Hij doet het! Matthieu Bonne heeft wereldrecord non-stop openwaterzwemmen beet

Ultrasporter Matthieu Bonne (29) heeft zichzelf nog maar eens overtroffen. In de Golf van Korinthe in Griekenland heeft hij het wereldrecord non-stop openluchtwaterzwemmen verbroken. 131 kilometer zwom de Bredenaar in de Middellandse Zee.

Dat Matthieu Bonne van geen kleintje vervaard is, weten we al langer. De Bredenaar, die als redder in het Brugse Lago-zwembad werkt, verbrak in maart al het wereldrecord afstandfietsen op 7 dagen tijd, ondernam in januari een fietstocht van 1.000 kilometer van Zürich naar Bredene en werkte in april 2022 nog acht volledige triatlons op evenveel Canarische Eilanden af. Bonne raakte bekend nadat hij eind 2019 deelnam aan Kamp Waes op VRT1.

Nu mag hij een nieuw huzarenstukje aan zijn al indrukwekkend palmares toevoegen. Donderdagochtend 9 uur (Griekse tijd, red.) vertrok Bonne in de Golf van Korinthe, op zoek naar het wereldrecord non-stop openwaterzwemmen. Daarvoor moest hij minstens 127 kilometer aan één stuk zwemmen.

Bovenmenselijk

Een haast bovenmenselijke prestatie, maar ook nu weer wist hij de uitdaging tot een goed einde te brengen. De laatste uren was zijn tempo wat gezakt, maar Matthieu Bonne beet door.

“Zijn hele lichaam, maar vooral zijn lippen door het zoute zeewater, deden heel erg pijn”, klinkt het bij zijn tienkoppige entourage.

Zij stonden hem vanop een zeilboot de hele tijd zo goed mogelijk bij. Met een kajak konden ze ook wat dichter bij Matthieu Bonne komen en zijn veiligheid ten allen tijde garanderen. Om de dertig minuten was er een maximaal negentig seconden durend contactmoment met bevoorrading.

“We hebben hem mee richting magische grens van 131 kilometer geschreeuwd. Dit is ronduit fantastisch.”

Matthieu Bonne verbreekt zo het record van de Maltees Neil Agius. Die legde in juni 2021 in totaal 125,7 kilometer af in open zee. “We stonden hem zo goed mogelijk bij en schreeuwden hem richting magische grens van 131 kilometer.”

Via deze linkkan je de zwemroute van Matthieu Bonne bekijken.

© Stefanie Reynaert. © Stefanie Reynaert.

The post Hij doet het! Matthieu Bonne heeft wereldrecord non-stop openwaterzwemmen beet is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Drumt te horen in Wunderbar, het officiële EK-lied voor Rode Duivels

1.500 voetbalfans werkten op zondag 5 mei in de ING Arena in Brussel mee aan het nieuwe EK-lied voor onze Rode Duivels: Wunderbar. Onder de aanwezigen 110 mensen via de drumschool van Gino Kesteloot, waaronder een 70-tal drummers van Kortrijk Drumt. “Ik ben uiteraard fier. Kortrijk Drumt stond weer paraat voor een nieuwe stunt. We kijken uit naar de clip

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | In memoriam

06:00 Aangezien elk nadeel zijn voordeel hep, hep zelfs het Eurovisiesongfestival zijn voordeel: Andréke Vermeulen wordt vanonder het stof gehaald. Door de controverse over de deelname van Israël mocht hij …

Lees meer »

Winkel, takeaway, delivery en catering op één locatie: Brugse ondernemers lanceren nieuw foodconcept Yumsters

Koen Lagrou (49) van Foodbazar en Brecht Van Cleven (33) van Los Pollos slaan de handen in elkaar voor het nieuwe foodconcept: Yumsters , gevestigd in de Gistelsesteenweg 527 in Sint-Andries. “We zijn een unieke combinatie shop, takeaway, delivery en catering”, zegt Koen, die bij Yumsters met nog heel wat andere lokale partners samenwerkt.
The post Winkel, takeaway, delivery

Lees meer »

Proces rond Thermomixbende uit Waregem loopt vertraging op door mogelijke procedurefout met telefoongegevens

Het proces rond de Thermomixbende loopt vertraging op door een procedurekwestie. De bende stal in 2021 voor een miljoen euro aan keukenmachines bij een groothandel in Beveren-Leie, bij Waregem. 9 verdachten moeten zich voor de rechter verantwoorden, maar tijdens het onderzoek is er gebruik gemaakt van illegale telefoniegegevens zegt de rechter. Daarom mogen bepaalde stukken uit het dossier niet gebruikt

Lees meer »

Twee dagen voor dodelijke aanslag op E42, kreeg Marian (38) riooldeksel op zijn vrachtwagen op exact dezelfde plek: “Ik ben in shock”

De overleden vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) was niet het eerste slachtoffer dat ‘s nachts getroffen werd door een loodzwaar riooldeksel op de E42. Enkele jongeren gooiden twee dagen voor de moord op Gheorghe al een deksel op de vrachtwagen van Marian (38). Hij overleefde de aanslag maar nét. “Ik ben getraumatiseerd. Een half uur voor Gheorghe stierf, zag ik die

Lees meer »

“Wrang gevoel, maar niet de doodsteek”: voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden en de formule moet dringend worden bijgeschaafd, maar deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival. The old lady overleeft dit wel.” Voormalige EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar tilt niet zo zwaar aan alle heisa. Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor.

Lees meer »

Groen wil lessen over seksuele diversiteit en geen aparte toiletten meer op school

Groen wil expliciete minimumdoelen voor gender en seksuele oriëntatie in het onderwijs. Dat voorstel maakt deel uit van het ‘’Regenboogplan’ dat de partij donderdag voorstelt. “Het is belangrijk dat leerlingen de juiste informatie krijgen over thema’s rond LGBTQIA+ (verzamelterm om diversiteit aan gender en seksuele oriëntatie te benoemen, red.). Kinderen brengen veel tijd door op school. Een veilige omgeving om

Lees meer »

Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje

In de Ezelstraat 155 opende Pascale Callens (58) café ‘t Ezelpoortje. “Voor mij is het belangrijk dat ook dames, die eens alleen iets komen drinken zich welkom en op hun gemak voelen”, zegt Pascale, die dien als zaalverantwoordelijke bij Oud Gemeentehuis werkte.
The post Pascale Callens (58) opent café ‘t Ezelpoortje appeared first on KW.be.

Lees meer »