Compact Disk Dummies-broers worden deze zomer allebei vader: “Sneller dan verwacht”

Goed nieuws voor de broertjes Lennert (31) en Janus (29) Coorevits. De twee leden van de Belgische groep Compact Disk Dummies worden deze zomer allebei vader. Lennert verloor eerder een stil geboren kindje. 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Tielt: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Tielt trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Tielt.
The post Verkiezingsresultaten in Tielt: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Karen Damen en Ruth Beeckmans repeteren voor musical ‘Sneeuwwitje’: “Mijn jongste vindt mij bizar als boze stiefmoeder”

“Ik heb nog fouten gemaakt en daar kan ik boos om worden”, geeft Karen Damen (49) toe tijdens de repetitie van ‘Sneeuwwitje’. Zij en de cast – waaronder Ruth Beeckmans en Ianthe Tavernier – oefenen momenteel volop voor de nieuwe versie van de Studio 100-musical, die eind juni in première gaat. “We wonen deze zomer twee maanden in een appartement

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Voorsprong kopgroep daalt in aanloop naar slotklim, klassementsrenners lijken tuk te zijn op dagzege

In het Critérium du Dauphiné is het alweer tijd voor de slotetappe. De renners moeten na de start in Thônes over de Col de la Forclaz-de-Montmin (eerste categorie), de Col des Esserieux (derde categorie) en Le Salève (eerste categorie). De aankomst ligt na 160,6 kilometer op het Plateau des Glières, een klim van meer dan negen kilometer aan zeven procent

Lees meer »

Eernegem herdenkt Nieuw-Zeelandse piloten

Op het oude kerkhof van Eernegem werd onlangs het herdenkingsmonument voor de gesneuvelde Nieuw-Zeelandse piloten R. L. Baker en John G. Thomson onthuld. De plechtigheid werd bijgewoond door een aantal familieleden van Ronald Baker, die speciaal voor deze gelegenheid waren overgekomen, en vertegenwoordigers van de Nieuw-Zeelandse ambassade en de RNZAF.
The post Eernegem herdenkt Nieuw-Zeelandse piloten appeared first on

Lees meer »

Opvallend veel coronavirus gemeten in Leuvens rioolwater

In het rioolwater van Leuven is opvallend veel coronavirus gemeten. Dat meldt het Rega Instituut van de KU Leuven, dat het rioolwater in de stad controleert op de aanwezigheid van SARS-CoV-2, zoals het virus in de wetenschap bekendstaat. Dat er nu weer veel van het virus in het rioolwater zit, betekent dat er weer meer mensen besmet zijn.

Lees meer »

Vergeet Durbuy, in dit dorp worden 2 op de 3 woningen door Vlamingen gekocht: “Ons dorp moet een dorp blijven, met een normaal sociaal weefsel”

Vergeet Durbuy, de Vlaamse hotspot in de Ardennen is Rendeux. Van iedereen die daar vorig jaar vastgoed kocht, kwamen zeker twee op de drie nieuwe eigenaars uit Vlaanderen. Wat maakt het dorpje aan de Ourthe zo onweerstaanbaar voor Vlamingen? En wat vindt de lokale bevolking ervan dat het dorp zo in trek is? Wij trokken er op ‘Vlaamse’ daguitstap: “Vooral

Lees meer »

“Enkele breuken in mijn rug, een gebroken elleboog en een gat in mijn hoofd, maar radioloog zei dat ik ‘niets gebroken’ had”

Breuken in de rug, een gebroken elleboog, een gat in het hoofd en een afgescheurde spier. Het waren de verwondingen die Tamara Nolens overhield aan een val van haar balkon. De radioloog van het ZNA Stuivenberg, ondertussen verhuisd naar ZNA Cadix, liet haar na enkele uren op de spoedafdeling gewoon terug naar huis gaan. “Niets gebroken”, was het bilan. Ook

Lees meer »

“Liften was nog nooit zo plezant”: Diksmuide lanceert als eerste in Vlaanderen het mee-rij-bankje

In het piepkleine Lampernisse, amper 150 inwoners sterk, staat een primeur in Vlaanderen: het mee-rij-bankje. Wie erop gaat zitten, geeft aan dat hij of zij een lift nodig heeft naar het centrum van Diksmuide. “Wie weet ontstaan zo wel nieuwe vriendschappen”, klinkt het bij burgemeester Lies Laridon (CD&V). Er zijn wel wat aandachtspunten: kinderen bijvoorbeeld.
The post “Liften was

Lees meer »