Kinderartsen zien al RSV opduiken: “Veel vroeger dan normaal”

Kinderartsen diagnosticeren in sommige regio’s al volop jonge patiënten met RSV. “Veel vroeger dan normaal.”

Meer krantenkoppen in België

Is de zomer onherroepelijk voorbij of laat de zon zich toch nog zien? “Er is beterschap op komst”

Terwijl het zuiden van Europa kreunt onder een verschroeiende hitte, werd ons land de voorbije dagen vooral getrakteerd op donderwolken en (klets)nat weer. Ook vandaag en in de komende dagen krijgen we nog te maken met herfstig kwakkelweer. Maar niet voor lang: “In de tweede week van augustus wordt het gevoelig warmer en krijgen we opnieuw behoorlijk wat zon.”

Lees meer »

Hoe sterk is Hamas nog? Met 20.000 strijders blijft de terreurgroep nog altijd stevige tegenstander: “Al wie gesneuveld is, is vervangen”

Israël staat onder druk om iets te doen aan het vreselijke lijden in de Gazastrook. Het heeft alle middelen om de honger daar te stoppen. Maar kan Hamas dat ook niet doen? Door een stap opzij te zetten, de laatste gegijzelden te bevrijden en af te zien van verdere terreur? Of heeft het die macht niet meer? Hoeveel strijders telt

Lees meer »

Reboot ‘#LikeMe’ krijgt de kritiek te woke te zijn: “Voor kinderen maakt het niet uit. Het zijn vaak de volwassenen die er meer op letten”

Van lesbische ouders en een homokoppel tot een jongen in excentrieke kledij: de personages van de nieuwe ‘#LikeMe’-reeks zijn heel divers. “Te woke”, klinkt het her en der op sociale media. Thomas Van Goethem (36), bedenker van de jeugdreeks, en Ketnet-netmanager Annemie Gulickx (49), weerleggen de kritiek en blikken vooruit naar het zesde seizoen. “Een nieuwe Pommelien Thijs? Voorlopig hebben

Lees meer »

Roerbak van komkommer, varkensgehakt en veel groene kruiden

De smaken van deze roerbak zijn geïnspireerd op laab, een salade die erg populair is in Laos. De hartige vissaus en het zure limoensap vormen een perfecte combinatie met het vettige varkensgehakt en de geroerbakte komkommer. Die komkommer willen we knapperig houden, dus we bakken hem kort op een hoog vuur, tot hij net warm is en hier en daar

Lees meer »