Nieuw album ‘Cowboy Carter’ van Beyoncé is uit: “Country is helemaal niet zo’n wit genre als sommigen willen doen uitschijnen”

Op ‘Cowboy Carter’, haar nieuwe album dat sinds vandaag te beluisteren is, geeft Beyoncé een eigenzinnige masterclass in countrymuziek. Ze heeft zich verdiept in de zwarte geschiedenis van het genre. "Dit verhaal wordt niet voor de eerste keer verteld, maar wanneer zij het doet, luisteren heel veel mensen", zegt Ilse Liebens. 

Meer krantenkoppen in België

‘Blauwe vogel’ steekt Joost Klein hart onder de riem tijdens ophef op Eurovisiesongfestival

Het is vooralsnog onduidelijk wat er precies is gebeurd rond Joost Klein. Volgens informatie van de Zweedse omroep SVT heeft er achter de schermen een fysieke confrontatie plaatsgevonden tussen de Nederlander en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor Joost Klein de grote afwezige is tijdens de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel steekt hem online een

Lees meer »

Nieuwe versie ChatGPT kan gesprek voeren

OpenAI heeft een nieuwe versie gelanceerd van zijn populaire chatbot ChatGPT, waarmee men nu ook een gesprek kan voeren. Het programma kan informatie verwerken op basis van gesproken opdrachten, communiceert met de gebruiker met een menselijke stem en vertaalt tussen verschillende talen. ChatGPT wordt zo een belangrijke concurrent voor de stemassistenten als Alexa van Amazon en Siri van Apple.

Lees meer »

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »

En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”

Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt?

Lees meer »

Hulpkok Antwerps restaurant The Jane na 4 maanden ondervraagd over ongeval waarbij hij benen verloor: “Hij herinnert zich niets van het ongeval en hij is een gebroken man” 

Joe Claridge, de Britse kok die stage liep in sterrenrestaurant The Jane, is door de politie ondervraagd over het ongeval in januari. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd door een bron bij de familie. Claridge werd na een feestavond op de parking vlak bij het restaurant overreden door sterrenchef Nick Bril. Die had te veel

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Oekraïense dames verzorgen je nagels in Sanapolis: “Dit is sociaal ondernemen”

Op de site Sanapolis – het voormalige Elisabethziekenhuis dat herbestemd werd als gezondheids-, toeristisch-, en recreatief centrum – richten de oorlogsvluchtelingen Nadiia en Svitlana het salon Sana Beauty in. Ze mikken op mensen uit de regio die op een professionele manier hun nagels willen laten verzorgen.
The post Oekraïense dames verzorgen je nagels in Sanapolis: “Dit is sociaal ondernemen”

Lees meer »