Coach Stefan Schwarz (KWS Oudenburg) wil leider Jong Male hak zetten

Stefan Schwarz (50) is ondertussen al aan zijn vierde seizoen bezig als coach van KWS Oudenburg. Zijn team doet het ook dit jaar, na de promotie naar tweede provinciale, helemaal niet onaardig. Dit weekend staat met de komst van leider Jong Male een topaffiche op het programma van de blauw-witten.

“Ik werd destijds aangeworven om van KWS Oudenburg een stevige tweedeprovincialer te maken. Mijn eerste seizoen was door de coronaperikelen serieus verstoord en het jaar daarop misten we nipt de eindronde. Vorig seizoen dwongen we via de eindronde dat felbegeerde ticket voor tweede provinciale alsnog af. Momenteel doen we het zeker niet slecht. Tegen de topploegen komen we echter nog net iets tekort om aan het langste eind te trekken. Het was onze doelstelling om een rustig seizoen te draaien en dat lijkt aardig te lukken.”

Laatste seizoen

De Oostendse bankier is al vele jaren actief als coach en kent het provinciale voetbalwereldje als geen ander. “Een trainer is afhankelijk van de resultaten van zijn team, maar ik denk dat ik in deze club al voldoende krediet opgebouwd heb om niet bij de eerste storm aan de deur gezet te worden.”

“Hoe dan ook wordt KWS Oudenburg mijn laatste job als voetbaltrainer. Ik wil stilaan mijn vrije tijd op een andere manier invullen. Daarnaast slorpt mijn job in de bank- en verzekeringswereld ook heel veel van mijn energie op.”

Nederlaag

De blauw-witten zijn er dit seizoen nog niet in geslaagd om punten te pakken tegen de kopploegen en daar wil Stefan zondag graag verandering in brengen. “We hebben de voorbije jaren al vaker tegen Jong Male gespeeld. Het is een uitstekende ploeg die dit seizoen nog geen enkele keer verloor en dat wil wat zeggen. We zullen met alle middelen waarover we beschikken ons best doen om hen een eerste nederlaag toe te dienen. Het wordt geen gemakkelijke opdracht, maar we gaan er vol voor.”

Zondag 12 november om 15 uur: KWS Oudenburg – Jong Male

The post Coach Stefan Schwarz (KWS Oudenburg) wil leider Jong Male hak zetten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Maurice (96) kan dankzij ‘Bompa Bockie’ zijn achterkleinkind Shaniya (4) ontmoeten: “Het water sprong me in de ogen”

Hét emo-moment van de week? Dat komt op naam van Maurice Van Hoeck (96) uit het woonzorgcentrum De Vaeren in Reet. Hij werd in het Play4-programma ‘Bompa Bockie’ verrast door een bezoek van zijn kleindochter Wendy en haar drie kinderen, geregeld door Bockie himself. “Het was de eerste keer in acht jaar dat ik haar terugzag. En zelfs de eerste

Lees meer »

Sint-Truiden komt met plan tegen toekomstige belangenvermenging na rapport Audit Vlaanderen

Op de raadscommissie in Sint-Truiden is een actieplan voorgesteld om belangenvermenging of de schijn van belangenvermenging te vermijden in de toekomst. Mandatarissen zullen voortaan elk jaar al hun mandaten en financiële belangen moeten oplijsten en aan het begin van hun mandaat een verklaring op eer ondertekenen waarin ze zeggen de deontologische code te zullen volgen. Ook komt er een afwegingskader,

Lees meer »

KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’

Julie Vanloo heeft dinsdagnacht haar debuut gemaakt in de Amerikaanse vrouwenbasketcompetitie WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze op de openingsspeeldag met 80-85 van New York Liberty.
The post KIJK – Julie Vanloo debuteert met verlies bij Washington Mystics, maar pakt wel uit met driepunter op de ‘buzzer’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost”

Hassan Abusafar, een Palestijn die al twee jaar in Brugge woont, slaagde erin zes familieleden levend uit Gaza weg te krijgen: “Voor mijn schoonzus Maram op het nippertje, zij kon met een visum naar Egypte vlak voor de grenspost gebombardeerd werd.”
The post Bruggeling haalt zes Palestijnse familieleden met visum uit Gaza: “Net voor bombardement grenspost” appeared first on

Lees meer »

LIVE GAZA. Lichamen van drie gijzelaars gevonden in tunnel in Gaza, onder wie Duitse festivalganger Shani Louk (22)

Volgens het Israëlische leger zijn de lichamen van drie vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om de Duitse vrouw Shani Louk (22). Zij werd 7 oktober ontvoerd op het Supernova-muziekfestival. België verhoogt de Palestijnse steun met vier miljoen euro. Minister Caroline Gennez (Vooruit) benadrukte het belang van deze bijdrage, vanwege de ernstige economische

Lees meer »

Marlin (24) belandt in water van haven waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het me je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je

Lees meer »

KIJK. Joost Klein voor het eerst op podium na Songfestival-incident: “Je kunt me niet klein krijgen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

KIJK. Dochter Rumer deelt hartverwarmende moment tussen Bruce Willis en kleindochter Louetta

Rumer Willis (35) heeft voor Moederdag een videomontage gedeeld van haar tweejarige dochter Louetta. En daarbij kan grootvader Bruce Willis (69)zeker ook niet ontbreken. Op bovenstaande beelden is de acteur te zien terwijl hij zijn kleindochter op zijn schoot heeft. Hij geniet duidelijk van het moment. Ook zijn ex-vrouw en de grootmoeder van Louetta, actrice Demi Moore (61), is op

Lees meer »

Muzikanten van Prince toeren als ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ én komen met show niet enkel naar Antwerpen, maar ook naar… SILT in Middelkerke

De vroegere muzikanten van Prince komen naar ons land. Ze toeren onder de naam ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ en bezoeken begin juli maar twee keer België. Op maandagavond 8 juli treden ze op in IKON Antwerpen en op dinsdagavond 9 juli staan ze vanaf 20.30 uur op het podium van SILT in Middelkerke.
The post

Lees meer »