“De afscheidsbrief van Gwendolyn Rutten zal ongetwijfeld even viraal gaan als haar opiniestuk over de perimenopauze”

We zijn het weekend in gegaan met een minister die is opgestapt en we gaan het weekend uit met een andere die erin geslaagd is om te blijven zitten. Intussen hebben we wel een nieuwe minister van Justitie, namelijk Paul Van Tigchelt. Geen politicus, maar een technocraat. De kabinetschef van Van Quickenborne, ex-baas van het OCAD. Alom gerespecteerd, dat wel. Trouwens niet de eerste technocraat van Vivaldi. Nicole de Moor (cd&v) was ook de kabinetschef van Sammy Mahdi. Toch moeten die politieke neofieten bij een aantal anciens een gevoelige snaar raken. Want tegelijkertijd met de aanstelling van Van Tigchelt neemt Gwendolyn Rutten afscheid van de nationale politiek. Ook zij werd dit weekend genoemd als minister van Justitie. Dat De Croo eerst haar premierschap heeft tegengehouden om er vervolgens zelf mee aan de haal te gaan, zou al lang zijn bijgelegd. Dat is toch wat de afgelopen dagen werd gespind. Maar blijkbaar is de afstand tussen Rutten en de top groot genoeg om het tumultueuze weekend van een extra plot te voorzien. “Op een bepaald moment wordt het gebrek aan respect te groot”, laat Rutten via sociale media weten. Genoeg is genoeg. Een nieuwe bom. Friendly fire deze keer. Rutten is er onlangs in geslaagd om met één opiniestuk half Vlaanderen aan de praat te krijgen over de perimenopauze, deze afscheidsbrief zal ook viraal gaan.

Meer krantenkoppen in België

Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend

Op zondag 19 en maandag 20 mei, tijdens het pinksterweekend, ontvangt de stad opnieuw duizenden bezoekers voor het Romeins Weekend, intussen aan zijn dertiende editie toe. Thema is deze keer laat-Romeinse leger.
The post Legio XI CPF is gastheer op dertiende Romeins Weekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE PREMIER LEAGUE. Kudus geeft Arsenal beetje hoop met onwaarschijnlijke omhaal – Tomiyasu schiet gelijkmaker tegen de touwen

Wordt het Manchester City, of toch nog Arsenal? De Citizens zijn bij winst tegen West Ham altijd zeker van een vierde opeenvolgende landstitel. Arsenal staat voor de slotspeeldag op twee punten en moet dus rekenen op puntenverlies van De Bruyne en Doku en zelf winnen van Everton. Krijgen we een thriller in Engeland? Volg beide wedstrijden op de voet in

Lees meer »

Minder Mobielen Centrale zoekt vrijwilligers

De Minder Mobielen Centrale regelt vervoer voor minder mobiele personen die om diverse redenen zelf niet voor hun vervoer kunnen instaan. “Onze MMC telt nu 16 vrijwilligers. Om nog meer mensen te kunnen helpen, doen we een oproep naar extra chauffeurs”, kadert bevoegd schepen Willy Hosten (WIT). “Als vrijwilliger vervoer je deze mensen met je
The post Minder Mobielen

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang”

VZW Kinderopvang De Hoeksteen opent in september een nieuwe kinderopvang in Lichtervelde. Kinderopvang Felix krijgt een onderkomen in het gebouw waar vroeger Café De Zwaan was. “Deze unieke locatie met vele herinneringen voor de Lichterveldse bevolking krijgt op deze manier terug een bestemming.”
The post Nieuwe kinderopvang in voormalig Café De Zwaan: “Locatie uitstekend geschikt voor kinderopvang” appeared first

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL (zo, 19u). Ancelotti bevestigt: geen Courtois onder de lat bij Real, “Lunin speelt”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Bruggelinge maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

REPORTAGE. Andenne, het dorp in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien?

Op donderdag 16 mei, tussen 19.15 en 22 uur, verliet de 20-jarige Robbie Sals zijn woning in de Booitshoekestraat in Diksmuide. Sindsdien ontbreekt elk spoor van hem. Dat meldt de federale politie in een opsporingsbericht op vraag van het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne.
The post Wie heeft Robbie Sals (20) uit Diksmuide gezien? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke

Jamie De Waele (32) verhuisde recent met haar mama- en babypraktijk Le Petit D’eau naar het centrum van Rumbeke. Op het Kerkplein palmt ze een ruimte in het pand in waar sinds december de vroedvrouwen van Villa Mama huizen.
The post Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »