Feestelijke opening Dumontwijk na fase één van de werken: “Meteen start van fase twee”

Omdat het eerste deel van de vernieuwingswerken van de Dumontwijk zo goed als afgerond is, organiseerde het lokaal bestuur een feestelijke opening.

Sinds de start van de werken in 2021 is er hard gewerkt in de Dumontwijk en kon de eerste fase met succes worden afgerond. Dit verdiende een viering met een feestelijke opening op 1 december en dat was meteen het startschot voor de tweede fase van de vernieuwing van de wijk.

In september 2021 ging de eerste schop in de grond voor de revitalisering van de Dumontwijk. In de eerste fase werden de hoofdstraten (gedeeltelijk) aangepakt, waaronder de Bortierlaan, A. Dumontlaan, Hoge Duinenlaan en Halmstraat. Vooral het wegdek en de riolering waren aan vernieuwing toe, maar ook de groene omgeving werd meegenomen. Deze renovatie draagt bij tot de algehele uitstraling en charme van de wijk.

Bij dergelijke ingrijpende werken is heldere communicatie essentieel. Karl Delbarge, coördinator van de werken, fungeerde als aanspreekpunt op straat voor vragen en opmerkingen van inwoners en omwonenden. Er werd ook een informatief krantje ‘Werken in de Dumontwijk’ in het leven geroepen, dat regelmatige updates bood over de voortgang, wetenswaardigheden over de werken (zoals beplanting, rioleringsdetails, ontharding enzomeer), interviews met relevante actoren en alle praktische informatie voor bewoners. Daarnaast was er een Facebookgroep waar regelmatig updates in planning, omleidingskaarten en andere zaken gepost werden.

Infokanalen

Belangrijke boodschappen werden via bewonersbrieven verdeeld. Voor deel 2 van de werken, wil het bestuur deze trant voortzetten en bewoners blijvend informeren via deze kanalen”, aldus Wim Janssens, schepen van Openbare Werken. “Intussen richten we onze blik al op de toekomst met de tweede fase, waarbij de focus ligt op de beschermde zijstraten van de A. Dumontlaan en de Bortierlaan. We hopen op een even vlot verloop van de werken als bij de eerste fase. Dit is ook niet zomaar een project, het zijn niet zomaar straten. Dit is de Dumontwijk! Een wijk waar we trots op zijn en willen bewaren. Een wijk waar velen komen kijken naar de mooie architectuur. Een wijk waar het goed wonen is.”

The post Feestelijke opening Dumontwijk na fase één van de werken: “Meteen start van fase twee” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Zaterdag BK manillen in De Haan: “Kaartspel voor alle leeftijden”

Op zaterdag 18 mei wordt in Haneveld het BK manillen beslecht. De organisatie klokte af op 278 inschrijvingen, de plaatselijke kleuren worden verdedigd door de Lispanne. “Manillen leeft hier ook bij de jeugd”, klinkt het.
The post Zaterdag BK manillen in De Haan: “Kaartspel voor alle leeftijden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze kunnen mijn rug op”: levenslange schorsing voor Nederlandse ref die vier rode kaarten uitdeelt en vervolgens meeviert met de kampioen

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Na België en Napels is Dries Mertens nu ook onsterfelijk in Galatasaray: “Hij gedraagt zich niet als al die andere voetballers”

Dries Mertens (37) had kunnen uitbollen in Qatar, Saudi-Arabië of China. All-in-resorts voor de bijna-voetbalgepensioneerde. Hij koos met Galatasaray voor de adrenaline. Kenners van het Turkse voetbal vertellen hoe Mertens er op zijn manier de meest bepalende en populairste speler is geworden. “Hij zal nooit zo’n kreefteter zijn.” Dit weekend kan hij Galatasaray kampioen maken. Met zoontje Ciro (2) weer

Lees meer »