhebbers zullen voor het eerst ook kunnen proeven van het exclusieve ‘Koersmoatje’, bier dat speciaal voor de gelegenheid werd gebrouwen.
The post ‘Ride for Joren’ voor het eerst ook met wedstrijdbier ‘Koersmoatje’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Melanie (43) opent schoonheidssalon Lash & Brow Bar By Mel in Kuurne: “Van bijberoep naar fulltime”

Na twee jaar haar eigen zaak in Harelbeke te hebben gehad, koos Melanie Doutoit (43) er onlangs voor om Lash & Brow Bar By Mel te verhuizen naar de Kerkstraat in Kuurne, waar voorheen de satellietpraktijk van dierenartspraktijk Hoog Hemelrijk was gevestigd. Bij Lash & Brow Bar By Mel kun je onder andere terecht voor wimperextensions, medische pigmentatie, henna brows,

Lees meer »

“In het begin waren mensen argwanend”: BV’s leggen hun ziel bloot in ‘Frietcast’ van Petra De Pauw

“Als je naar de frituur gaat, wat bestel je dan?” Het is dé vraag waarmee Petra De Pauw (45) – schrijfster, programmamaakster en vrouw van Herman Verbruggen (61) – haar wekelijkse ‘Frietcast’ opent. En dat leidt tot verrassende en diepgaande gesprekken met haar podcastgasten, zoals ‘FC De Kampioenen’-actrice Danni Heylen en Jacky Lafon. “Aan de T-shirts die ik m’n gasten

Lees meer »

“Het wordt druk, maar ik ga ervoor”: Charlotte Verkeyn (N-VA) mag naar de Kamer

N-VA behoudt haar ‘Oostendse’ Kamerzetel met een nieuw gezicht. Charlotte Verkeyn zal zich naar eigen zeggen wel wat moeten reorganiseren op professioneel vlak. Ze reed een snel parcours bij de Vlaams-nationalisten en verstevigt haar positie in de badstad. “Ik ben nog altijd aan het bekomen, want ik had het niet verwacht.”
The post “Het wordt druk, maar ik ga

Lees meer »