Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden

Joël Devos overleed zaterdag 4 mei in de Sint-Jozefskliniek in Izegem. Hij werd in Izegem geboren op 13 augustus 1944 en was 79 jaar. Joël was een groot voetbalsupporter en vooral een graag geziene eenvoudige volksmens.

Joël woonde zijn hele leven in de Werkhuizenstraat. Hij is er geboren en na zijn huwelijk in 1966 met de Rumbeekse Eliane Huvaere, dochter uit café ‘De Gouden Schaar’, ook blijven wonen. Eliane stierf in november 2019.

Zeemacht

Na zijn schooltijd hielp Joël tot zijn 18 jaar mee in de bierhandel van zijn ouders. Toen tekende hij bij de Zeemacht, maar na drie jaar in het leger hield hij het voor bekeken en ging werken in betonbedrijf Desloovere in Izegem. Daarna werkte hij nog veertien jaar bij Romel Bouwbedrijf in Izegem. Na operatieve ingrepen aan beide heupen moest Joël noodgedwongen stoppen met zijn job in de bouwsector. Hij hielp dan in de aardappelhandel van zijn vrouw Eliane, waar ze aardappelen schilden voor de frituren en de horeca.

Supporter

Joël was supporter van KFC Izegem en later Mandel United. Hij was ook supporter van RSC Anderlecht en lid van Paars-Wit Izegem uit lokaal café Sportief in de Meensesteenweg in Izegem.

Na de dood van Eliane kon Joël, als het nodig was, rekenen op zijn buren Lindsey Naert en Orphée Deman. “Mijn bovenste beste buren en twee goeie zielen”, zei hij in een interview met onze krant in juli 2021.

Gezondheid

Met de gezondheid van Joël ging het sinds eind 2022 minder goed. Hij werd donderdag 2 mei opgenomen in de Sint-Jozefskliniek, waar hij twee dagen later ook overleed.

Joël was de vader van wijlen Patrick die overleed in mei 2023 en van Ronny en zijn vrouw Sophie Desmet. Hij was de grootvader van Kenneth en partner Shanna, Farah en haar man Jeffry, Febe en haar partner Björn, Florian en partner Sofie en wijlen Nigel die overleed in 2010. Hij was de overgrootvader van Alyna, Loewis, Nohlan, Eden en Jayden.

De familie neemt zaterdag 11 mei om 11 uur afscheid van Joël rond zijn urne in de Sint-Tillokerk aan het Kerkplein in Izegem. Nadien wordt zijn urne geplaatst in het familiegraf van de begraafplaats aan de Nederweg in Izegem.

The post Volksfiguur Joël Devos (79) uit Izegem overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Alle remmen los tijdens titelviering City: Doku en ploegmaats behoeden Grealish van val van open bus

Ondanks het verlies in de FA Cup tegen Manchester United een dag eerder, toch feest bij Manchester City gisteren. De vierde landstitel op rij – uniek in de Engelse voetbalgeschiedenis – moest gevierd worden. En dan treedt Jack Grealish natuurlijk op het voorplan. Feestvierder bij uitstek. Gelukkig was er onder meer Jérémy Doku, ironisch genoeg de speler die hem het

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Vier afwezigen op eerste groepstraining – Witsel spreekt straks over verrassende terugkeer

Gisteren verzamelde het merendeel van de Rode Duivels in het Proximus Basecamp in Tubeke om zich voor te bereiden op het EK. Vandaag trainen ze in de voormiddag, gevolgd door persconferenties van Axel Witsel en Maxim De Cuyper. Wat vertelt die eerste over z’n toch wel verrassende comeback bij de nationale ploeg? Volg al het nieuws rond onze Duivels op

Lees meer »

Emoties lopen hoog op in Nederlandse ‘Steenrijk, straatarm’: “Het is hier stoffig en ruikt ook niet fris”

Het was een bewogen aflevering van het Nederlandse ‘Steenrijk, straatarm’. Opnieuw doet het programma veel stof opwaaien wanneer de zoon van welgestelde Marjolein geen blad voor de mond lijkt te nemen. Hij zegt recht in het gezicht van Monique – die het minder breed heeft – waar het op staat. Enkele kijkers moedigen hem aan, maar niet iedereen is het

Lees meer »

KIJK. Nicki Minaj deelt beelden van bewakers op Schiphol na arrestatie voor softdrugs: “Alles wat ze deden was illegaal”

Nicki Minaj (41) heeft geen goed woord te zeggen over haar bezoek aan Nederland. De politie arresteerde haar zaterdagavond op de luchthaven van Schiphol vanwege de aanwezigheid van softdrugs in haar bagage, waardoor ze haar optreden in Manchester later die avond moest annuleren. Op Instagram deelt ze nu beelden van enkele bewakers die komen vragen om haar tassen opnieuw te

Lees meer »

LIVE GAZA. Alle UNRWA-opvangcentra in Rafah zijn leeg

Het VN-agentschap UNRWA schort de activiteiten in Rafah op. Ondertussen heeft de Israëlische premier Netanyahu benadrukt dat er -nadat de Amerikaanse president Joe Biden een nieuw voorstel van Israël voor een wapenstilstand bekendmaakte- enkel sprake kan zijn van een permanent staakt-het-vuren na het vervullen van alle voorwaarden. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

De slakken doen het goed met al die regen. Maar ook daar zitten er inmiddels tussen voor wie het toch een beetje minder mag.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandaag officieel? Vincent Kompany aangekomen op oefencomplex Bayern München om laatste contractdetails af te handelen

Dé gekste trainerswissel van de zomer. Bayern München wil de komst van Vincent Kompany (38) vandaag officieel aankondigen – Kompany keerde terug van een korte vakantie. Bestuurslid Karl-Heinz Rummenigge bevestigt dat de deal op een paar details na rond is en zopas is onze landgenoot geland op de luchthaven in München. De Duitse Rekordmeister betaalt 10,5 miljoen euro aan Burnley

Lees meer »

Europese steun voor de isolatie van je woning en makkelijker klant worden bij een buitenlandse bank: dit willen de Antwerpse kandidaten voor Europa

Op zondag 9 juni gaan we niet alleen stemmen voor een nieuw Vlaams of federaal parlement. We moeten ook een bolletje op de Europese lijst kleuren. We laten hier van elke partij de Antwerpse kopstukken voor Europa aan het woord. Één voornemen komt vaak terug: burgers en bedrijven moeten financiële steun krijgen om aan de Europese klimaateisen te kunnen voldoen.

Lees meer »

“Batjes met een ludieke twist”: koopjesdagen in Ledegem van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni zijn er opnieuw batjes in Ledegem. Het enthousiasme bij de verschillende verenigingen, handelaars en horecazaken is groot. Zij pakken uit met tal van ludieke activiteiten. Van een kampioenschap eierwerpen tot een koekenworp. “Het goede weer is alvast besteld.”
The post “Batjes met een ludieke twist”: koopjesdagen in Ledegem van vrijdag

Lees meer »