Oekraïne beschuldigt paus Franciscus van “imperialistische propaganda” na toespraak tot Russische jongeren

Oekraïne beschuldigt paus Franciscus ervan zich te hebben bezondigd aan “imperialistische propaganda” in een toespraak gericht aan Russische jongeren.

Meer krantenkoppen in België

Met analist Jan Bakelants op zoek naar de putten in La Doyenne: “Organisatie heeft duidelijk lessen getrokken uit valpartij Pogacar”

Dit weekend maakt Tadej Pogacar zijn opwachting in ons land na één jaar afwezigheid. Hij had daar een goede reden voor. Door een diepe put in het Waalse wegdek brak de Sloveen vorig jaar zijn pols tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Onze analist Jan Bakelants fietst het parcours af op zoek naar putten en stelt vast: “De organisatie heeft duidelijk lessen getrokken uit

Lees meer »

Postbode maakt het zichzelf wel heel gemakkelijk en rijdt met Bpost-busje over voetpad tot aan brievenbussen

Een postbode die vanmorgen de post rondbracht in Booischot (Heist-op-den-Berg) deed dat op een wel heel eigenaardige manier. De bestuurder had geen zin om telkens uit zijn busje te stappen om naar de brievenbus te wandelen. Dus daar vond de postbode een inventieve oplossing voor: hij reed gewoon met het voertuig over het voetpad tot aan de brievenbus. Heel wat

Lees meer »

LIVEBLOG HEIDENHEIM-LEIPZIG. Openda en co net voor rust op voorsprong tegen middenmotor

Loïs Openda blijft scoren aan de lopende band. Vorig weekend scoorde hij nog zijn 22e goal van het seizoen in een 3-0 overwinning tegen de Wolfsburg-Belgen. Bij winst tegen middenmotor Heidenheim zet het Dortmund onder druk in de strijd voor het vierde en laatste Champions League-ticket. De Borussen spelen zondag tegen de nieuwbakken kampioen Bayer Leverkusen. Volg de wedstrijd in

Lees meer »

EXCLUSIEF. Goldband legt hart op tafel na turbulente jaren: “Alles wat we deden, werd onder het vergrootglas gelegd”

Waren ze de voorbije jaren te zien op zowat ieder festival, oogt hun zomer nu bijzonder schaars. De mannen van Goldband nemen gas terug, en dat is een weloverwogen keuze. “We hebben er enkele turbulente jaren opzitten”, klinkt het in een exclusief gesprek. Want hun steile klim naar de top heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. “Hoe groter we werden, hoe

Lees meer »

Emiraten droegen mogelijk zelf bij aan grote overstromingen: wat is ‘cloud seeding’, een techniek die ook China en VS gebruiken?

Een waterbom, vergelijkbaar met die in Verviers drie jaar geleden, heeft in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) immense watersnood veroorzaakt. Al heeft de regering daar mogelijk zelf toe bijgedragen door vliegtuigen de lucht in te sturen om het weer te beïnvloeden. ‘Cloud seeding’ heet die techniek, maar wat is het precies?

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker acht doden en achttien gewonden bij raketaanval op Oekraïense stad Tsjernihiv

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker acht doden en achttien gewonden geteld. Dat laat burgemeester Oleksandr Lomako weten. “De zoek- en reddingsoperaties worden voortgezet”, klinkt het op Telegram. De aanval was onder meer rechtstreeks gericht op een sociaal woongebouw. De stad werd getroffen door drie raketten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Stef Bos gaat op zoek naar zijn ‘BLOUDRUK’ met nieuw album én tournee, én dat kan je meebeleven op zondag 16 juni in Concertgebouw Brugge

Stef Bos staat in 2024 stil en kijkt terug naar de afgelegde weg van muziek en woorden sinds 1990. Na zijn laatste tour en CD ‘Bitterlief’ besloot hij om regelmatig thuis achter de piano te kruipen en die hele weg sinds 1990 eens in kaart te brengen door al zijn teksten en akkoorden onder de loep te nemen.
The post

Lees meer »