Compact Disk Dummies palmen Gent in met release party van hun nieuwe plaat: “Eind dit jaar gaan we op tour door België”

De Compact Disk Dummies stelden donderdagavond 11 april hun nieuwe album officieel voor in Gent. De broers Lennert en Janus Coorevits uit Desselgem, een deelgemeente van Waregem palmden het Pillows Hotel in met een stijlvolle release party. Je kon er als eerste hun nieuwe album horen, bladeren door hun notitieboekjes én zelfs genieten van enkele nummers die ze exclusief live brachten. “Ik denk dat ik dit nog eigenlijk niet mag zeggen, maar eind dit jaar gaan we op clubtour in België”, verklapte Lennert tijdens het korte optreden.

De twee Desselgemse broers Lennert en Janus Coorevits, ook wel beter gekend als de Compact Disk Dummies waren al enige tijd druk bezig met hun nieuwste en derde album ‘The Signal’. Sinds vrijdag 12 april is het album overal uit, maar wie wou kon donderdagavond al kort kennismaken met de plaat op een stijlvolle release party. Het duo palmde het Pillows Grand Boutique Hotel Reylof in Gent in.

De toonaangevende outfits van vorige albums en singles van de Compact Disk Dummies stonden mooi uitgestald. © Compact Disk Dummies

Lennert en Janus halen voor hun derde plaat alles uit de kast en leggen ook hun ziel bloot. In een van de kamers is een kleine expo, waar je een trip door de memory lane van Compact Disk Dummies kan maken. Ze tonen er onder meer de hoes van hun allereerst EP, die ze ooit maakten. Die beluisteren blijkt helaas geen optie en als we hen mogen geloven is dat voor ons eigen bestwil. Ook hun o zo herkenbare outfits van hun vorige era’s van hun carrière werden opnieuw uit de kast gehaald.

Anderzijds gaven de Compact Disk Dummies ons ook een exclusieve blik achter de schermen van hun nieuwe plaat. Zo kon je de behind the scenes van de fotoshoot voor hun cover volgen én legden ze letterlijk het diepste van hun ziel bloot door hun persoonlijke notitieboekje uit te stallen. “Elke zichzelf respecterende songschrijver heeft altijd & overal een notitieboekje bij. De eerste krijtlijnen van ‘The Signal’ werden neergepend in een klein schriftje. Treed ons hoofd binnen.” Een open uitnodiging om door hun gedachten te bladeren.

Listening room

Naast de mini-expo voorzagen de Compact Disk Dummies ook de mogelijkheid om hun nieuwe album al volledig te beluisteren. In een afgezonderde ruimte kon je plaatsnemen met een koptelefoon rond een tafel met daarop hun plaat én een mysterieuze bel van aan de receptie van het hotel. En de eerste noten van het album klinken veelbelovend. De single ‘The Signal’ klinkt als een heerlijke dansschijf waarop je na een drukke dag op reis door de gang van een hotel al begint te dansen op weg naar het beste feestje van jouw leven.

Maar met een kleine tik op de receptiebel verandert het nummer bruusk. Een bel als doorspoelknop zodat je van nummer naar nummer gesmeten wordt en geniet van het nieuwe album doorheen de flarden. Al heb ik wel medelijden met de persoon, die hier de hele avond aan de knoppen moet zitten om telkens door te spelen.

Exclusief optreden

Het gezelschap in het hotel een mix van jong en oud, maar één ding hebben ze gemeenschappelijk: iedereen staat te popelen om nog eens alle lichaamsdelen te kunnen losschudden op de beats van de Compact Disk Dummies en die verwachtingen worden uiteindelijk ook ingelost. Op een klein, wankel podium bij de bar staat de microfoon klaar waar Lennert kort het woord neemt voor ze enkele van hun nieuwe nummers brengen: “Merci om hier te zijn, om te luisteren en om zo’n mooie fans te zijn”.

Al snel hoor je de schijven door het hotel daveren en voel je de bas daveren tot in jouw lijf. Ook de flessen op de bar staan mee te trillen terwijl ze een viertal nummers brengen, waaronder hun eerder geloste singles ‘FOMO’ en ‘There’s no sex without you’. Het verbaast het publiek niet wanneer Lennert weer het publiek in duikt, sommige dingen zullen nooit veranderen. “Het kost ons waarschijnlijk 5.000 euro als ik hier iets kapot maakt”, roept Lennert van bovenop de bar.

Zoals altijd werken de heerlijke muziek van de Compact Disk Dummies en de dansmoves van Lennert erg aanstekelijk. “Bedankt om te komen en tot op een van de festivals deze zomer. Waarschijnlijk mag ik dit nog niet zeggen oeps: eind dit jaar doen we ook een tournee langs de clubs in België. Nu weten jullie dit ook al”, verklapt Lennert. Er is maar een conclusie, er bestaat geen betere workout op een donderdagavond, die tegelijkertijd al en voorproefje is naar het weekend dan de Compact Disk Dummies en hun nieuwe plaat ‘The Signal’.

The post Compact Disk Dummies palmen Gent in met release party van hun nieuwe plaat: “Eind dit jaar gaan we op tour door België” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

Serviceclub haalt kunstwerk uit expo in Ronse na dreigement van voormalig Vlaams Belang-kopman: “Maar dit is gewoon satire…”

Serviceclub Spectrum uit Ronse heeft vlak voor de opening van hun kunstenexpo een werk van Karel Thienpont uit de collectie verwijderd. Niet uit vrije wil, wel omdat voormalig Vlaams Belang-kopstuk dokter Erik Tack dreigde met juridische stappen. Het werk draagt dan ook zijn naam, maar ook een verwijzing waar hij allerminst gelukkig mee is. “Vrijheid van meningsuiting is er dus

Lees meer »

Sportief wanbeleid wordt keihard afgestraft: RWDM degradeert na seizoen met 4 trainers (!) en 38 spelers (!)

De kroniek van een aangekondigde degradatie: vier trainers en liefst 38 spelers zijn de revue gepasseerd bij RWDM. Een gebrek aan stabiliteit en rust heeft de Brusselse club allesbehalve goed gedaan. Wat de toekomst brengt, is momenteel nog onduidelijk. Heel wat spelers zijn immers einde contract. Maar als we CEO Gauthier Ganaye mogen geloven, zal er voor volgend seizoen een

Lees meer »

Oud-Vlaams Belanger Hugo Coveliers (77) naar rechter om pensioenbonus te behouden: “500 euro per maand minder? Dat pik ik niet”

Ex-Kamerlid Hugo Coveliers (77, Vlaams Belang) stapt naar de rechter. Hij pikt het niet dat zijn maandelijks pensioen met 500 euro netto teruggeschroefd wordt, omdat het boven het wettelijke plafond van 7.813 euro bruto uitkomt. Tot ongenoegen van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Had Hugo mij gecontacteerd, ik had hem afgeraden om te procederen.” Toch denk Coveliers recht in zijn

Lees meer »

Volkstuintjes in Gentbrugge, waar een Vlaams Belanger en een Turk naast elkaar hun sla planten: “Rang of stand, afkomst of leeftijd, dat telt hier niet”

De lente is begonnen. Dat doet haast iedereen deugd, en zeker de duizenden volkstuiniers in ons land. De verloren weken van een verzopen voorjaar kunnen eindelijk worden ingehaald, de schrik voor regen, vorst, hagel en slakken kan gaan liggen. Wat kost het om zo’n volkstuintje te hebben? Hoe lang is de wachtlijst? En waarom groeit er opvallend veel pijpajuin? Op

Lees meer »