Onderzoekscommissie rond ‘Godvergeten’ stapt naar gerecht met mogelijke nieuwe feiten van seksueel geweld: “Mogelijk vandaag nog aan de gang”

De parlementaire onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk is zelf naar het gerecht gestapt. In hun onderzoek stootte de commissie op mogelijke feiten van seksueel geweld, die zelfs vandaag nog aan de gang zouden kunnen zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

Werken op oude site ‘De Ark’ gaan van start: schoolgebouw maakt plaats voor duurzaam woonproject ‘Dune’

Op de oude schoolsite van ‘De Ark’ in Koksijde zijn de werken van het nieuwe woonproject ‘Dune’ van start gegaan. ‘Dune’ biedt straks plaats aan 27 duurzame en luxueuze villa-appartementen, die perfect aansluiten bij de omliggende residentiële wijk. Bijzonder aan het project is dat het om een unieke samenwerking gaat tussen de vrije basisschool en RAAK Invest.
The post

Lees meer »

Jan Ullrich haalt zélf tijdritfiets op in Koers om die in eigen museum plekje te geven: “Dit is een enorm inspirerende plaats”

Hoog bezoek in Koers, het museum van de wielersport in Roeselare. Niemand minder dan Tourwinnaar Jan Ullrich kwam langs om er een tijdritfiets in ontvangst te nemen. Die krijgt, samen met een bijhorende helm en handschoenen, een plekje in het Jan Ullrich Cycling Museum, dat nu vrijdag in Bad Dürrheim de deuren opent.
The post Jan Ullrich haalt zélf

Lees meer »

Bar Bernard viert zesde verjaardag met exclusieve concerten: “Met eerste editie Bernard’s Bierbanken Breughel”

Brouwerij St.Bernardus in Watou opende in augustus 2018 zijn rooftopbar. Komende zomer mag Bart Bernard zes kaarsjes uitblazen. Vorig jaar werd de verjaardag gevierd met een optreden van Brihang en ook dit jaar volgen er exclusieve concerten. Onder andere Equal Idiots en Veel Fokkersvreugde zakken af naar Watou.
The post Bar Bernard viert zesde verjaardag met exclusieve concerten: “Met

Lees meer »

“We zijn klaar voor een tweede hoofdstuk”: voormalig taverne Poesta heropent volgende maand als feestzaal

Liefst 20 jaar stonden de gebouwen leeg, maar dankzij Carla Verhooghe (49), de oudste dochter van toenmalig uitbater en eigenaar Hubert Verhooghe, krijgt de Poesta vanaf deze zomer een tweede leven als feestzaal en eventlocatie. De voormalige taverne midden in het Tieltse groen onderging in de voorbije twee jaar een grondige metamorfose.
The post “We zijn klaar voor een

Lees meer »

Politie van Middelkerke organiseert vierde BK Biatlon voor politiediensten: “Teamspirit en sport zijn belangrijke peilers”

Net als de voorbije drie jaar organiseerde de politie van Middelkerke dit jaar opnieuw het BK Biatlon voor politiediensten. Op het militair kwartier van Lombardsijde ging Lennert Grootaert van de politiezone Bodukap uiteindelijk met goud lopen.
The post Politie van Middelkerke organiseert vierde BK Biatlon voor politiediensten: “Teamspirit en sport zijn belangrijke peilers” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »

Drie fases die tot vrede en de heropbouw van Gaza moeten leiden: dit staat er in het nieuwe voorstel tot staakt-het-vuren

De Amerikaanse president Joe Biden heeft vrijdagavond een nieuw Israëlisch voorstel voor een staakt-het-vuren in de Gazastrook uit de doeken gedaan. Hamas reageert alvast “positief” op het plan, maar opvallend genoeg meldde het kabinet van Netanyahu vrijdagavond al meteen dat de oorlog “niet zal stoppen zolang niet al onze doelen bereikt zijn”. Wat staat er eigenlijk in het plan?

Lees meer »