Nora Gharib verdrinkt bijna en stapt uit ‘Special Forces’: “Dat ik er niet meer voor mijn dochter zou zijn, kwam ik niet te boven”

Liters zeewater kreeg ze binnen, beelden van dochtertje Chams (3,5) flitsen voorbij haar ogen. “Dit is het, nu ga ik dood. En dan ben ik keihard beginnen bidden.” Nora Gharib (30) kan haar deelname aan ‘Special Forces’ nog navertellen, maar het was een kwestie van seconden voor de alleenstaande mama om te ontsnappen aan de woeste oceaan van Zuid-Afrika. “We waren omringd door redders, maar ‘what the fuck doe ik hier in godsnaam?’, dacht ik. ‘Is dít tv-werk?!’” 

Meer krantenkoppen in België

Cafébaas, frituuruitbater en slager bundelen de krachten voor EK-dorpje in Tielt: “In plaats van mekaar te beconcurreren besloten we samen te werken”

Deze zomer supporteren voor de Rode Duivels op het EK? Dankzij drie jonge Tieltse ondernemers kan het straks in een EK-dorpje in het hart van de stad. Slager Joran Delbaere (27), cafébaas Robbe Dejonckheere (26) en friturist Sies Baert (25) bundelen voor het eerst de krachten voor een EK-dorpje in open lucht. Elk dragen ze vanuit hun eigen vak hun

Lees meer »

Stad Peer deelt polsbandjes uit om gokken tegen te gaan met het oog op EK voetbal

Stad Peer start een sensibiliseringsactie om, samen met sportclubs en horeca, gokpreventie tegen te gaan. De stad deelt polsbandjes uit met daarop de boodschap ‘Vergok je sportplezier niet’. "Je mag natuurlijk wel eens iets proberen onder vrienden, maar bij sommige mensen blijft het niet bij een onschuldige pronostiek", zegt Dirk Colaers (CD&V), schepen van Sport en Gezondheid in Peer.

Lees meer »

Nieuwe EP ‘Jacquemain’ van ZLDR voorgesteld in De Kreun

De broers Jacquemain zijn na eerdere EP’s ZLDR (2021), KOSMOPOLIET (2021) en hun eerste album KWETS UUR (2022) helemaal terug van weggeweest met de release van hun nieuwe EP ‘JACQUEMAIN’ op 24 mei. Een elegie op hun fameuze Franse familienaam? De plaat is toch wel iets diverser dan dat.
The post Nieuwe EP ‘Jacquemain’ van ZLDR voorgesteld in De

Lees meer »

Oekraïners steeds langer in het donker door Russische aanvallen: “Vrees dat Oekraïne komende winter sociaal en economisch instort”

De Russische aanvallen op de Oekraïense energieproductie dreigen rampzalige gevolgen te hebben. “Komende winter wordt de absolute hel. Steden dreigen compleet onleefbaar te worden, waardoor de stroom vluchtelingen naar Europa opnieuw kan pieken.” “Als Rusland hiermee kan doorgaan, bestaat het risico dat Oekraïne komende winter sociaal en economisch instort.”

Lees meer »

Brussel gaat op everzwijnenjacht

Eind april werd een everzwijn gespot in het park van Woluwe. Het dier, dat intussen van het park zijn vaste stek heeft gemaakt, zal de komende dagen door Leefmilieu Brussel gevangen worden en naar het Zoniënwoud worden verplaatst.

Lees meer »

Wegen van Club Brugge en Eder Balanta scheiden

Eder Balanta zal volgend seizoen niet meer in de blauw-zwarte clubkleuren van Club Brugge verschijnen. De kersverse landskampioen besliste namelijk om het aflopende contract van de Colombiaanse middenvelder niet meer te verlengen. Dat bevestigde blauw-zwart woensdag via ‘X’.
The post Wegen van Club Brugge en Eder Balanta scheiden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichaam gevonden op oprit Oelegem E34

De oprit Oelegem op de E34 richting Antwerpen is al sinds 4 uur vannacht afgesloten omdat er een lichaam is gevonden. Dat zegt het Antwerpse parket, maar voorlopig is er nog niks meer bekend over de omstandigheden. Meer info volgt later.

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. Weg met die uitkering

In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen gluurt opiniemaker Noël Slangen elke dag met u achter de schermen van de politieke actualiteit. Vandaag: de activering van langdurig werklozen. “Een langdurig werkloze aan het werk helpen is een investering, geen besparing. Hoe goed het omgekeerde ook klinkt.”

Lees meer »