Vanaf maart 2024 verplichte inschrijving bij VDAB voor leefloners

Vanaf maart 2024 zullen mensen met een leefloon zich verplicht moeten inschrijven bij tewerkstellingsdienst VDAB. Dat heeft de Vlaamse regering beslist op initiatief van minister van Werk Jo Brouns. Volgens de CD&V-minister moet de maatregel de activering van leefloners stimuleren en past de ingreep in de ambitie om de werkgelegenheidsgraad in Vlaanderen op 80 procent te krijgen.

Meer krantenkoppen in België

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Russische vissersschepen voorlopig niet langer welkom in Nederlandse Eemshaven wegens mogelijke spionage

Russische koelschepen met bevroren vis mogen de Eemshaven in Noord-Nederland niet langer bezoeken omdat ze mogelijk betrokken zijn bij spionage. Dat laat de Nederlandse Defensieminister Kajsa Ollongren weten. Of ook nog andere havens zullen volgen, wordt bekeken. De uitspraak is een reactie op het internationale onderzoek naar spionage op de Noordzee van het Nederlandse onderzoeksprogramma Pointer en de redactie van

Lees meer »

Vijf soldaten gedood in Irak

Een officier van het Iraakse leger en vier soldaten zijn maandag om het leven gekomen bij een aanval op een legerpost in de Iraakse provincie Salah ad Din. Dat hebben verantwoordelijken van het ministerie van Defensie gemeld.

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »