Grigori Sverdlin helpt Russen het leger ontlopen: “Vaak beseffen gewonde soldaten in het ziekenhuis dat ze niet terug willen”

De Russische organisatie Idite Lesom helpt mannen aan het leger te ontkomen. „Ons doel is om het Russische leger te verzwakken, zodat de oorlog tegen Oekraïne zo snel mogelijk stopt”, zegt oprichter Grigori Sverdlin in Georgië.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk

De vijfde editie van de AG Belgian Coast Walk heeft zaterdag ruim 7.000 deelnemers naar een zonovergoten kust gelokt. De meest fervente wandelaars zijn al sinds de vroege ochtend onderweg om de 80 kilometer van Knokke-Heist naar De Panne af te leggen.
The post Ruim 7.000 deelnemers op Belgian Coast Walk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plots werd ik aangevallen met motorhelm”: Kim Huybrechts spreekt vanop ziektebed voor het eerst na vechtpartij

Kim Huybrechts (38) heeft bij VTM NIEUWS voor het eerst gesproken over de vechtpartij waar hij in betrokken raakte na de bekerfinale tussen Antwerp en Union. De darter brak het sleutelbeen van zijn werparm op twee plaatsen. “Ik was weerloos”, vertelt hij vanop z’n ziektebed in AZ Monica Deurne, waar hij later vandaag geopereerd wordt. Gelukkig gaat het niet om

Lees meer »

Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö

Journalisten van de Zweedse krant ‘Aftonbladet’ hebben Joost Klein gespot in zijn hotel in Malmö. De zanger werd onderworpen aan enkele vragen over het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd naar het incident van donderdagavond, maar een reactie wilde hij niet geven. “Een fijne dag verder”, klonk enkel het vanuit de lift.

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken”

Donderdag 16 mei gaan de deuren open van het nieuwe restaurant McDonald’s op de hoek van de Oostrozebekestraat en de Ringbaan in Ingelmunster. Franchisenemer Kenny Schelstraete en zijn team vieren deze opening op zondagnamiddag 19 mei met kindergrime.
The post Nieuwe McDonald’s in Ingelmunster opent donderdag de deuren: “Succesverhaal van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Asbestophaling aan huis 3 jaar verlengd voor Limburg en Diest

Limburgers en Diestenaars kunnen nog 3 jaar langer goedkoop asbestafval thuis laten ophalen. Het project van Limburg.net, de provincie en De Huisdokter werd 4 jaar geleden opgestart om komaf te maken met asbestvervuiling. De Vlaamse regering heeft beslist om het project verder te zetten en investeert 2,25 miljoen euro.

Lees meer »

Lenteconcert KHSB gaat de Franse toer op

Koninklijke Harmonie Steeds Beter organiseert op zaterdag 25 mei om 18 uur hun jaarlijks lenteconcert in sporthal De Vlaschaard in Sint-Baafs-Vijve. Dit jaar gaan ze de Franse tour op met Vive la Musique.
The post Lenteconcert KHSB gaat de Franse toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Tadej Pogacar verkent het parcours: Sloveen begint om 16u24 aan tijdrit, volg het op VTM en VTM GO

De renners krijgen vandaag een tijdrit van 40,6 kilometer voor de wielen geschoven. Na een vlakke aanloop volgt er in het slot een klimmetje van zes kilometer, waarvan vooral de eerste steil (10,7%) omhooggaat. Bouwt Tadej Pogacar zijn voorsprong in het klassement uit? En wat kan onze Cian Uijtdebroeks? Volg de aanloop naar de rit en natuurlijk de etappe in

Lees meer »

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »

Gouden boeket voor Marc en Rosa

Marc D’Hoop (74) en Rosa Vervaele (76) zijn 50 jaar getrouwd. Marc was vroeger vertegenwoordiger, Rosa werkte als verpleegster in het Heilig Hartziekenhuis in Roeselare. De vonk tussen beiden sloeg over tijdens het verpleegstersbal in zaal De Beurs in Roeselare. Het koppel huwde op 26 april 1974 voor de wet en op 2 mei 1974
The post Gouden boeket

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »