‘Het antwoord op de propaganda voor de leugen is propaganda voor de waarheid’: Koen Lemmens wikt en weegt onze vrijheid van meningsuiting

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend

De Pro League heeft zaterdagmiddag de kalender voor de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League onthuld. Daarin strijden de nummers drie tot zes – Deinze, Lommel, Zulte Waregem en Patro Eisden – voor het barrageticket met de nummer twee van de Relegation Play-offs in de Jupiler Pro League.
The post Pro League maakt kalender voor Promotion Play-offs bekend appeared

Lees meer »

Wat als Oekraïne de oorlog verliest? Valt Poetin daarna een NAVO-land aan? “Europa kan niet blijven wachten: de tijd dringt”

De sfeer slaat om, nu de Russen schijnbaar aan de winnende hand zijn: Oekraïens president Zelensky klinkt steeds radelozer en zelfs de toon van de NAVO wordt met de dag pessimistischer. Wat als Oekraïne écht de oorlog verliest? Valt Rusland daarna een NAVO-lidstaat aan? Komen er meer vluchtelingen naar Europa? En zullen de prijzen van voeding stijgen? Ruslandexperte Ria Laenen,

Lees meer »

Laffe aanslag met bierflesje heeft zware gevolgen voor Jurgen, die zijn café definitief sluit: “Weer achter een tapkast staan, kunnen we niet meer aan”

Café De Vlaskapel in Kortrijk sluit definitief de deuren na de moordaanslag die werd gepleegd op uitbater Jurgen Vankeersbilck (50). Na rijp beraad hebben hij en zijn partner beslist om het café nooit te heropenen. “Weer achter een tapkast staan na alles wat er de voorbije maanden is gebeurd, dat kunnen we niet meer aan”, aldus partner Nathalie Tanghe.

Lees meer »

De wereld gaf nog nooit zoveel uit aan wapens

Door de toename van het aantal internationale conflicten is de stijging van de wereldwijde uitgaven aan wapens het grootst in vijftien jaar. “De Navo-richtlijn van 2 procent wordt steeds meer gezien als basisniveau, en niet als een drempel die moet worden gehaald.”

Lees meer »

“Wie is die man eigenlijk?”: wandelclub Boezinge haalt mysterieuze ‘morenkop’ uit de vergetelheid met nieuwe tocht

Op het wapenschild van Boezinge prijkt een hoofd met donkere huidskleur, hoofdband en zilveren oorbellen. Noem hem niet Zwarte Piet, maar wel de Morenkop van het dorp. De lokale wandelclub haalt deze mysterieuze wapenfiguur nu uit de vergetelheid met een nieuwe wandeling.
The post “Wie is die man eigenlijk?”: wandelclub Boezinge haalt mysterieuze ‘morenkop’ uit de vergetelheid met nieuwe tocht

Lees meer »

KIJK LIVE CAGE WARRIORS. Neemt Jan Quaeyhaegens zo dadelijk de maat van Konstantinos Ntelis?

Na zijn controversiële technische knock-out in Dublin, afgelopen oktober, stapt Jan Quaeyhaegens vandaag opnieuw de kooi in. In het Schotse Glasgow is ‘Q-Bomb’ een blikvanger op het Cage Warriors 171-event. Quaeyhaegens neemt het op tegen de Griek Konstantinos Ntelis. “Eén geweldige kamp, en ik doe weer helemaal mee”, vertelt Quaeyhaegens aan HLN. Abonnees kunnen de kamp van Quaeyhaegens LIVE bekijken

Lees meer »

Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”

Rechter Merchan liet donderdagavond laat (Belgische tijd) weten dat de twaalf juryleden voor het proces Trump aangesteld zijn. Het gaat om 7 mannen en 5 vrouwen. Eerder vandaag werden nog twee van de reeds zeven geselecteerde juryleden de laan uit gestuurd.

Lees meer »

85 bakfietsers onder leiding van Pedro Elias ondernemen ludieke wereldrecordpoging: “Grootste liefdadigheidslevering per bakfiets”

Een kolonne van 85 bakfietsen doorkruiste zaterdagnamiddag het centrum van Antwerpen voor een ludieke wereldrecordpoging. Onder leiding van televisiefiguur Pedro Elias brachten de deelnemers onder de noemer "grootste liefdadigheidslevering per bakfiets" essentiële verzorgingsproducten voor daklozen naar de vzw Kamiano. "Het idee is om in onze bakfiets eens iets nuttigers te vervoeren dan onze kinderen", lacht Elias.

Lees meer »

Makelaar Kinga probeert teleurstellingen in ‘Blind gekocht’ te vermijden: “We doen écht alles wat binnen onze mogelijkheden ligt”

Ze debuteerde vorig jaar pas als makelaar bij ‘Blind gekocht’, maar die passage smaakt voor Kinga Kantorska (46) duidelijk naar meer. Vanaf woensdag dringt de vrolijke makelaar opnieuw de Vlaamse huiskamers binnen, en laat ze – als een goede fee on a budget – wederom woondromen in vervulling gaan. In dit gesprek vertelt Kantorska welke moeilijkheden ze ondervindt in de

Lees meer »