VRT sprak al twee maanden met Bart De Pauw zonder slachtoffers te betrekken: “Grote fout”

Frederik Delaplace, gedelegeerd bestuurder van de VRT, overlegde twee maanden lang met Bart De Pauw zonder de slachtoffers daarbij te betrekken. Dat blijkt uit informatie die mediaminister Benjamin Dalle (CD&V) donderdag gaf in het parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen

In een tijd waarin kansarmoede steeds meer zichtbaar wordt, is het cruciaal om jongeren de kans te geven om zich te ontwikkelen, ongeacht hun financiële situatie. Met dit in gedachten organiseert Havenschool VTI Zeebrugge een crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede graad een onvergetelijke schoolreis te bezorgen.
The post Havenschool VTI Zeebrugge lanceert crowdfunding-campagne om leerlingen van de tweede

Lees meer »

Songfestival sjoemelde met geluid van Israël: luid boegeroep weggewerkt met speciale technologie

Wie gisteren naar de halve finale van het Eurovisiesongfestival keek, was misschien verrast om tijdens het controversiële optreden van Israël geenboegeroep te horen. Dat terwijl er al heel de dag voor de deuren van het zaal geprotesteerd werd, en zangeres Eden Golan ook tijdens haar repetities werd uitgejoeld. Tijdens de uitzending weerklonk er enkel groot applaus, maar dat zou volgens

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische legerchef eist politieke strategie voor Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Lees hier

Lees meer »

Wild Classical Music Ensemble repeteert in de Spatie

Evita Werbrouck en Koen Cappon van de Spatie in de Wijnbergstraat ontvangen regelmatig de muziekgroep Wild Classical Music Ensemble voor de repetities ter voorbereiding van hun concerten over heel Europa. Op donderdag 2 mei speelden ze een try-out concert.
The post Wild Classical Music Ensemble repeteert in de Spatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leven tussen de deadlines: “We zijn allemaal ooit ventjes van acht geweest. Ja, ook de meisjes”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartsweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.

Lees meer »

‘De kleine Gezelle’ in honderd gedichten

Guido Gezelle liet ongeveer 1.200 gedichten na, waaronder heel wat minder of zelfs zo goed als onbekende werken. Uit dit rijke aanbod selecteerde classicus en dichter Patrick Lateur (Beveren-Leie, 1949) honderd gedichten die hij bundelde in het boek De kleine Gezelle en voorstelde in de Biekorfbibliotheek.
The post ‘De kleine Gezelle’ in honderd gedichten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van ‘Miami Vice’-drugsincident tot gehaaide voetbalinvesteerder: wie is Standard-koper Josh Wander van 777 Partners die zopas opzijgezet is?

Een Amerikaanse fraudezaak heeft grote impact op 777 Partners en mede-oprichter Josh Wander: de koper-eigenaar van Standard is uit het bestuur van de voetbalafdeling van 777 Partners gezet. Wie is de 42-jarige investeringskoning met trendy cap uit Miami die in de financiële wereld een gehaaide reputatie heeft en nu zijn voetbalrijk ondermijnd ziet?

Lees meer »