Parlementaire onderzoekscommissie stapt naar gerecht met mogelijke feiten van seksueel geweld “die misschien vandaag nog aan de gang zijn”

De parlementaire onderzoekscommissie naar seksueel misbruik in de kerk is zelf naar het gerecht gestapt over mogelijke feiten van seksueel geweld, die mogelijk zelfs vandaag nog aan de gang zijn. Dat is maandag gebleken bij de bespreking van het verslag van de onderzoekscommissie in de plenaire Kamer. 

Meer krantenkoppen in België

Net geen overwinning op het Songfestival, maar Kroatische inzending wint nu toch een prijs voor opvallendste outfit

De Kroatische zanger Baby Lasagna (28) greep in Malmö met zijn nummer ‘Rim Tim Tagi Dim’ net naast een overwinning van het Eurovisiesongfestial. Desondanks valt hij nu toch in de prijzen en wint hij de award voor de opvallendste outfit op het liedjesfestijn. Bambie Thug uit Ierland en Joost Klein voor Nederland werden naar de tweede en derde plaats gestemd.

Lees meer »

In ’t Getouw in Westmalle doen elf senioren aan cohousing: “Het vraagt wat aanpassing, maar je kan altijd bij iemand terecht”

Cohousing als ideale woonvorm: steeds meer Vlaamse senioren hebben er wel oren naar. In de Kasteellaan in Westmalle wonen elf mensen tussen de 58 en 74 jaar samen in ‘t Getouw, een huis van de vzw Abbeyfield. Twee koppels, zeven alleenstaanden. “Natuurlijk moet je flexibel zijn en je aanpassen aan het groepsgebeuren, maar ik heb altijd mensen rondom me. Als

Lees meer »

Komst van Park Ursus met 17 KMO-units moet lokale bedrijvigheid in Meulebeke stimuleren

Op de hoek van de Randweg en de Nijverheidstraat in Meulebeke, waar Intermat sinds 2006 zijn activiteiten uitoefende, begint Hexagon een nieuw hoofdstuk. De site wordt volledig gesloopt en omgevormd tot een bedrijvenpark met aantrekkelijke architectuur: een invulling die een economische boost zal geven aan de bedrijvigheid langs de Nijverheidsstraat.
The post Komst van Park Ursus met 17 KMO-units

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL (zo, 19u). Ancelotti bevestigt: geen Courtois onder de lat bij Real, “Lunin speelt”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash: “Lichamen van negen slachtoffers geborgen”

De Iraanse president Ebrahim Raisi (63) is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Inmiddels zijn de lichamen van de negen slachtoffers geborgen, zo melden de hulpdiensten in

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »