Gloednieuwe kunstgrasvelden in Olsene en Machelen: “Gedaan met afgelaste trainingen”

Op de voetbalterreinen van Olsene en Machelen zijn tijdens de zomer splinternieuwe kunstgrasvelden aangelegd. De respectievelijke voetbalploegen kunnen het nieuwe seizoen meteen starten in verbeterde omstandigheden.

Vooral KME Machelen was al een lang vragende partij voor een kunstgrasveld. Bij hevige regenval was het veld soms onbespeelbaar waardoor ze matchen moesten afzeggen. Voor KME Machelen zit ook nog een nieuwe kantine in de pijpleiding maar ze besloten die plannen op de lange baan te schuiven zodat sneller werk gemaakt kon worden van het kunstgrasveld.

“De nieuwe kunstgrasvelden zijn een goede zaak voor de clubs en de spelers”, zegt schepen van Sport Franky Decoster (Open Zulte). “Een kunstgrasveld is altijd goed bespeelbaar, los van de weersomstandigheden. Het is dus gedaan met afgelaste trainingen of wedstrijden door plassen modder op het veld. Een kunstgrasveld is bovendien goedkoper in het onderhoud en is daarom een goede investering.”

Moderne accommodatie

“Vanuit het gemeentebestuur willen we dat al onze ploegen en sporters het goed hebben”, vult burgemeester Simon Lagrange aan. “De voorbij jaren investeerden we ook al in een nieuwe kantine, kleedkamers en een tribune voor Jong Zulte op domein de Waalmeers en in een kunstgrasveld op het voetbalterrein in de Kastanjelaan. De bedoeling is dat al onze clubs binnen enkele jaren terecht kunnen op een kunstgrasveld en in een moderne accommodatie. Er zijn dus nog verder investeringen gepland in de toekomst.”

In Olsene werd alvast het hoofdveld in kunstgras aangelegd, in Machelen gaat het om een tweede veld. De gemeente financierde de volledige aanleg van de kunstgrasvelden via een subsidie aan de clubs. De kostprijs van een kunstgrasveld bedraagt ongeveer 580.000 euro. (JF)

The post Gloednieuwe kunstgrasvelden in Olsene en Machelen: “Gedaan met afgelaste trainingen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Politie haalt twintiger met nepwapen van de trein in Leuven

Een zestal jongeren – grotendeels tieners – werden zaterdagochtend tijdens een tussenstop in Leuven van de trein gehaald door de politie toen ze uit Wallonië met de trein op weg waren naar Oostende. Dat gebeurde nadat een treinbegeleider had gemeld dat een van hen een wapen bij zich had.

Lees meer »

Financieel analist misbruikt kredietkaart van werkgever voor exorbitante loondiefstal: “Meer dan één miljoen euro gespendeerd voor privéaankopen”

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is woensdag het proces van start gegaan tegen een voormalig financieel analist van DHL die met de kredietkaart van het bedrijf voor meer dan één miljoen euro aan privéaankopen zou hebben gedaan. De exorbitante loondiefstal kwam pas na drie jaar aan het licht, nadat American Express de kaart had geblokkeerd.

Lees meer »

Federale politie doet inval in gemeentehuis tijdens schepencollege én bij politie: “Gsm’s van burgemeester en korpschef in beslag genomen”

Speurders van de federale gerechtelijke politie (FGP) zijn maandag in de voormiddag binnengevallen in het gemeentehuis van De Panne, tijdens het schepencollege. Tegelijk vielen ze ook binnen in het politiecommissariaat van zone Westkust. Ze namen daarbij de GSM, telefoon en computer mee van burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). en korpschef Nicholas Paelinck. Waarom ze dat deden, weet de burgemeester nog

Lees meer »

Vincent Van Quickenborne geen kandidaat-burgemeester bij gemeenteraadsverkiezingen: Ruth Vandenberghe trekt Stadslijst Kortrijk

