IJstijd lanceert twee verrassende nieuwe smaken: zin in ijsje van biet of zoetwateralg?

IJsproducent IJstijd verrast met twee nieuwe smaken: rode biet en chlorella, een zoetwateralg. “We werden gecontacteerd door Hilde Demurie, een voedingsconsulente die naar bedrijven gaat waarin ze gelooft om gezondere en zuiverdere producten te ontwikkelen”, vertelt Sabine Tavernier. “Na een jaar testen en verbeteren werden de ijsjes rode biet en chlorella een feit.”

Bij IJstijd worden geregeld nieuwe smaken gelanceerd. Deze keer gaan Kevin Geryl en zijn team toch voor iets speciaals.

Twee nieuwe smaken

Chlorella is een zoetwateralg, familie van zeewier. “Het zit bomvol heel gezonde stoffen met bijzondere kwaliteiten: een ontgiftende, reinigende en beschermende werking. Chlorella zorgt voor een betere weerstand, meer energie, een betere darmactiviteit en spijsvertering”, legt medezaakvoerder Sabine Tavernier uit.

“Ook rode biet heeft heel wat positieve eigenschappen: de groente bevat bijna alle mineralen en vitamines die we nodig hebben, zorgt voor een betere bloedtoevoer, versterkt immuniteit, is ontgiftend en houdt osteoporose tegen. Rode biet is daarbij zeer gezond voor sporters. Aangezien we zelf veel met gezondheid en gezonde voeding bezig zijn, gingen we voluit in op de vraag van Hilde Demurie”, aldus Sabine. En behalve een gezond product, zijn de ijsjes ook – dat konden we proeven – heel lekker.

“Suikerarme producten boomen fel”

“Het eindproduct is nog altijd ijscrème, met naast de nieuwe ingrediënten melk, geklaarde boter, eieren en als zoetmiddel biologische rietsuiker. Daardoor is het suikergehalte lager dan bij de andere ijssoorten”, zegt Sabine. “De suikerarme producten boomen tegenwoordig heel fel. Onze suikerarme vanille is het tweede beste verkochte ijs”, vult Kevin Geryl aan.

De twee nieuwe ijssoorten werden genomineerd voor de award innovatief product op de Taste of Tavola beurs. “We hebben niet gewonnen, maar de nominatie is toch al een hele eer”, aldus de zaakvoerders van IJstijd.

De smaken rode biet en chlorella zijn te koop per halve liter in de winkel in de Dorpsstraat 124 en kosten 7 euro.

The post IJstijd lanceert twee verrassende nieuwe smaken: zin in ijsje van biet of zoetwateralg? is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Uitzonderlijk zware ochtendspits door regenweer: al 335 kilometer file op Vlaamse hoofdwegen

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »

Celstraf voor vrouw die vriendjes pluimde met nepreisjes en Tomorrowland-tickets: “Ze pleegde zelfs feiten terwijl ze onder elektronisch toezicht stond”

Al sinds 2014 licht Kimberly C. (33) non-stop mensen op, onder andere via tweedehandswebsites. Na drie eerdere veroordelingen kreeg de Brugse maandag opnieuw 40 maanden cel omdat ze meerdere vriendjes en hun familie geld aftroggelde met luxereisjes en vip-tickets voor Tomorrowland. De Brugse rechtbank beval haar onmiddellijke aanhouding.

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

Cercle Brugge verslaat Antwerp met 1-2

Antwerp is nog niet bekomen van de opdoffer in de bekerfinale. De Great Old verloor zondag op de Bosuil op de achtste speeldag van de Champions’ Play-offs met 1-2 van Cercle Brugge en mag zo goed als zeker een kruis maken over Europees voetbal volgend seizoen. De uittredende landskampioen staat nu zesde met 29 punten, op vijf punten van het

Lees meer »

Zes beklaagden voor rechter na gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke

Zes beklaagden moesten zich bij de strafrechter in Veurne verantwoorden voor een onderling gevecht in het populaire danscafé De Viking in Oostduinkerke. Bijna allen minimaliseerden ze de feiten of stelden ze vooral tussenbeide te zijn gekomen.
The post Zes beklaagden voor rechter na gevecht in danscafé De Viking in Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »