Sparta Dikkebus – GS Voormezele wordt herdenkingsmoment voor Dieter Sohier: “Spandoeken gemaakt en minuut stilte voor de match”

Zondag is er de de derby in de derde provinciale A tussen Sparta Dikkebus en GS Voormezele. Een match vol emoties. In het tussenseizoen stapte Dieter Sohier over van Voormezele naar Dikkebus. Op 31 juli kwam de jonge voetballer om het leven na een verkeersongeval.

Dieter Sohier speelde maar één wedstrijd in het shirt van de Spartanen toen het noodlot toesloeg. Hij werd in zijn wagen aangereden door een aanstormende trein. Enkele uren eerder had de 23-jarige voetballer zijn eerste officiële match in het shirt van Sparta Dikkebus gespeeld in de Beker van West-Vlaanderen tegen NS Heule.

Dieter speelde jarenlang bij GS Voormezele, waar hij de laatste jaren ploegmaat was van Christophe Bouchaert (38). “Hij maakte nu wel de overstap naar Sparta Dikkebus, maar in de tijd dat we samen speelden had ik een goeie klik met Dieter. Ik zal hem herinneren als een warme, joviale jongen die van het leven genoot. Hij was door iedereen graag gezien en zijn overlijden sloeg in als een bom”, zegt de Ieperse nummer tien van GSV.

Voetbal is bijzaak

Zondag gaat Voormezele op bezoek bij Dikkebus. Bij die club was Dieter dit seizoen dus een van de nieuwe gezichten. “Als mens en als voetballer had ik een hele goede indruk bij hem”, zegt bestuurslid Davy Vervisch, die zich met het sportieve luik bezighoudt in Sparta Dikkebus. “Ik leerde hem voor het eerst kennen toen we samenzaten om zijn transfer te regelen. In de korte periode die hij bij onze club doorbracht, hadden we al snel door dat hij een aimabele kerel was die geen vlieg kwaad deed. Het moment van zijn ongeval was ik op reis en volgde ik alles vanop een afstand mee. Ook bij onze club was er een grote schok. Op zulke momenten besef je dat voetbal maar bijzaak is.”

Stil moment zondag

Beide clubs hebben in hun kantine een hoekje om Dieter te herdenken en ook zondag zal er een moment zijn om stil te staan bij het veel te vroege overlijden van hun geliefde ploegmaat en vriend. “In Voormezele is zijn shirt met rugnummer acht ingekaderd, we spelen dus niet langer met Dieters nummer. Zondag willen we Dieter eren met een spandoek voor de match. We hoorden dat zijn ouders ook aanwezig zullen zijn en willen hen hiermee een hart onder de riem steken. Dit spandoek zal dan na de match een permanente plaats krijgen in het stadion van Voormezele”, legt Christophe uit. “Verder zullen we met een zwarte rouwband spelen en voorzien we een minuut stilte.”

Warm en sereen moment

“Ook Dikkebus heeft een hoekje voor Dieter met een teamfoto”, pikt Davy in. “Wij hebben eveneens een plakkaat gemaakt voor Dieter en zullen die ook voor de aftrap onthullen. Daarop staat zijn naam vermeld, met de beide logo’s. De beide clubs zullen er een warm en sereen moment voor maken. We vinden het belangrijk om stil te staan bij dit jammerlijke overlijden.”

Pittige derby

Na het ongetwijfeld emotionele herdenkingsmoment volgt een pittige derbystrijd. GS Voormezele telt 8 op 21 en staat daarmee elfde. Voor Christophe is het een ontmoeting met zijn ex-club. “Het wordt een speciale namiddag voor mij. Ik ken er ook nog veel spelers en bestuursleden. Kapitein Angelo Lucas is een van mijn beste vrienden. Ik speelde ook nog een poosje samen met Davy.”

Ook GS Voormezele ontwierp een banner voor zondag. Dit krijgt na de match een permanente plaats in Voormezele. (gf)

Voormezele promoveerde van vierde naar derde provinciale. “De voorbije jaren speelden we in een andere reeks, maar was er wel steeds een oefenmatch. Dikkebus heeft een sterke en ervaren ploeg. We zullen ons best doen om een positief resultaat te halen want we hebben de punten nodig.”

Ups en downs

Sparta Dikkebus telt twee punten meer en heeft een match minder gespeeld. “Het klopt dat ik met Christophe nog samenspeelde. Het wordt een fijn weerzien. Drie jaar geleden hing ik de schoenen aan de haak en stapte ik in het bestuur. Ik ben intussen al 15 jaar betrokken bij de club. Naast Christophe zijn er nog enkele connecties, zoals Kristof Notredame.”

Dikkebus kende een seizoensstart met ups en downs. “Er zit voorlopig geen constante in onze prestaties. Tegen goed voetballende ploegen spelen we zelf ook beter. Na Voormezele hebben we met Brielen – deze match wordt op 25 oktober ingehaald – en Elverdinge nog twee derby’s. De drie promovendi na elkaar dus. Brielen zagen we al aan het werk en ze zijn niet te onderschatten. Ik zou toch graag een zes op negen halen in dit drieluik.”

Zondag 22 oktober om 15 uur: Sparta Dikkebus-GS Voormezele.

The post Sparta Dikkebus – GS Voormezele wordt herdenkingsmoment voor Dieter Sohier: “Spandoeken gemaakt en minuut stilte voor de match” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Victoria’s Secret Fashion Show keert na zes jaar terug

De Victoria’s Secret Fashion Show keert komende herfst na bijna zes jaar terug. Dat meldt de organisatie achter de wereldberoemde catwalkshow, die ook bij ons op televisie werd uitgezonden. Het merk wil de show nieuw leven inblazen met een inclusievere versie van de modeshow.

Lees meer »

Schaarste van garnalen in supermarkten is dan wel voorbij, bij de kustvissers blijft ellende duren: “Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur”

Het nieuws dat de schaarste van de grijze garnalen voorbij is zette donderdag kwaad bloed bij de kustvissers. “De schaarste in Nederland is misschien voorbij, bij ons vangen we nog steeds amper garnalen”, zegt reder Christel Dewaele. “Afgelopen nacht trok een van de vijf Oostendse kustvissers het zeegat in. “We vingen amper 45 kilogram garnalen”, zegt visser en reder Michel

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Jan De Nul boekt opnieuw recordomzet

De Belgische baggeraar en bouwer van windmolenparken in zee Jan De Nul heeft voor het tweede jaar op rij een recordomzet gerealiseerd, van bijna 3 miljard euro. Ook het orderboek was nog nooit zo dik, zo heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.

Lees meer »

FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.
The post FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners trucker met rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Zware domper: zieke Cian Uijtdebroeks stapt uit koers

Zware domper voor Cian Uijtdebroeks (21). Onze landgenoot, drager van de witte trui en vijfde in het algemene klassement, verlaat ziek de Giro. Hij vertelde gisteren na de tiende etappe, waar hij wat tijd verloor, dat hij te kampen had met keelpijn. Opnieuw iemand van Visma-Lease a Bike die moet opgeven. Volg het nieuws en de elfde etappe in onderstaande

Lees meer »