Vincent Van Quickenborne zal geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Ruth Vandenberghe neemt de eerste plaats in bij de nieuwe Stadslijst Kortrijk. Die beslissing neemt Quick na de mokerslag die Open VLD én hijzelf op verkiezingszondag kregen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
The post Vincent Van Quickenborne geen kandidaat-burgemeester bij gemeenteraadsverkiezingen: Ruth Vandenberghe trekt Stadslijst Kortrijk appeared

Lees meer »

Olesia (16) keert na twee jaar België terug naar Oekraïne: “Ik zal moeten wennen aan een leven met bommen”

De ene bouwt aan een toekomst in België, de ander droomt van een leven in Oekraïne. Terwijl de oorlog zich voortsleept, vragen veel gevluchte Oekraïners zich af waar ze eigenlijk thuis horen, en de antwoorden lopen dwars door gezinnen heen. Zoals bij Anna (39) en dochter Olesia (16), vroeger uit Kryvyi Rih, nu uit Dendermonde. Anna doet alles om er

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Russisch militair vliegtuig heeft Fins luchtruim geschonden”

Een Russisch militair vliegtuig zou afgelopen vrijdag het Fins luchtruim boven de Finse Golf hebben geschonden. “We nemen dit vermoeden van territoriale schending serieus en er is een onderzoek ingesteld”, aldus het Finse ministerie van Defensie. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is maandagavond in Duitsland aangekomen voor een internationale conferentie over de wederopbouw van zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen.

Lees meer »

Zomerbar Pullevullerie schiet uit de startblokken in Staden: “Onze bar is de ideale fietsstop”

Steven Platteeuw en Annelies Geirnaert openden vorig jaar voor het eerst hun zomerbar Pullevullerie in de Nijverheidstraat in Staden. De eerste editie bleek een schot in de roos te zijn. Steven en Annelies beslisten dan ook een vervolg aan het succesverhaal te breien. Aan het concept wordt niets gewijzigd, al staan er wel enkele nieuwigheden op stapel.
The post

Lees meer »

Slotfeest en diploma-uitreiking voor de leesjury

In de theaterzaal op de Valkaart vond het slotfeest plaats van de leesjury. 38 kinderen uit Oostkamp, 67 kinderen uit Beernem, 10 kinderen uit Damme en 14 kinderen uit Blankenberge, van het derde tot het zesde leerjaar, kregen hun diploma als leesjury overhandigd door hun respectievelijke burgemeester. De leesjury is een leesclub voor kinderen. Zij
The post Slotfeest en

Lees meer »

Britse tv-dokter Michael Mosley stierf natuurlijke dood

De Britse tv-dokter Michael Mosley stierf een natuurlijke dood, dat heeft de lokale Griekse politie gemeld. Vorige week verdween de bekende Britse dokter bij een wandeling tijdens zijn vakantie op het Griekse eiland Symi. Gisteren werd zijn lichaam teruggevonden in een rotsachtig gebied, niet ver van de kust. Hij was 4 dagen vermist.

Lees meer »

Gouden boeket voor Eric en Lina

De familie Hindryckx kwam samen naar Ten Patershove om er het gouden jubileum te vieren van Eric Hindryckx (72) en Lina Sabbe (72). Ze huwden op 1 februari 1974 en wonen in Esen. De familie genoot van de gezellige sfeer en de babbel met de andere jubilarissen en het stadsbestuur. Het gulden boek werd getekend,
The post Gouden boeket

Lees meer »

“Je hebt me als een stuk vuil afgezet bij mijn auto. Ali, weet je wel wat je deed?”: emotionele eerste procesdag voor ‘The voice’-coach en rapper Ali B.

In Nederland is het proces begonnen tegen Ali B. Na 2,5 jaar doorbreekt de rapper de stilte. Soms stuntelig, soms geëmotioneerd ontkende hij in de rechtbank van Haarlem het verkrachten en aanranden van drie vrouwen. Maar hij kreeg meteen ook tegenwind. “Dat we eerder seks hadden, was geen vrijgeleide. Nee is nee, Ali.”

Lees meer »