Christof Mulier volgt Alessandro Decaluwe op als hoofdcoach bij KSV Pittem B (4C): “Voortaan meer eigen jeugdspelers in de opleidingsploeg”

Alessandro Decaluwe nam onlangs ontslag als hoofdcoach bij vierdeprovincialer KSV Pittem B. Sinds woensdagavond is een opvolger aangeduid met Christof Mulier. Afgelopen weekend zat laatstgenoemde nog op de bank bij reeksgenoot en buur ZK Dentergem.

Meningsverschil omtrent visie

“Alessandro nam de beslissing zelf om de deur bij Pittem dicht te trekken”, opent sportief verantwoordelijke Steven Monteyne. “Er was een meningsverschil ontstaan over de visie van de sportieve cel inzake de B-ploeg. Wij willen immers in deze opleidingsploeg jonge Pittemse talenten klaarstomen om later naar de eerste ploeg door te groeien. Nu was daar nog weinig van te merken. Bijna alle nieuwe ingehaalde spelers stonden op het veld waardoor eigen jeugdspelers weinig of geen speelkansen meer kregen. Sommigen vroegen ons zelfs reeds om terug te kunnen keren naar de U21 die aan de leiding staat in hun reeks. Bij de B-ploeg liep het sportief minder met 2 op 15 en kwam er gemor naar boven.”

“Uiteindelijk hebben we met de sportieve cel de koppen bij elkaar gestoken want deze situatie kon zo niet verder. Daar hebben we nog eens herbevestigd dat de uitslagen bij de B-ploeg ondergeschikt zijn, maar dat de opleiding van de eigen jeugdspelers en Pittemnaars voorop staat. Deze situatie zag Alessandro niet zitten en was zelf van oordeel dat hij altijd met zijn beste ploeg moest spelen. Dat was ook zijn reden voor ontslag, wat we na overleg ook aanvaard hebben.”

Opvolger

Het bestuur ging daarna meteen op zoek naar een vervanger. Die werd gevonden in de persoon van Christof Mulier. “Onze nieuwe coach was tot voor kort beloftencoach en T2 bij Dentergem, maar wil nu zijn eerste kans grijpen als hoofdcoach. Hij wil ook in ons verhaal meestappen om eigen jeugd en Pittemnaars klaar te stomen voor onze A-kern. Donderdag leidt hij zijn eerste training, twee dagen later zit hij in onze dug-out thuis tegen Lombardsijde.” (SBR)

The post Christof Mulier volgt Alessandro Decaluwe op als hoofdcoach bij KSV Pittem B (4C): “Voortaan meer eigen jeugdspelers in de opleidingsploeg” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van Napoleon tot koning Albert I en Queen Elizabeth: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Oostende?

Ben jij een echte ‘Ostendenoare’? Heb je ook zo genoten van het laatste album van Arno? Ben je een vaste klant op de Paulusfeesten? Ken je de werken van The Crystal Ship of weet je wanneer ‘‘t Veegee’ en ‘den As’ fuseerden? Waag dan je kans in deze Oostendse gemeentequiz. Succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij

Lees meer »

PORTRET. Wie is de excentrieke Joost Klein die niet meer mag deelnemen aan het Eurosongfestival?

Geen Joost Klein vanavond tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. De ‘Europapa’-zanger wordt ervan verdacht een medewerkster van het muziekfestival bedreigd te hebben. Maar wie is de excentrieke, rebellerende zanger eigenlijk echt? Hij is niet voor niets de beste vriend van Acid, de Vlaamse YouTuber waar uw kind gek op is: ze schoppen graag tegen schenen en worden meestal niet

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Koopkracht gestegen onder regering-De Croo, maar niet voor de laagste inkomens

De koopkracht is tijdens de volledige regeerperiode van de federale ‘Vivaldi’-regering van premier Alexander De Croo (Open VLD) gemiddeld met 1,4 procent gestegen, al is de koopkracht het afgelopen jaar wel gedaald. Dat blijkt uit een studie van economen van de UGent. Voor de laagste inkomens was er in de volledige regeerperiode geen stijging, maar een daling van de koopkracht.

Lees meer »

Woordvoerder van Bpost reageert nadat postzakken onbeheerd langs straat staan

In Bissegem stonden enkele potzakken van Bpost onbeheerd langs de straatkant. Een opmerkzame burger vroeg zich af of dit wel kon. Enkele dagen later gebeurde dit opnieuw op een andere plaats. “Dit kan leiden tot diefstal”, luidde het in de buurt. Wij staken ons licht op bij Veerle Van Mierlo, woordvoerster van Bpost.
The post Woordvoerder van Bpost reageert

Lees meer »

Gezin van Dieter (44) gewekt door drieste dieven in Wevelgem: “We zijn nog altijd aan het bekomen, dit is beangstigend”

Dinsdagavond laat werd Femke (22) gewekt door lawaai. Toen dat niet ophield, wekte ze haar vader Dieter (44) en zijn verloofde. Beneden bleek dat dieven hadden geprobeerd om in te breken. Een dief die zich op het dak van de garage verborg, kon net ontkomen. “Gelukkig van die stok aan de schuifdeur, laat het een waarschuwing zijn.”
The post

Lees meer »