Waarom Oekraïense aanvallen op Russische olie-infrastructuur Biden de kop kunnen kosten

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Opa (80) riskeert tien jaar cel voor verkrachten van kleinkind op vakantie: “Ik wilde haar tonen dat je ook op een liefdevolle manier seks kan hebben”

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Sofie (48) zoekt vrijwilligers voor plantjesweekend van Kom op tegen Kanker: “We gaan voor 1.500 azalea’s”

Sofie Coudyzer is nu al op zoek naar vrijwilligers voor het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker in september. “Omdat het niet gemakkelijk is om voldoende mensen te vinden die in dat weekend zich een halve, hele, twee of drie dagen willen vrijmaken om azalea’s voor het goede doel te verkopen op een of andere locatie in Lendelede”, zegt Sofie,

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »

Investeer in onderzoek van hogescholen, dat brengt op

Nu de Vlaamse verkiezingsstrijd helemaal is losgebarsten, zijn de meeste debatfiches en programma’s op de partijhoofdkwartieren al opgemaakt. Maar misschien is er nog ruimte voor een extra onderwerp: investeer 20 miljoen euro extra in onderzoek van Vlaamse hogescholen.

Lees meer »

Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!”

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist, Marc Coucke en Ben Van den Keybus brengen deze zomer de grote dagen van Knokke-Heist opnieuw tot leven in het Grand Casino Knokke.
The post Knokke-Heist pakt uit met internationaal variétéspektakel ‘Grand Show: Folie Royale’ : “We brengen hier hedendaags variété van wereldniveau!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mannen en vrouwen beschikken niet over dezelfde ‘motor’”: waarom lezen we alleen over plotse dood bij mannelijke (top)sporters?

Christian Eriksen die ineenstuikt op het veld tijdens het EK voetbal in 2021, Sep Vanmarcke die een punt achter zijn carrière moest zetten door hartritmestoornissen of Sergio Agüero van FC Barcelona die noodgedwongen moest stoppen met voetballen door hartproblemen. Topsport blijkt niet zo onschuldig voor het hart. Maar geldt dat ook voor topsportsters? Uit onderzoek blijkt dat negen op tien

Lees meer »

Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog”

Tom Premereur, directeur van de Vlaamse Visveiling, doet een oproep naar Vlaams minister voor Visserij Hilde Crevits en naar de Europese Raad om de vangstquota voor zeetong te herzien: “Er is veel meer tong aanwezig in de Ierse Zee dan gedacht.”
The post Directeur Vlaamse Visveiling: “Vangstquota voor tong moeten omhoog” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ASTON VILLA-LIVERPOOL. Bezoekers opnieuw op voorsprong, nadat heroptredende Youri Tielemans voor gelijkmaker zorgde

Schrijft Aston Villa vanavond geschiedenis? Bij een zege tegen Liverpool speelt de club uit Birmingham voor het eerst Champions League sinds het seizoen 1982-83, toen heette het kampioenenbal nog Europacup 1. Youri Tielemans staat opnieuw in de basis, nadat hij op 27 april uitviel met een liesblessure. Volg de match in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »