Nergens zonder weg in Brussel

21:41 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Meer krantenkoppen in België

Twee van de slimste tieners in Vlaanderen komen uit één en dezelfde klas: “Het zijn absoluut geen nerds voor wie enkel schoolwerk telt”

Twee van de slimste tieners van Vlaanderen zitten in dezelfde klas: het zesde jaar Latijn-Wiskunde van het College in het West-Vlaamse Avelgem. Floris Dewaele (17) won de nationale olympiade geografie, Quinten Missiaen (18) die van wiskunde. Ook straf: ze zijn allebei afkomstig van hetzelfde dorp: Otegem. “Ik heb hen al eens grappend gevraagd wat ze daar in het leidingwater serveren”,

Lees meer »

Man krijgt enkelband nadat buur sterft tijdens ruzie in De Panne

De 60-jarige man uit De Panne, die vorig weekend werd opgepakt nadat zijn bejaarde buurman overleed tijdens een ruzie, is vrijgelaten uit de cel. Hij krijgt wel een enkelband en blijft onder elektronisch toezicht in het huis van zijn moeder. Dat wil zeggen dat hij het huis niet mag verlaten. De verdachte ontkent dat hij zijn buurman heeft aangeraakt.

Lees meer »

Brecht mag ziekenhuis verlaten na zware revalidatie en wint dezelfde dag vijf jaar lang gratis concerten: “Mijn jongste wil naar Camille”

Brecht Stevens (35) kreeg woensdag twee keer goed nieuws. Na vijf maanden mag hij eindelijk het ziekenhuis verlaten, na een jarenlange strijd tegen lymfeklierkanker. Diezelfde dag won Brecht een radiowedstrijd van Qmusic, waarmee hij de komende vijf jaar tickets voor alle belangrijke concerten en theatervoorstellingen krijgt. “Een mooie stap richting mijn herwonnen vrijheid”, glundert hij. “Mijn kinderen waren ook heel

Lees meer »

Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof in Avelgem: “Opbrengst gaat integraal naar Ubuntu”

Op zondag 2 juni om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd op de opening van de expositie Trouvailles van de kunstenares Sabine Sulmon (67) bij hoevekaffee Het Ganzenhof in de Bosstraat 2 in Avelgem. Haar werken zijn per opbod te koop, ook online. De opbrengst gaat naar Ubuntu.
The post Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof

Lees meer »

DE INSIDER. Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en Kardashians massaal volgers verliezen: “Geen kant kiezen rond Gaza brengt hen al op zwarte lijst”

Ons land stond gisteren voor de keuze: Palestina erkennen als staat of niet? Uiteindelijk deed België het “nog niet” om diplomatieke redenen. Maar politici zijn niet de enigen die kant moeten kiezen in de Gaza-oorlog. Ook celebs wordt om een uitgesproken mening gevraagd. En als ze die niet geven, komen ze op een zwarte lijst met de hashtag #blockout. Waarom

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

Male en Sint-Michiels winnen bekerfinale krachtbal

Zaterdag werden de bekerfinales krachtbal gespeeld. Aansluitend werden ook de individuele prijzen uitgereikt. Zowel op als naast het veld schoten Male en Sint-Michiels de hoofdvogel af.
The post Male en Sint-Michiels winnen bekerfinale krachtbal appeared first on KW.be.

Lees meer »