Carl Devos over doorrekening verkiezingsbeloftes: “Bij sommige partijen is het kiezersbedrog”

De doorrekening van de verkiezingsvoorstellen door het Planbureau is goed nieuws voor de kiezer, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent). “Het toont aan hoe verschillend de partijen dezelfde vraagstukken aanpakken.” Al zijn er volgens hem ook partijen die “de hemel beloven, maar langs geen kanten aantonen hoe ze die mogelijk maken. Dat is kiezersbedrog.” Welke partij komt als ‘winnaar’ uit de bus? En welke impact zal deze studie hebben op de stembusslag? 

Meer krantenkoppen in België

Krombeke Paardenkoersen viert 110de verjaardag: “Een weddenschap was start van paardenkoersmaandag”

De vzw Folkloristische Paardenkoersen is dit jaar toe aan de 110de editie. In samenwerking met de Heemkring ‘Aan de Schreve’ organiseerden ze een officiële zitting naar aanleiding van het 110-jarig bestaan van Krombeke Paardenkoersen. Er werd teruggeblikt met oude foto’s en video’s, en enkele sappige anekdotes uit het rijke verleden.
The post Krombeke Paardenkoersen viert 110de verjaardag: “Een weddenschap

Lees meer »

Spetterende verjaardagsfuif voor diamanten Doskom

Volleybalclub Doskom Moorslede vierde het diamanten jubileum. Als opener van dat verjaardagsfeest werd er op het speelplein Levet Scone waar de eerste competitiewedstrijden gespeeld werden, een volleybaltoernooi afgewerkt.
The post Spetterende verjaardagsfuif voor diamanten Doskom appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL. 1-4! Real Madrid heer en meester bij Villarreal, Guler zet zijn tweede om

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode Duivels zullen hier te zien zijn”

Over precies een maand gaat het EK voetbal van start. De uitbaters van de cafés De Kroon, De Botermand en Furna Pub op de Grote Markt van Veurne bundelen hun krachten om de wedstrijden van de Rode Duivels op een groot scherm te vertonen.
The post Veurnse café-uitbaters breiden hun terrassen uit tot EK-dorp: “Alle matchen van de Rode

Lees meer »

Remus!

De Tieltse schrijfster Ann De Craemer geeft tweewekelijks een inkijk in haar leven.
The post Remus! appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »

Twaalfjarigen ontvangen vormsel in Sint-Michielkerk

Onder een stralende zon kwamen de leerlingen uit het zesde leerjaar van de vrije basisschool De Tandem op zaterdag 11 mei naar de Sint-Michielkerk om er hun vormsel te krijgen. De feestelingen waren Niene Ackaert, Kobe Bogaert, Ruben Boussery, Maité Demonie, Noor Deveen, Isis Dewulf, Daniel Gherghe, Yoran Leempoels, Lyo Missinne, Axelle Monbaliu, Louis Rommelaere,
The post Twaalfjarigen ontvangen

Lees meer »

Smakeloos of net trendsetters? ABBA verklapt waarom z’n kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Dirk is dolblij met opening nieuwe McDonald’s in Ingelmunster: “Ik heb ziekte van Chrohn en eet hamburgers en frieten om op gewicht te blijven”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, aldus de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »