Primeur: ambitieus leerplan van wiskundeleraars zélf goedgekeurd

De Vlaamse Onderwijsinspectie heeft voor het eerst een groot leerplan goedgekeurd dat door leerkrachten zelf werd ontwikkeld. Dat meldt De Standaard. Het Wiskundeplan is gemaakt voor leerlingen die sterk zijn in wiskunde in de tweede en derde graad secundair. 

Meer krantenkoppen in België

ASSISEN. “Een laffe executie.” Jury doet geen dag af van straf die gevorderd werd: Stefaan De Smet krijgt 30 jaar voor moord op minnares Sandra

De toekomstplannen van Stefaan De Smet en zijn nieuwe vriendin moeten even on hold. Het assisenhof van Oost-Vlaanderen veroordeelde de minnaar van Sandra Bellaccomo tot 30 jaar opsluiting voor moord. Met kerst 2036 kan hij zijn eerste aanvraag indienen om vroeger vrij te komen. Hoe kwamen jury en hof tot die beslissing?

Lees meer »

Krachtbal Snellegem verliest kampioenenmatch

In de tweede afdeling van het krachtbal eindigden Krachtbal Snellegem en ’t Botterken Baasrode samen op de eerste plaats. Een testwedstrijd zou dus moeten uitmaken wie de nieuwe kampioen werd en zo onmiddellijk kon promoveren. Uiteindelijk gingen de Oost-Vlamingen met de 19-22-winst lopen na een hoogstaande wedstrijd.
The post Krachtbal Snellegem verliest kampioenenmatch appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Wendy Van Wanten: “1.500 euro pensioen en al wat ik doe, is betalen. En waarom? Omdat ik het Vlaamse publiek heb gediend? Omdat ik hard heb gewerkt?

Ze ziet er nog geen dag ouder uit en als ze lacht gooit ze, als vanouds, kapoenig haar hoofd in haar nek. In Iris Vandenkerckhove zal altijd een groot stuk Wendy Van Wanten zitten. Maar Iris is ook met pensioen. En dat schuurt. “De verbale erotiek, het teasen, de deugnieterij: ik kan daar over vijf jaar toch niet meer mee

Lees meer »

Nieuwe liefde van Stefaan De Smet (33) getuigt op assisenproces: “Ik ga alleen wonen met mijn vijf kindjes en op hem wachten”

Tijdens het assisenproces over de dood van Sandra Bellaccomo (34) kwam donderdag Evelien (30) getuigen. Zij is de nicht van beschuldigde Stefaan De Smet (33), en sinds haar eerste gevangenisbezoek smoorverliefd op hem. Ze verbrak haar relatie van elf jaar met de vader van haar vijf kindjes en ziet haar toekomst resoluut met De Smet.

Lees meer »

Pastorie in Rotem wordt kinderdagverblijf en opent in juni

De pastorie van Rotem in Dilsen-Stokkem wordt een kinderdagverblijf en zal eerst plaats bieden aan 15 kindjes en op termijn aan 24 kindjes. De pastoor ging eind vorig jaar op pensioen en dus kwam het gebouw leeg te staan. Omdat er in Dilsen-Stokkem nood was aan extra kinderopvang, zag de gemeente hier een ideale oplossing. FERM zal de uitbating doen

Lees meer »

Cultuursector wil meer ruimte

Op maandagavond 27 mei overhandigt een delegatie van de stedelijke cultuurraad het memorandum ‘Een hart voor cultuur’ aan de gemeenteraad. Ook maakt het adviesorgaan gebruik van het spreekrecht om het document ten aanzien van de raadsleden bondig uit de doeken te doen. Dat zal gebeuren door Wouter Verhelst.
The post Cultuursector wil meer ruimte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witte Huis: “Israël heeft rode lijn niet overschreden met aanval op Rafah”

Met de luchtaanval op Rafah waarbij 45 Palestijnen omkwamen en honderden anderen gewond raakten, heeft Israël volgens het Witte Huis de waarschuwingen van Amerikaans president Joe Biden niet in de wind geslagen. De president had eerder deze maand gezegd dat de VS de leveringen van aanvalswapens aan Israël zouden opschorten als een Israëlische militaire operatie drukbevolkte gebieden in Rafah zou

Lees meer »