Gloednieuwe kunstgrasvelden in Olsene en Machelen: “Gedaan met afgelaste trainingen”

Op de voetbalterreinen van Olsene en Machelen zijn tijdens de zomer splinternieuwe kunstgrasvelden aangelegd. De respectievelijke voetbalploegen kunnen het nieuwe seizoen meteen starten in verbeterde omstandigheden.

Vooral KME Machelen was al een lang vragende partij voor een kunstgrasveld. Bij hevige regenval was het veld soms onbespeelbaar waardoor ze matchen moesten afzeggen. Voor KME Machelen zit ook nog een nieuwe kantine in de pijpleiding maar ze besloten die plannen op de lange baan te schuiven zodat sneller werk gemaakt kon worden van het kunstgrasveld.

“De nieuwe kunstgrasvelden zijn een goede zaak voor de clubs en de spelers”, zegt schepen van Sport Franky Decoster (Open Zulte). “Een kunstgrasveld is altijd goed bespeelbaar, los van de weersomstandigheden. Het is dus gedaan met afgelaste trainingen of wedstrijden door plassen modder op het veld. Een kunstgrasveld is bovendien goedkoper in het onderhoud en is daarom een goede investering.”

Moderne accommodatie

“Vanuit het gemeentebestuur willen we dat al onze ploegen en sporters het goed hebben”, vult burgemeester Simon Lagrange aan. “De voorbij jaren investeerden we ook al in een nieuwe kantine, kleedkamers en een tribune voor Jong Zulte op domein de Waalmeers en in een kunstgrasveld op het voetbalterrein in de Kastanjelaan. De bedoeling is dat al onze clubs binnen enkele jaren terecht kunnen op een kunstgrasveld en in een moderne accommodatie. Er zijn dus nog verder investeringen gepland in de toekomst.”

In Olsene werd alvast het hoofdveld in kunstgras aangelegd, in Machelen gaat het om een tweede veld. De gemeente financierde de volledige aanleg van de kunstgrasvelden via een subsidie aan de clubs. De kostprijs van een kunstgrasveld bedraagt ongeveer 580.000 euro. (JF)

The post Gloednieuwe kunstgrasvelden in Olsene en Machelen: “Gedaan met afgelaste trainingen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Slachtoffers van Russische aanval op kinderziekenhuis getuigen: “Bang dat ik weer onder puin terechtkom”

Op bovenstaande beelden is te zien hoe de Oekraïense Manuela met haar baby Varvara speelt. Hartpatiëntje Varvara was één van de baby’s die werd geopereerd toen een Russische raket insloeg op het kinderziekenhuis Ochmadyt: “Onze chirurg beschermde haar met zijn lichaam tegen de glassplinters.” Twee mensen lieten daarbij het leven, zeven kinderen raakten gewond.

Lees meer »

Hugo Siquet maakt gevoelige overstap van Cercle naar Club Brugge

Club Brugge heeft dinsdag zijn zesde zomertransfer aangekondigd. Blauw-zwart versterkte zich met rechtsachter Hugo Siquet. Die kwam het voorbije anderhalf seizoen, op huurbasis van Freiburg, uit voor stadsrivaal Cercle Brugge. Nu volgt een definitieve overstap naar Club Brugge.
The post Hugo Siquet maakt gevoelige overstap van Cercle naar Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Julien is het vriendje van Leontientje

Tijdens de Zotte maandagstoet laten de inwoners en bezoekers hun komische en andere fratsen in een levendig stoetentafereel schilderen.
The post Julien is het vriendje van Leontientje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »

Welk land wint de meeste medailles?

De Olympische Spelen in Tokio waren voor België de meest succesvolle sinds 1924. Pakken we deze keer meer dan zeven medailles? En kronen de Verenigde Staten zich opnieuw tot de onbetwiste kampioen? Volg het in de medailletabel.

Lees meer »

Man springt van brandend flatgebouw in Oostende, recht op dak van buren: “Je hoorde de kinderen op straat schreeuwen”

Bij een hevige brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft een man maandagnamiddag van het dak moeten springen om aan de vlammen te ontsnappen. De bewoner van de flat waarin de brand ontstond, is zwaargewond. Of hij de man is die van het dak sprong, is nog onduidelijk. Nog drie andere mensen moesten met een rookvergiftiging naar het ziekenhuis.

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Royaltykenner Kathy Pauwels over de opvallende Instagram-beelden van prins Aymeric: “Het is een blik die we anders nooit krijgen”

Ooit werden paparazzi met enorme telelenzen ingezet om vast te kunnen leggen hoe leden van de koninklijke familie zich ontspannen. Vandaag zetten die prinsen en prinsessen die beelden gewoon zélf op Instagram. Zoals prins Aymeric (18), de zoon van Laurent. “Het geeft eindelijk een echte blik op die mensen”, zegt royaltywachter Kathy Pauwels (57).

Lees meer »

KIJK. Broeierige beats tijdens set Kat Kerkhofs op Tomorrowland

Het is ook vandaag warm op Tomorrowland, en dat hebben de fans van Kat Kerkhofs (35) geweten. De presentatrice mocht – na twee eerdere passages in De Schorre – opnieuw het beste van zichzelf geven in de Rave Cave, zowat het kleinste podium op het terrein. Heel wat feestvierders moesten de set van Kat noodgedwongen buiten volgen. “Maar dat hebben

Lees meer »