Eerste realitycheck in ‘Blind gekocht’ is een feit: “Eén van jullie zal moeten inbinden”

“Ik kan niet geloven dat wij zo’n mooi huis hebben.” De eerste uitdaging van het zesde seizoen van ‘Blind gekocht’ – een droomwoning vinden voor Mevin en Pieter – hebben de experts tot een goed einde gebracht, maar ze blijven worstelen met hoge eisen die Heike en Gert-Jan stellen. Zij worden daarom gedwongen om een keuze te maken. 

Meer krantenkoppen in België

Voka ontstemd dat Vlaamse regering twintig hectare bedrijventerreinen in West-Vlaanderen schrapt in strijd tegen wateroverlast: “Terwijl we nú al met krapte kampen”

De Vlaamse regering schrapt twintig hectare bedrijventerreinen in de strijd tegen wateroverlast. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar vragen bij. “We onderschrijven het belang van het klimaat- en waterrobuust maken van onze omgeving, maar we stellen ons ernstige vragen bij het schrappen van net deze gebieden”, stelt Voka-directeur Bert Mons. “Terwijl we nu al met krapte om te ondernemen kampen.”

Lees meer »

Waarom het toch nog een race tegen de klok wordt voor Remco Evenepoel

Remco Evenepoel heeft er een wisselvallige Dauphiné opzitten. Onze landgenoot van Soudal Quick-Step won de tijdrit, maar in de bergen moest hij zijn meerdere erkennen in Primoz Roglic en co. Ook onze chef wielrennen Marc Ghyselinck ziet hoe Evenepoel nog werk heeft richting de Tour de France. “Drie weken is niet de tijd om de sprong voorwaarts te maken naar

Lees meer »

Tien lessen uit de eerste uitslagen

18:51 De N-VA wint de verkiezingen, die een overwinningsnederlaag betekenen voor het Vlaams Belang en een ravage aanrichten bij Open VLD. De partij van Bart De Wever lijkt zich te verzekeren van een crucial…

Lees meer »

Pandoering voor Open VLD, grote verrassing voor N-VA

De voorlopige resultaten van deze verkiezingen ogen verrassend, met N-VA en niet Vlaams Belang als grootste Vlaamse partij op federaal vlak en in Vlaanderen. Open VLD en Groen bengelen onderaan met allebei stevig verlies. Vooral voor de Vlaamse liberalen is dit resultaat niet minder dan een pandoering: hen wacht een grondige bezinningsperiode. Wat ook bijzonder opvalt: Wallonië geeft de PS

Lees meer »

FBI geeft onderzoeksdossier van zaak O.J. Simpson vrij

De FBI heeft een dossier van 475 pagina’s gepubliceerd over het onderzoek naar de overleden American football-ster O.J. Simpson en de dubbele moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Het is de eerste keer dat die verzamelde documenten voor het grote publiek toegankelijk zijn gemaakt. Dat hebben verschillende Amerikaanse media gemeld.

Lees meer »

ONZE OPINIE. “De renovatieplicht ligt als een baksteen op de maag van centrumrechts”

“Eén twee drie: en toen lieten de drie Vlaamse regeringspartijen quasi simultaan en stilletjes de renovatieplicht los die ze nog niet zo lang geleden in het Vlaamse klimaatplan bejubelden. De renovatieplicht ligt als een baksteen op de maag van de hardwerkende Vlaming die droomt van een eigen huis. En dat heeft veel gevolgen”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Verstappen recht de rug en rijdt op dominante wijze naar de zege in Canada

Na de opdoffer van vorige week in Monaco, heeft wereldkampioen Max Verstappen opnieuw zijn klasse getoond. In de Grand Prix van Canada – met een kletsnat wedstrijdbegin – startte hij vanop tweede positie, maar reed hij zonder al te veel problemen naar de overwinning. Lando Norris eindigde tweede, George Russell vervolledigde het podium.

Lees meer »

Bankbiljetten met beeltenis van koning Charles III geleidelijk verspreid

Vanaf woensdag zullen bankbiljetten met de beeltenis van koning Charles III opduiken in de Britse portefeuilles. Zij zullen geleidelijk de biljetten met de beeltenis van zijn moeder, koningin Elizabeth II, vervangen. “Dit is een historisch moment, want het is de eerste keer dat we de vorst op onze bankbiljetten gewijzigd hebben”, zegt Andrew Bailey, president van de Bank of England.

Lees meer »

TC Eclips organiseert negende hommelbiertornooi: “Velen komen graag terug”

Vanaf zondag 9 juni zal er op de terreinen van TC Eclips het jaarlijkse Hommelbiertornooi doorgaan. Tijdens deze negende editie zijn er reeksen enkel heren, dubbel heren, dubbel dames en dubbel gemend. De finaledag is 14 dagen later voorzien.
The post TC Eclips organiseert negende hommelbiertornooi: “Velen komen graag terug” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israëlisch leger bevrijdt vier gijzelaars levend uit Gaza: “Operatie met hevige bombardementen”

Het Israëlische leger heeft bij “een gewaagde operatie” in het Nuseirat-vluchtelingenkamp, in het midden van de Gazastrook, naar eigen zeggen vier gijzelaars bevrijd die op 7 oktober waren ontvoerd door Hamas-terroristen. Het gaat om Noa Argamani (26), Shlomi Ziv (39), Almog Meir (22), Andrej Kozlov (27). “Alle vier zijn levend en wel terug in Israël”, luidt het in een verklaring.

Lees meer »

Hallebedevaarders zijn goed en wel weer thuis

Met veel moed en overtuiging is deze groep uit Ardooie vertrokken naar Halle voor de jaarlijkse bedevaart. Moe maar voldaan zijn ze goed en wel terug in Ardooie. Het was een tocht met bezinning en gebed maar vooral met veel vriendschap. Hij verliep over twee dagen met een rustpauze halverwege. De bedevaarders hebben 80 kilometer
The post Hallebedevaarders zijn

Lees meer »