Jonas Bailleul treedt twee keer op tijdens Soundtrack in 4AD

Zaterdag 14 oktober is er de derde West-Vlaamse voorronde van Soundtrack. Daar staan acht talentvolle bands op het programma. Jonas Bailleul debuteert er met zijn soloproject A Boy Called French Town en mag diezelfde avond ook met Suncreek optreden.

Jonas Bailleul (23) is een Ieperling die momenteel aan de slag is als jeugdwerker bij JC Ten Goudberge in Wevelgem. In zijn vrije tijd is hij gepassioneerd door muziek. Zo vormt hij samen met Gust Claeys (29) het vinyldj-duo Morocho Loco en is hij actief als toetsenist bij Suncreek. Met die band staat hij zaterdag op de affiche van de West-Vlaamse voorronde in de 4AD in Diksmuide.

Twee optredens

Jonas mag zaterdag twee keer optreden, want ook zijn soloproject A Boy Called French Town werd geselecteerd. “Dat was een leuke verrassing”, vertelt Jonas. “Ik denk dat ik al sinds mijn 16de bezig ben met muziek producen, maar nu pas recent ben ik er echt mee naar buiten gekomen. Toen ik stage deed in Muziekcentrum Dranouter liet ik mijn muziek horen aan Steven Reynaert en hij was fan. Het was ook Steven die de naam vond voor mijn soloproject. Mijn familienaam is dezelfde als de naam van het Franse stadje net over de grens met Heuvelland.”

De muziek van A Boy Called French Town is instrumentaal. Op muziekplatform VI.be kan je luisteren naar Just The Thought Of It, Jasminum Sambac en Appaloosa. “Elk optreden duurt 20 minuten. Ik speel toetsen en gitaar en laat me in 4AD zaterdag bijstaan door drummer Robbe Platteau (21), bassist Ibe Verbeke (23) en gitarist Bert Koether (26). Met Robbe speel ik samen in Suncreek, Ibe is al enkele keren geluidsman geweest bij Suncreek en Bert ken ik vooral van het jeugdhuis in Ieper.”

De voorronde in 4AD in Diksmuide (Kleine Dijk 57) vangt aan om 18.30 uur. Meer info: Sound-track.be.

The post Jonas Bailleul treedt twee keer op tijdens Soundtrack in 4AD is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom ze kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Hubert Rubbens neemt na deze editie afscheid van ‘zijn’ Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei loodst Hubert Rubbens voor een laatste keer Oostende voor Anker door een erg drukke maritieme vierdaagdse. Na 23 succesvolle en twee verzopen corona-edities neemt hij definitief afscheid van zijn varend erfgoedfestival. Sinds 2000 is Oostende voor Anker de ouverture van de zomerse evenementenkalender. Samen met de grote roerganger blikken we terug.<br

Lees meer »

Dit staat in akkoord van nieuwe Nederlandse regering: 130 per uur op snelwegen, migratie-ingrepen en ambassade in Jeruzalem

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Er wordt sterk ingegrepen op het vlak van migratie en voorts wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem kan verhuizen. Dat blijkt uit de passages van het onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media.

Lees meer »

Nieuws van faillissement KV Oostende slaat in als bom bij supporters: “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met syndroom van Down moet uitleggen”

Dat voorlopig bewindvoerder van KV Oostende, Werner Van Oosterwijck, op 3 juni het faillissement van voetbalclub KV Oostende zal aanvragen, slaat in als een bom bij de vele supporters. “Ik weet niet hoe ik dit aan mijn zoon met het syndroom van Down moet uitleggen”, zegt Steve Norgan (52). Op zondag 2 juni organiseert supporter Milà Provoost een mars en

Lees meer »

Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt

Met een feestontbijt heeft het gemeentebestuur zijn vrijwilligers in de kijker gezet. “Ze zijn onmisbaar in onze dagelijkse werking. We zijn zo dankbaar dat we op hen kunnen rekenen”, zei de bevoegde schepen Natacha Lejaeghere.
The post Gemeente bedankt “onmisbare” vrijwilligers met feestelijk ontbijt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Royaltywatcher stelt zware bodyshaming bij royals aan de kaak: “Amalia in een fris rokje, dat zou de ultieme middelvinger zijn”

“Mijn lichaam gaat alleen mij aan.” Marie Ducruet (31), de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco, reageert aangeslagen nadat ze ‘dik’ werd genoemd. Bodyshaming is iets waar vrouwelijke royals opvallend vaker mee te maken krijgen. Royaltywachter Mario Danneels neemt in ‘Story’ het fenomeen onder de loep en komt tot opvallende conclusies: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich

Lees meer »

Hitmusical ‘Grease’ krijgt met Tinne Oltmans (Sandy) en Danny Dorland (Danny) een droomkoppel

Vlaanderen mag zich opmaken om dit najaar overspoeld te worden door een ware epidemie. Een niet te stuiten opstoot van het Greasevirus kondigt zich namelijk aan. Symptomen: jeukende dansbenen, een zonnig humeur, dromen over zwoele zomernachten, aanstekelijke liedjes die niet uit het hoofd te krijgen zijn en een onstuitbare drang naar strakke jeans, leren jekkers, brylcream en popcorn. Enige remedie

Lees meer »

LIVE. 350 Franse speurders ingezet voor “publieke vijand nummer 1”, Interpol stuurt ‘red notice’ uit voor ontsnapte gevangene in Normandië

De klopjacht op de 30-jarige crimineel Mohamed Amra – aka ‘De Vlieg’ – en zijn kompanen, die hem gisteren in commandostijl hebben bevrijd, gaat verder. In totaal worden meer dan 450 politieagenten en gendarmes ingezet, “ongezien” in Frankrijk. Maar liefst 350 speurders van de gerechtelijke politie moeten proberen de “verdachten te identificeren, te arresteren en voor het gerecht te brengen”.

Lees meer »