Marck is de Diksmuidse nieuwkomer in Gault&Millau: “Een restaurant geopend zoals wij zelf graag gaan eten”

Marck uit Esen bij Diksmuide heeft zijn eerste vermelding in de nieuwe gids van Gault&Millau te pakken. Het restaurant van Cédric en Eline behaalde een score van 13 op 20.

Cédric Vennekens en Eline Willem zijn het hart en de ziel achter dit plekje in Esen. Marck is een samentrekking van Marc en Mark, de voornamen van de vaders van het duo dat het restaurant runt. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in diverse gerenommeerde horecazaken, besloten ze begin dit jaar hun droom waar te maken: een eigen restaurant waar ze hun visie op culinair genieten kunnen delen.

13 op 20

“Bij ons draait alles om verfijning, authenticiteit en persoonlijke gastvrijheid”, zegt chef Cédric. “We kozen voor de Franse gastronomische keuken met moderne invloeden. Ik breng mijn liefde voor koken tot leven met gerechten die de seizoenen eren en waarin lokale ingrediënten centraal staan. Eline zorgt met haar oog voor detail en hartelijke aanpak voor een onvergetelijke beleving, van het eerste welkom tot het laatste glas.”

Marck kreeg een 13 op 20 in de nieuwste Gault&Millau. “We hadden niet verwacht dat we meteen zo’n mooie score gingen hebben in ons eerste jaar dat we geopend zijn”, reageert Eline. “We hebben een restaurant geopend zoals wij zelf graag gaan eten: lekker eten, tot rust komen in een gezellige sfeer. Het is een heel mooie start voor ons en een leuke bevestiging dat ons concept een mooie score krijgt.”

Recensie

“Vanaf het moment dat we binnenkomen tot het moment dat we vertrekken, merken we dat Cédric in de keuken en Eline in de zaal een gedegen gastronomische opleiding hebben genoten”, vertelt de recensent in de Gault&Millau. “Schotse zalm is subtiel op smaak gebracht met citroenolie, terwijl de combinatie van kalfszwezerik met kreeft en kreeftenbearnaise een elegant gerecht vol pit is.”

“Tot slot een fijn en doordacht nagerecht rond aardbeien, rabarber en bergamot, waarin elk element zijn plaats vindt zonder te overheersen. Deze nieuwkomer verwelkomen we met twee koksmutsen”, klinkt het. (DM)

The post Marck is de Diksmuidse nieuwkomer in Gault&Millau: “Een restaurant geopend zoals wij zelf graag gaan eten” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ploeg bestaat niet meer, maar de vriendschap blijft”: boek ‘40 jaar De Trappisten’ voorgesteld

In het vroegere café Den Trap wordt op zaterdag 15 november om 17 uur het boek ‘40 jaar De Trappisten’ voorgesteld. De zaalvoetbalclub hield er vorig jaar mee op na bijna veertig jaar. Mede-oprichter Stephan Lefere stelde een boek samen en tijdens de voorstelling worden ook oude filmbeelden van meer dan dertig jaar geleden getoond.
The post “Ploeg bestaat

Lees meer »

Cultuurcentrum Gildhof en Malpertuis sturen samenwerking bij: meer vrijheid in programmatie en grotere subsidie

Cultuurcentrum Gildhof en Theater Malpertuis, die sinds 2020 officieel samenwerken via een convenant, passen die samenwerking wat aan. Een nieuwe versie van het convenant staat op de agenda van de volgende gemeenteraad. “We zetten de samenwerking verder, maar met meer vrijheid qua programmatie”, aldus cultuurschepen Birger De Coninck (Vooruit).
The post Cultuurcentrum Gildhof en Malpertuis sturen samenwerking bij: meer

Lees meer »

Stad neemt eerste initiatieven tegen files Torhoutsesteenweg: “Twee derde van in- en uitritten winkels schrappen”

Met een reeks voorstellen en maatregelen op korte, middellange en lange termijn wil de stad Oostende de files en verkeersveiligheid op de Torhoutsesteenweg aanpakken. Komend voorjaar zal al één en ander zichtbaar zijn. Voor het schrappen van tweederde van de in- en uitritten komt er overleg met de handelaars. “We willen dat er 18 parkeereilanden komen”, zegt schepen Judith Ooms

Lees meer »

Louise Delanghe (31), beloftevolle kunstenares, verongelukt na Halloweenfeestje: “Ze was zó vol leven. Dit is niet te vatten”

De Vlaamse kunstwereld is in diepe rouw. Louise Delanghe (31), een van de meest beloftevolle jonge kunstenaressen van Vlaanderen, kwam donderdagavond om het leven bij een verkeersongeval in Gent. “Ze was juist vertrokken op het Halloweenfeestje van mijn dochter”, zegt Jan Hoet Junior, nog steeds onder de indruk, aan HLN. “Het verdriet is immens.”

Lees meer »

Sporting Lokeren laat zege glippen in slotfase: “Deze punten hadden hier moeten blijven”

Geen derde overwinning op rij voor Sporting Lokeren. De Waaslanders leken tegen Francs Borains goed op weg naar een nieuwe driepunter, maar in de blessuretijd boorde invaller Urbano Dias De Lima de tricolores alsnog twee punten door de neus: 2-2. Doelman Tein Troost, die na een vroege blessure van collega Simon Vervacke onverwacht in actie kwam, beleefde een emotionele avond.

Lees meer »

Trump overweegt om Venezuela aan te vallen en er zijn 3 scenario’s

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt Venezuela aan te vallen. Dat meldt de krant ‘The New York Times’. Een beslissing is nog niet genomen, maar mocht hij ermee doorgaan, zouden er grofweg drie scenario’s op tafel liggen: van het uitschakelen van president Nicolás Maduro tot het overnemen van de rijke olievelden van het Zuid-Amerikaanse land.

Lees meer »

Welke vraag heb jij over de drones boven België?

Afgelopen nacht zijn er opnieuw drie drones gespot boven de militaire basis van Kleine-Brogel. Dat bevestigt Theo Francken. Gisteravond was er bovendien ook een boven de luchthaven van Deurne, zo heeft HLN als eerste vernomen. Welke vraag heb jij hierover? Stel ze hieronder, onze journalisten en experten beantwoorden ze voor jou.

Lees meer »

BEKIJK – 225 West-Vlaamse restaurants in nieuwe Gault&Millau-gids: Boury blijft het beste van het land, Willem Hiele stoomt door

De punten en bijhorende koksmutsen zijn uitgedeeld. West-Vlaanderen staat opnieuw nog wat sterker in de jaarlijkse Gault&Millau-gids. Vorig jaar bekroonde de culinaire bijbel 218 restaurants van bij ons, nu zijn dat er al 225. Boury blijft met 19 op 20 de absolute topper, maar ook Willem Hiele zet zijn veroveringstocht vastberaden verder. Het Oudenburgse restaurant laat nu al een mooie

Lees meer »

Nood aan herstelling en renovatie van Sint-Aldegondiskerk groter dan verwacht: “Vallende leien, huiszwam en betonrot”

Op dit ogenblik zijn er volop herstellings- en renovatiewerken aan de Sint-Aldegondiskerk in Zwevezele, aan het Marktplein. Aanvankelijk moest vooral de dakbedekking worden aangepakt. Er waren immers al nadar-afsluitingen nodig om te voorkomen dat vallende leien bezoekers zouden kunnen raken. Bovendien veroorzaakte dit ook waterinsijpeling in de kerk. Bij nadere inspectie werden echter nog meer problemen vastgesteld, zoals huiszwam en

Lees meer »