Nergens zonder weg in Brussel

11:01 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Meer krantenkoppen in België

Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen”

Patrick Verschelde heeft met ‘Reis naar verbondenheid’ zijn vijfde boek geschreven, en publiceert het via zijn eigen, nieuwe uitgeverij Bookc. “Bookc is een onafhankelijke, kleinschalige uitgeverij die ondernemers en andere bevlogen zielen ontzorgt bij het uitgeven van hun boek.”
The post Patrick (59) stelt vijfde boek en nieuwe uitgeverij voor: “Een mens moet uitvliegen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Netanyahu kan argumentatie Strafhof niet doorprikken

Het arrestatieverzoek tegen Israëlische toppolitici en Hamaskopstukken ziet er objectief en grondig onderbouwd uit. Ook het expertenverslag waarop hoofdaanklager Karim Khan steunt, heeft geen ideologische kleur. Enkele pro-Palestijnse activisten die expert Amal Clooney eerder de volle laag gaven, krabbelden maandag publiekelijk terug.

Lees meer »

Marc en Yvette uit Machelen-aan-de-Leie zijn vijftig jaar getrouwd

Naar aanleiding van hun vijftigste huwelijksverjaardag werden de 73-jarige Marc Lefebvre en de 72-jarige Yvette De Pauw gehuldigd tijdens de receptie van het gemeentebestuur van Zulte. Marc werd geboren in Wervik en Yvette in Aalter. Ze leerden elkaar kennen bij de studentenclub Moeder Swaene. Ze trouwden op 30 maart 1974 te Landegem. Het koppel woont
The post Marc en

Lees meer »

Ooggetuigen gezocht van fietsongeval door voetganger op Meenseweg in Ieper: “Mijn heupkom en bekken zijn gebroken, er volgt nog een zware operatie”

De politie zoekt ooggetuigen van een ongeval tussen een fietser en een voetganger donderdagavond op de Meenseweg in Ieper. De voetganger zou zonder kijken overgestoken hebben, waardoor de fietser de man probeerde te ontwijken en hem nipt raakte. De fietser kwam zwaar ten val, waarna de voetganger in zijn auto stapte en weg reed. De fietser werd met de ambulance

Lees meer »

Tiener Techniekacademie reikt diploma’s uit

De deelnemers van de Tiener Techniekacademie in Ichtegem ontvingen hun diploma na de geslaagde lessenreeks van dit voorjaar. “In de Techniekacademie maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschap en allerlei STEM-vaardigheden”, zegt schepen van onderwijs Celesta Muylle (WIT). “Jaarlijks organiseren we verschillende lessenreeksen. Aan deze reeks hebben 14 kinderen van het vijfde en
The post Tiener Techniekacademie

Lees meer »

Open VLD Kruisem vraagt onderzoek naar twee huizen die ouders van schepen en parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) kochten

In Kruisem vraagt oppositiepartij Open VLD een onderzoek naar de aankoop van twee huizen door de ouders van eerste schepen en Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V). De twee bestaande woningen staan namelijk in een gebied waar – zo blijkt nu – een groot bouwproject zal worden ontwikkeld. Liberaal raadslid Filip Geysens vraagt zich af of de ouders van de eerste

Lees meer »

Hugo Sigal neemt sinds de dood van zijn Nicole antidepressiva: “Ik ben proberen stoppen, maar ik heb die pillen nodig”

Hugo Sigal (76) neemt sinds het overlijden zijn Nicole antidepressiva. Dat onthult hij in het nieuwe boek ‘Leven voor twee’, waarin hij reflecteert op wat er allemaal gebeurde na vier november 2022. De dag dat zijn levenspartner door een ongelukkige geval overleed. “Ik ben er mee proberen stoppen, maar na drie maanden moest ik de dokter gelijk geven en toegeven

Lees meer »

Witte merel gespot in tuin in Deinze

De witte merel op de foto komt sinds enkele maanden op bezoek in een tuin in Deinze. Zo’n witte merel is erg uitzonderlijk. Door een genetische afwijking maakt de vogel niet voldoende zwart pigment aan.

Lees meer »