Bomvolle Grote Markt voor Pommelien Thijs in Menen

Na een succesvol EK halve triatlon beleefde Menen een tweede topweekend op rij. De Wieltjesfeesten groeiden dankzij het gevarieerd en goedgevuld programma, het talrijk opgekomen publiek en het zalige nazomerweer, uit tot een erg geslaagde driedaagse. Het absolute hoogtepunt lag ongetwijfeld op zaterdagavond, toen een bomvolle Grote Markt uit het dak ging voor popsensatie Pommelien Thijs.

Na een eerste feestavond op vrijdag trok de braderie zich zaterdag langzaam op gang. De aanstelling van Nayla Breyne als eerste Wieltjesambassadeur kwam om 11:00 uur duidelijk te vroeg voor de Menenaars.

Wél al op de afspraak waren de superfans van Pommelien Thijs. Reeds 12 uur vóór aanvang van haar optreden namen ze al hun plekje in voor het podium. Ook de Bruggestraat was er al vroeg bij. Tegen de middag schaakte Koen Brouckaert zich daar naar winst in het eerste wieltjesschaaktoernooi.

Met de wieltjesworp in zicht begon het echt druk te worden in het centrum. In het veiligheidsdorp zorgden politie, brandweer, stadswacht en hulpverleners voor een unieke modeshow, leerrijk maar ook erg amusant. In de Kortrijkstraat was het kidsdorp dan weer een voltreffer.

Clusterbom

Op de Grote Markt wisten de dansgroepen Mattliss, Love 2 Dance, Golden Catalan Friends en Marie-Flo als eersten heel wat volk naar het podium te lokken. Vanaf dan ging het alleen maar crescendo richting het optreden van Pommelien Thijs. Zij dropte een clusterbom die het plein, stampvol met 5000 enthousiastelingen, een uur lang in vuur en vlam zou zetten.

Op zondag mocht Koekuitspurter Giovanni Vandamme na 29 koersrondjes de trui van Wieltjeskampioen aantrekken. Pascal en Philippe Vercamer van De Koekuit wonnen het petanquetoernooi. De aanstekelijke rock ’n roll van The Shagadeers en de modeshow van de lokale handelaars zorgden voor een perfecte afsluiter van het feestweekend.

(CB)

The post Bomvolle Grote Markt voor Pommelien Thijs in Menen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen”

Unizo Roeselare heeft, met het oog op de lokale verkiezingen in oktober, een aantal prioriteiten opgelijst die ze nu al aan de lokale politici hebben overhandigd. Op een gemoedelijke avond in het kasteel van Rumbeke luisterden ondernemers en politici naar elkaar.
The post Unizo Roeselare nu al met vijf prioriteiten naar politici: “We zullen in oktober ondernemend stemmen” appeared

Lees meer »

Waarom AstraZeneca zijn coronavaccin wereldwijd terugtrekt: “Vaccin had van bij de start de perceptie tegen”

Goed drie jaar na de start van de grootschalige vaccinatiecampagne tegen het coronavirus in ons land, trekt AstraZeneca zijn vaccin tegen Covid-19 wereldwijd terug. In ons land werd het vaccin al sinds 2021 niet meer toegediend. De concurrentie speelde de Zweeds-Britse farmareus parten, maar AstraZeneca kampte ook van bij de start met een imagoprobleem.

Lees meer »

De Croo neemt het op voor Van der Straeten: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoekscommissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Axel Daeseleire leeft week op ritme van internen van Ter Groene Poorte: “Belangrijk dat correct beeld van internaat getoond wordt”

Ongetwijfeld zullen heel wat internen van Ter Groene Poorte op woensdag 15 mei in de gezellige ontspanningszaal van het internaat voor de tv zitten. Allen zijn ze immers benieuwd naar wat Axel Daeseleire te vertellen heeft over zijn verblijf in hun internaat. Het wordt een leuk weerzien in ‘Axel Gaat Binnen’.
The post Axel Daeseleire leeft week op ritme

Lees meer »

Bart De Wever springt uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen (en de echte reden moest onze reporter niet ver zoeken)

Met tegenvallende peilingen en op vier weken voor de verkiezingen slaat de N-VA-campagne een versnelling hoger. Dat mag je letterlijk nemen: met een pieksnelheid van 227 kilometer per uur sprong voorzitter Bart De Wever gistermiddag uit een vliegtuig boven ‘zijn’ Antwerpen. Partijleden hielden hun hart vast, en héél even werd het ook nog spannend, zo zag onze reporter die in

Lees meer »

Carl Devos over doorrekening verkiezingsbeloftes: “Bij sommige partijen is het kiezersbedrog”

De doorrekening van de verkiezingsvoorstellen door het Planbureau is goed nieuws voor de kiezer, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Het toont aan hoe verschillend de partijen dezelfde vraagstukken aanpakken.” Al zijn er volgens hem ook partijen die “de hemel beloven, maar langs geen kanten aantonen hoe ze die mogelijk maken. Dat is kiezersbedrog.” Welke partij komt als ‘winnaar’ uit de

Lees meer »