Inwoners Frans dorpje waar Émile (2,5) verdween, beweren dat peuter is opgegeten door roedel wolven

Het mysterie rond de verdwijning van de Franse peuter Émile (2,5 jaar) is nog niet opgelost. De inwoners van het dorpje Le Vernet, waar het jongetje verdween, beweren dat de peuter is opgegeten door een roedel wolven. 

Meer krantenkoppen in België

2023 was in Spanje tweede warmste jaar ooit

2023 was het tweede warmste jaar in Spanje sinds het begin van de metingen in 1961. Dat heeft de Spaanse meteorologische dienst Aemet donderdag laten weten. Het record staat op naam van 2022 toen de gemiddelde jaartemperatuur met bijna 15,5 graden voor de eerste keer uitkwam boven de 15 graden.

Lees meer »

Bestuurder sportwagen kritiek na aanrijding in Elverdinge, aanrijder vlucht veld in

Op een gewestweg tussen de West-Vlaamse dorpen Elverdinge en Woesten gebeurde zondag in de vooravond een zwaar ongeval. Uit een aangereden sportwagen werden twee personen bevrijd. Een van hen verkeert in levensgevaar. De aanrijder vluchtte de velden in, maar is intussen gearresteerd.
The post Bestuurder sportwagen kritiek na aanrijding in Elverdinge, aanrijder vlucht veld in appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dorp Sint-Jan-ter-Biezen viert 150ste verjaardag: “Nog steeds een kathedraal van een landschap”

Het dorp Sint-Jan-ter-Biezen, een deelgemeente van Poperinge, bestaat dit jaar 150 jaar. Die verjaardag wordt uitgebreid gevierd. Dat doen ze in het weekend van 20 tot en met 24 juni met onder andere een tentoonstelling en een viering in Sint-Jan-de Doper in de aanwezigheid van bisschop Lode Aerts.?
The post Dorp Sint-Jan-ter-Biezen viert 150ste verjaardag: “Nog steeds een kathedraal

Lees meer »

Inwoners Marke maken 144 vuurtorens voor 50ste verjaardag OC Marke

In OC Marke loopt nog tot eind augustus een unieke, kleurrijke expo. Er zijn meer dan 100 zelfgemaakte vuurtorens te zien, gemaakt door de inwoners van Marke, zowel jong als oud. De tentoonstelling kadert binnen de viering van de 50ste verjaardag van het ontmoetingscentrum.
The post Inwoners Marke maken 144 vuurtorens voor 50ste verjaardag OC Marke appeared first on

Lees meer »

“Het is nog altijd zot dat ik met mijn kluchten volle zalen trek”: comedyfenomeen Hans Cools treedt zes dagen op rij op in thuishaven Lichtervelde

Overal waar hij het podium bestijgt, zit een propvolle zaal te schuddebuiken van het lachen. Nu verkoopt hij zes keer op rij Cultuurhuis De Keizer in zijn eigen Lichtervelde tot de nok uit. Voor wie er nog aan twijfelde: Hans Cools mag zich met recht en reden een vaste waarde van de Vlaamse stand-upcomedy noemen. “Maar ik neem niks voor

Lees meer »

Karel Rommens (34) stopt met basketbal

Na 28 jaar bij Wytewa Roeselare hangt Karel Rommens de basketschoenen aan de haak. Karel groeide op in Lichtervelde, maar ging altijd in Roeselare naar school en woont er nu ook. Vanaf zijn zes jaar speelde hij al bij Wytewa Roeselare, waar zijn moeder Nele Snauwaert vele jaren voorzitter was.
The post Karel Rommens (34) stopt met basketbal appeared

Lees meer »

“Hij kon niet langer leven met de schaamte”: het waargebeurde verhaal achter ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’

“Het leven is kort. Heb een affaire.” Het is de onwaarschijnlijke slogan van Ashley Madison, de controversiële datingwebsite die in 2015 werd gehackt. Nu, bijna een decennium nadat de miljoenen gebruikers met hun overspel geconfronteerd werden, gaat Netflix in ‘Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal’ dieper in op het schandaal. Hoe is dit kunnen gebeuren? Wat waren de gevolgen? En

Lees meer »

Spooroverweg naar Plopsaland gaat dicht, maar korter dan gepland: “Op tijd open voor de verkiezingen”

Infrabel voert in juni werken uit aan de sporen in De Panne. Initieel was het de bedoeling om de spooroverweg in Adinkerke te sluiten van 7 tot 10 juni. Omdat dit tot verkeersellende zou leiden, zijn de plannen aangepast.
The post Spooroverweg naar Plopsaland gaat dicht, maar korter dan gepland: “Op tijd open voor de verkiezingen” appeared first on

Lees meer »

Dit is waarom de beveiliging ruzie maakt met bekendheden op het filmfestival van Cannes

Vorige week had Kelly Rowland (43) een verhitte woordenwisseling met een beveiliger tijdens het filmfestival in Cannes. Maar ze was niet de enige; intussen circuleren er heel wat beelden van bekendheden die het aan de stok krijgen met dezelfde vrouw. Dit zorgt voor veel verontwaardiging online, maar wat gebeurt daar nu precies? De Britse influencer Victoria Margrath legt het uit

Lees meer »

Sint-Eloois-Vijve stapt voor 41ste keer naar Oostakker

56 deelnemers vatten om 3 uur ’s morgens onder de leiding van Frank De Smyter en Christ Vanackere en geruggensteund door het Rode Kruis de bedevaart naar Oostakker aan.
The post Sint-Eloois-Vijve stapt voor 41ste keer naar Oostakker appeared first on KW.be.

Lees meer »