Oekraïne beschuldigt paus Franciscus van “imperialistische propaganda” na toespraak tot Russische jongeren

Oekraïne beschuldigt paus Franciscus ervan zich te hebben bezondigd aan “imperialistische propaganda” in een toespraak gericht aan Russische jongeren.

Meer krantenkoppen in België

Auto Ruben (25) brandt uit na thuiskomst, brandweer kan woning en carwash nog redden: “Het ging heel snel”

Ruben Kuypers (25) merkte zondagavond tijdig een brand op in zijn hybride wagen vlakbij zijn woning en carwash, die nog konden gered worden. Het gaat om de tweede uitslaande autobrand in twee dagen in Ieper.
The post Auto Ruben (25) brandt uit na thuiskomst, brandweer kan woning en carwash nog redden: “Het ging heel snel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom NAVO-ministers vergaderen op dit Zweedse eiland van Pippi Langkous, is het zo belangrijk?

Het is zo groot als de provincie West-Vlaanderen. Er is het huis van Pippi Langkous te vinden, evenals een sauna in een omgebouwde bunker. Maar wat maakt van het Scandinavische vakantie-eiland Gotland zo een militaire troef? Waarom zulle er tegen 2027 4.000 gestationeerd zijn? En wat maakt het eiland zo bijzonder dat precies dáár de Noorse, Zweedse en Baltische ministers

Lees meer »

Lufthansa schort vluchten naar Teheran op

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft tijdelijk vluchten opgeschort van en naar de Iraanse hoofdstad Teheran, “door de huidige situatie in het Midden-Oosten”. De maatregel geldt waarschijnlijk tot donderdag, schrijft persbureau Reuters.

Lees meer »

LIVEBLOG ATLETICO-DORTMUND (21u). Dortmund-fans overspoelen straten van Madrid, politie checkt nog even de riolen

Vanavond spelen Atlético Madrid en Borussia Dortmund tegen elkaar. De supporters van Dortmund zijn helemaal klaar voor de eerste ontmoeting van beide ploegen in een knock-outfase van de Champions League. Ze palmen de straten van Madrid in. Kunnen Axel Witsel en Arthur Vermeeren hun steentje bijdragen? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog hieronder.

Lees meer »

Al een jaar in Filipijnse cel voor stuk joint, Nederlandse Tim (34) beleeft nachtmerrie: “We sliepen tussen ratten op de grond”

Hij was het echt vergeten, dat stukje joint in zijn tas. Maar het kokertje kwam de Rotterdamse Tim Bouwens (34) duur te staan. Hij werd opgepakt op een Filipijns vliegveld en zit nu al bijna een jaar opgesloten onder vreselijke omstandigheden. “In één moment is deze onvergetelijke reis veranderd in mijn ergste nachtmerrie.” Door zijn verhaal te doen, hoopt hij

Lees meer »

Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde

Met ingang van het slotkwartier van de thuiswedstrijd van Dosko Sint-Kruis (2A) tegen Lichtervelde maakte Thibo Teirlinck zijn opwachting. Hij werd op luid applaus getrakteerd. Het kind van het huis zal immers zijn vleugels uitslaan en voor het eerst in zijn voetballeven andere oorden opzoeken.
The post Thibo Teirlinck ruilt Dosko Sint-Kruis voor Ruddervoorde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Busbouwer Van Hool vraagt faillissement aan

Het faillissement is officieel aangevraagd bij busbouwer Van Hool in Koningshooikt. Dat meldt VRT nieuws. Bij het bedrijf staat maandag om 11 uur een bijzondere ondernemingsraad gepland, daarna wordt op een persconferentie een nieuwe stand van zaken gegeven. Volg alle ontwikkelingen hier LIVE.

Lees meer »