KIJK. Met zowaar een schorpioentrap scoort Brecht Dejaegere zijn eerste goal voor Charlotte in Amerika

Er zijn slechtere manieren om je eerste doelpunt voor je nieuwe club te scoren. Met een zogenaamde schorpioentrap scoorde gewezen Buffalo Brecht Dejaegere (32) de 3-0 voor Charlotte FC tegen rode lantaarn Toronto in de Major Soccer League (MLS).

Meer krantenkoppen in België

EBU zal beleid ten aanzien van vlaggen herevalueren na incident met EU-symbool

De European Broadcasting Union (EBU), de organisator van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat zegt de EBU in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas, die zich kwaad had gemaakt nadat een EU-vlag geweerd was uit de arena in het Zweedse Malmö waar het liedjesfestival zaterdag plaatsvond. De EBU

Lees meer »

Rellen op Nieuw-Caledonië gaan onverminderd voort: 6 doden, meer dan 200 arrestaties 

In Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebied in de Stille Oceaan, zijn ondertussen al 6 mensen omgekomen bij de rellen tegen de stemming van een grondwetswijziging die Franse onderdanen meer stemrecht geeft. Relschoppers hebben op verschillende plekken blokkades opgeworpen. Volgens de regering bevindt het eiland zich op een "destructief pad". "Blokkades van de relschoppers kosten mensenlevens, mensen hebben geen toegang tot

Lees meer »

Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory

Traditiegetrouw komt Typisch Tachtig terug naar café-bistro Balthazar aan de Noordbrug bij de Leie, maar de quiz op vrijdag maakt dit jaar plaats voor de Pop Factory. “Alles wat iedereen doet bewegen en graag hoort. van Goose naar Footloose”, zegt Mathieu Declercq.
The post Nieuw op Sinksenvrijdag bij Balthazar: Pop Factory appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene

De Tomidi, het zeilschip van wereldzeiler Staf Versluys, komt voorlopig toch niet naar Bredene. De gemeenteraad besliste in maart om de schenking van het zeiljacht te aanvaarden, maar de gouverneur vernietigde die beslissing op vraag van oppositiepartij Alternatief24.
The post Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Metejoor maakt onaangekondigde comeback na wekenlange afwezigheid

Metejoor (33) is terug van (even) weggeweest. De Vlaamse zanger stond zaterdag op het podium van Pop on Top, een festival in het Nederlandse Valkenburg. De afgelopen weken bleef Metejoor op de achtergrond omdat hij wegens ziekte een pauze moest inlassen. Begin deze maand moest de populaire zanger zelfs nog enkele optredens annuleren.

Lees meer »