JV Lo-Reninge neemt splinternieuw kunstgrasveld in gebruik

JV Lo-Reninge kan het voetbalseizoen starten op een splinternieuw kunstgrasveld. De voetbalploeg en de stad hopen dat afgelastingen van wedstrijden en trainingen voortaan tot het verleden behoren.

De officiële inhuldiging vond vrijdag plaats in aanwezigheid van de leden van JV Lo-Reninge, het stadsbestuur en tal van anderen die op een of andere manier betrokken waren bij het project.

Minder onderhoud

De aanleg van het kunstgrasveld door de firma Stadsbader ging van start in mei 2023 en werd afgerond eind juli, ruim op tijd dus voor de start van de competitie. Tijdens de voorbereiding en de aanleg werkte de stad Lo-Reninge nauw samen met JV Lo-Reninge zodat het nieuwe veld aan alle wensen van de club voldeed.

Een kunstgrasveld biedt tal voordelen. Zo vergt het minder onderhoud dan natuurgrasvelden waardoor de onderhoudskosten lager liggen. Een kunstgrasveld kan bovendoen het hele jaar door worden gebruikt in tegenstelling tot natuurgrasvelden die soms onbespeelbaar zijn bij slechte weersomstandigheden.

Afgelastingen

Dat laatste was een probleem bij JV Lo-Reninge. Door het succes van de club, die meer dan driehonderd leden telt, werd het enige voetbalveld waarover ze beschikken te intensief gebruikt voor wedstrijden en trainingen.

Dat leidde soms tot afgelastingen van matchen en trainingen door de slechte staat van de grasmat. Dat behoort nu definitief tot het verleden.

Zeven jaar

Het veld werd officieel ingespeeld met een wedstrijdje tussen Old Stars JV Lo-Reninge en een selectie van JV Lo-Reninge.

“We zijn zeven jaar in de weer geweest met dit dossier”, zegt schepen van Sport Johan Matthys (Dynamisch). “We zijn dan ook ontzettend blij dat het kunstgrasveld er eindelijk ligt.”

Boost voor de club

Ook voorzitter van JV Lo-Reninge Patrick Deraeve is verheugd. “Deze investering door onze beleidsmensen zal een boost geven aan onze club”, zegt hij. “We zijn klaar voor een mooie verdere sportieve ontwikkeling van onze plaatselijke jeugd!”

Slechte prestaties zal JV Lo-Reninge alvast niet meer kunnen toeschrijven aan de slechte staat van het veld.

The post JV Lo-Reninge neemt splinternieuw kunstgrasveld in gebruik is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Koppel verhuist Spaghetti Café van Asse naar Knokke: “Een eenvoudig product dat zo goed als iedereen lust”

Ben Denayer (57) en Bettina Dujardin (60) openden de deuren van Spaghetti Café Knokke in de Dumortierlaan. Tot voor kort runden ze nog hetzelfde concept in het Vlaams-Brabantse Asse. “We hadden hier al een tijdje een buitenverblijf en nu we ons er permanent vestigen is het handiger de zaak dicht bij huis te hebben.”
The post Koppel verhuist Spaghetti

Lees meer »

Mensen komen in Seoul samen voor wedstrijd om helemaal niets te doen

In de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul konden mensen afgelopen zondag deelnemen aan een wedstrijd om helemaal niets te doen. De persoon met op het einde de laagste en meest consistente hartslag won, dat schrijft ‘The Guardian’. Mensen van alle leeftijden en klassen kwamen voor het iconische Gyeongbokgung-paleis samen.

Lees meer »

Gustaaf en Denise uit Zulte zijn een briljanten paar

De 86-jarige Gustaaf Van Daele en de 85-jarige Denise Lowie vierden hun briljanten huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis van Olsene. Gustaaf werd geboren te Olsene en Denise in Nokere. Ze leerden elkaar kennen bij de bierbrouwerij Anglo-Belge in Zulte. Op 3 april 1959 stapten ze in het huwelijksbootje. Ze wonen nu in de
The post Gustaaf en

Lees meer »

Ezel Berry is klaar voor de tocht van 500 km naar Parijs

Het einde van de Sint-Martinusroute ligt in Tours, maar zaterdag vat ezel Berry de etappe Oekene-Parijs aan, goed voor 500 km en voor het goede doel. “We hopen Parijs binnen te geraken, want blijkbaar verbiedt een of ander reglement de toegang voor ezels”, lacht Piet Ternest.
The post Ezel Berry is klaar voor de tocht van 500 km naar

Lees meer »

Jeugdbrandweer Wervik neemt deel aan 24-urenoefening: proeven van het leven van brandweerman

Afgelopen weekend verschenen leden van de jeugdbrandweer op verschillende plaatsen in Wervik. Ze namen deel aan een 24-urenoefening, die hen moet laten proeven van het leven als een soldaat van het vuur. Door middel van levensechte scenario’s werden hun kennis en vaardigheden op de proef gesteld.
The post Jeugdbrandweer Wervik neemt deel aan 24-urenoefening: proeven van het leven van

Lees meer »