Paul Gheysens opnieuw onder vuur: 325.000 kubieke meter grond, met PFAS, illegaal op site van omstreden golfproject

Vastgoedontwikkelaar Paul Gheysens moet de berg aarde weghalen die op de site ligt waar zijn omstreden golfproject zou moeten komen. Het gaat om 325.000 kubieke meter. Tegelijk is PFAS teruggevonden in de grond. "Zolang die aarde daar ligt, kan de werf niet starten", klinkt het op het kabinet van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). 

Meer krantenkoppen in België

“Iedereen was aan het filmen”: onderzoek wegens doodslag in tragedie met drie verdronken vrienden

Het Italiaanse parket voert een onderzoek naar de tragedie in de buurt van Udine waarbij drie vrienden elkaar wanhopig omhelsden, alvorens ze werden meegesleurd in een kolkende rivier. Getuigen van het drama hebben mogelijk nagelaten mensen in nood te helpen. “Iedereen was aan het filmen”, zegt de moeder van een slachtoffer. “Niemand probeerde hen te redden.”

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Gistel trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Gistel.
The post Verkiezingsresultaten in Gistel: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij verloor zijn vrouw, wou halftijds werken en dan mocht greenkeeper Ludo helemaal niét meer spelen op zijn golfclub: “De Poetin van Knokke moet daar weg”

Het is boel in de chicste golfclub van ons land. Ludo Mutsaert (58) — tien jaar lang greenkeeper van de Royal Zoute Golf in Knokke — heeft een rechtszaak aangespannen tegen de club omdat zijn lidmaatschap onterecht zou zijn afgenomen. Hij mag de club ook niet meer als bezoeker betreden. “De directeur neemt laconieke beslissingen zonder na te denken. Ze

Lees meer »

Gescheiden aardappelboer met zoon en paardrijdster met kinderboerderij: ook zij wagen hun kans in nieuw seizoen van ‘Boer zkt vrouw’

In de tweede aflevering van ‘Boer zkt vrouw: 20 jaar’ stelt Dina Tersago (45) twee nieuwe boeren voor die in het volgend seizoen op zoek gaan naar hun ware liefde. Het gaat om Fauve Karkan (31), eigenares van een kinderboerderij in Opwijk, en Alberic Tack (58), een aardappel-, appel- en perenboer én marktkramer uit Sint-Gillis-Waas. Eerder werden ook al vleesveeboer

Lees meer »

Voka ontstemd dat Vlaamse regering twintig hectare bedrijventerreinen in West-Vlaanderen schrapt in strijd tegen wateroverlast: “Terwijl we nú al met krapte kampen”

De Vlaamse regering schrapt twintig hectare bedrijventerreinen in de strijd tegen wateroverlast. Werkgeversorganisatie Voka stelt zich daar vragen bij. “We onderschrijven het belang van het klimaat- en waterrobuust maken van onze omgeving, maar we stellen ons ernstige vragen bij het schrappen van net deze gebieden”, stelt Voka-directeur Bert Mons. “Terwijl we nu al met krapte om te ondernemen kampen.”

Lees meer »

“Hij liet zich naakt vastbinden op motorkap van z’n wagen”: beroemdheden lieten zich helemaal gaan in nachtclub Tramp

Nachtclub Tramp is niet meer. Meer dan 50 jaar lang was het dé place to be voor royals en wereldsterren, maar nu is de roemruchte club dus gesloten. Achter de statige Londense gevel schuilen alleszins heel wat verhalen over peperdure huwelijken, naakte beroemdheden en ladderzatte royals. “Mochten er in de hoogdagen van de jaren 70 en 80 al smartphones met

Lees meer »

Wullepitmolen in Kortemark viert 400ste verjaardag

De verjaardag en het einde van de restauratie van de molen werd al eventjes uitgesteld, want de geplande feestelijkheden in november vorig jaar konden niet doorgaan omwille van het slechte weer. Op 1 en 2 juni draaide de molen letterlijk en figuurlijk op volle toeren voor honderden bezoekers.
The post Wullepitmolen in Kortemark viert 400ste verjaardag appeared first on

Lees meer »

Christophe Rommens van ‘Harelbeke Schlagert’: “Uitverkocht! We moeten geen zotte dingen doen om de zaal vol te krijgen”

Op zaterdag 15 juni heeft de negende editie plaats van ‘Harelbeke Schlagert’ in CC Het Spoor in Harelbeke. De artiesten Jordy Vannet, Danny Diëgo, Swoop, Wim Soutaer, Johan Veugelers, Christoff en Willy Sommers zullen NIET voor een lege zaal moeten optreden, want deze editie is al UITVERKOCHT!
The post Christophe Rommens van ‘Harelbeke Schlagert’: “Uitverkocht! We moeten geen zotte

Lees meer »