Nergens zonder weg in Brussel

22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert.

Meer krantenkoppen in België

Slechte weer maakt sommige groenten en fruitsoorten duurder, andere net goedkoper: “Wat de consument momenteel betaalt, strookt niet met de productie”

Ondanks het donkere, natte voorjaar is het seizoensfruit nu minder duur dan een jaar geleden. Sterker nog: het is zelfs mede dankzij het slechte weer dat we ons fruit 8 procent goedkoper betalen. Voor verse groenten is de prijsdaling een stuk kleiner, slechts anderhalve procent. Jeroen Buyck van de federatie van groothandelaars legt uit hoe dat komt.

Lees meer »

Japanse fietstoerist ‘Ken’ is ondanks aanrijding vol lof over Vlamingen: “Jullie zijn allemaal zo vriendelijk en hulpvaardig”

Kleine ‘accidentele’ ontmoetingen maken meestal mooie verhalen, dat is ook zo met de tip die we binnenkregen via Veerle Goethals uit Dentergem. “Ik was woensdagochtend op weg naar de lokale slager en zag een bepakte toerist een beetje radeloos aan een gesloten fietsenwinkel staan. De Japanner Kentaro ‘Ken’ Kawamoto (39) was blijkbaar aangereden met een scheefgetrokken wiel als resultaat. Gelukkig

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »