Veertiger die geldkoffertje in Brugs hotel steelt, verraden door… kalend hoofd

Een 45-jarige Tsjech uit Gent heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden effectieve celstraf gekregen voor diefstal. In de receptie van een Brugs hotel ging J.K. met een geldkoffertje aan de haal. Zijn kalende hoofd deed hem de das om.

Op 9 mei merkte de zaakvoerder van het Brugse hotel Monsieur Ernest rond 9 uur op dat er een geldkoffertje met 600 euro verdwenen was uit de receptie.

Camerabeelden

Het koffertje werd even later leeg aangetroffen in het portaal van een museum aan de Dijver. Op camerabeelden was te zien hoe een kalende man een kwartier eerder het geld uit het koffertje had gehaald. Een personeelslid van het hotel herkende de man als de dief.

Op 27 mei kon J.K. worden opgepakt op basis van zijn persoonsbeschrijving. Hij had toen 310 euro op zak.

Al 13 veroordelingen

Onderzoek wees uit dat hij wel vaker Brugse hotels bezocht, zogezegd omdat hij op zoek was naar werk of een kamer. De Tsjech werd in zijn thuisland al dertien keer veroordeeld, vooral voor diefstal. Ook in Gent liep hij vorige maand nog een veroordeling op.

Voor zijn proces in Brugge kwam K. niet opdagen. (AFr)

The post Veertiger die geldkoffertje in Brugs hotel steelt, verraden door… kalend hoofd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

REACTIES. “We drinken alles behalve bier, dat lusten we niet”: ‘papa’ Mechele en ‘zoon’ Spileers vieren vannacht samen

Club is kampioen en dat zal in Brugge stevig gevierd worden. Meteen na de wedstrijd reageerden Andreas Skov Olsen, Brandon Mechele en Michiel Jonckheere op het onwaarschijnlijke seizoenseinde. Ook Hans Vanaken, Maxime De Cuyper, Simon Mignolet en Jorne Spileers gaven interviews, de ene al wat meer lucide dan de andere. De meest nuchtere van hen allemaal was Nicky Hayen, zoals

Lees meer »

KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt

Naar jaarlijkse gewoonte schonk KKF&Co in Tielt de opbrengst van het voorbije werkjaar aan het kinderkankerfonds. Dit keer wist de vereniging, die zich al 11 jaar inzet voor het fonds, een mooie 6.500 euro in te zamelen voor het goede doel.
The post KKF&Co schenkt 6.500 euro aan Kinderkankerfonds in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe klacht tegen directeur Antwerps museum na eerder bemiddelingstraject: “Zijn houding is onhoudbaar”

Na eerdere klachten over toxisch leiderschap tegen de Gentse directeur van het S.M.A.K. ligt nu ook Bart De Baere, de directeur van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA), onder vuur. Medewerkers dienden een jaar geleden al een anonieme klacht over hem in bij het Departement Cultuur. Recent volgde nog een nieuwe klacht bij het meldpunt van de Vlaamse

Lees meer »

EXCLUSIEVE ANALYSE. “Zolang Poetin het tempo bepaalt en het Westen alleen maar volgt, verandert er niets aan de oorlog in Oekraïne”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin

Lees meer »