Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Weermannen over de zure reacties die ze krijgen op slecht weer: “Als je daar niet tegen kan, moet je een andere job zoeken”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?

Lees meer »

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor man die toenmalige vriendin in haar borsten beet

“Over één zaak kan iedereen het eens zijn: hij kampt met een agressieprobleem en bijt telkens letterlijk van zich af.” Een 38-jarige man uit Waregem die verschillende vrouwen klappen gaf, komt er met een volledig voorwaardelijke celstraf van 16 maanden vanaf. Op voorwaarde dat hij enkele strikte regels volgt. Hij moet ook ruim 6.000 euro schadevergoeding betalen.
The post

Lees meer »

VRT NWS krijgt Europees kwaliteitslabel voor factchecks

VRT NWS krijgt een officiële erkenning van het European Fact-Checking Standards Network (EFCSN). Dat is een netwerk van factcheckorganisaties en -redacties die werken volgens dezelfde deontologische code. Van 27 mei tot en met 9 juni organiseert VRT NWS samen met andere redacties een factcheckmarathon naar aanleiding van de verkiezingen.

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »

Ilse hing wagen aan ‘semipublieke’ laadpaal tijdens shoppen, maar schrok van de factuur. En ze is lang niet de enige

Wie zijn wagen oplaadt aan een semipubliek laadpunt, kijkt maar beter uit. De tarieven kunnen immers veel hoger liggen dan wat gangbaar is. Dat ondervond ook Ilse Steels tijdens een namiddagje shoppen in Nieuwpoort: zij kreeg plots een factuur van 98 euro. “Lesje geleerd, hoor!” Maar ze is lang niet de enige. Wat zijn de valkuilen en hoe vermijd je

Lees meer »

“Mijn verwachtingen zijn heel laag gezakt”: stevent ‘Blind gekocht’ af op een fiasco?

“Ik kan dit moeilijk plaatsen.” Nee, ‘Blind gekocht’-deelnemers Heleen en Balder lopen niet over van enthousiasme wanneer ze hun nieuwe woning voor het eerst zien. Makelaar Kinga Kantorska en interieurarchitecte Dorien Boven zullen dus serieus hun best moeten doen om de mening van het koppel bij te stellen. En ook de wensen van nieuwe kandidaten Seppe en Niels vormen een

Lees meer »

Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in

Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
The post Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

Tante Els kiest voor carrièreswitch en zet breiwinkel stop

Door onder andere de dure aankoopprijzen van de wol zette Els Pauwelyn recent haar breiwinkel ‘Tante Els’ stop. Ze maakte een carrièreswitch en koos voor het onderwijs. “De overgang verliep gelukkig erg vlot. Mijn passie voor breien is er echter nog steeds. Binnenkort neem ik opnieuw voor het goede doel deel aan de wereldbreidag.”
The post Tante Els kiest

Lees meer »