INTERVIEW. CEO Michele d’Alessandro van bpost-concurrent PPP: “Blijkbaar was de enige bedoeling van de concessie om geld aan bpost te geven”

Hij is één van dé spilfiguren in het dossier rond de krantenconcessie, maar hulde zich de afgelopen dagen in stilzwijgen. Tot nu. Michel d’Alessandro – CEO en eigenaar van PPP, dat als beste uit de aanbesteding kwam en zo roet in het eten strooit van bpost – reageert voor het eerst op de commotie. “Het enige dat wij aan de regering vragen is de uitkomst te respecteren en ons die concessie toe te wijzen. Gebeurt dat niet, dan stappen wij naar de Raad van State.” 

Meer krantenkoppen in België

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

“Dit had fataal kunnen aflopen”: jonge renster ontsnapt aan drama nadat onoplettende ploegleider haar ten val brengt met volgwagen

De Franse jeugdrenster Amandine Muller (17) is zondag aan een drama ontsnapt tijdens het Frans kampioenschap voor vrouwen junioren. Ze reed samen met latere winnares Célia Gery aan de leiding in de wedstrijd, toen ze plots werd aangereden door de volgwagen van Gery’s ploegleider. “We zijn zo dankbaar dat ze niet naar de rechtse kant is gevallen”, zei Adam Hansen,

Lees meer »

Na zomerse temperaturen, komt onweer

Na een zonnig weekend volgt een eerder wisselvallige week. Zondagnamiddag blijft het nog wel vrij zonnig met in eerste instantie hoge wolkensluiers. Geleidelijk ontwikkelen zich echter stapelwolken die aan het einde van de namiddag kunnen uitgroeien tot (onweers)buien, vooral langs de Franse grens.

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien: “Met een koord aan de brug gebonden. Om te moorden”

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »