Marck uit Esen bij Diksmuide heeft zijn eerste vermelding in de nieuwe gids van Gault&Millau te pakken. Het restaurant van Cédric en Eline behaalde een score van 13 op 20.
Cédric Vennekens en Eline Willem zijn het hart en de ziel achter dit plekje in Esen. Marck is een samentrekking van Marc en Mark, de voornamen van de vaders van het duo dat het restaurant runt. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan in diverse gerenommeerde horecazaken, besloten ze begin dit jaar hun droom waar te maken: een eigen restaurant waar ze hun visie op culinair genieten kunnen delen.
13 op 20
“Bij ons draait alles om verfijning, authenticiteit en persoonlijke gastvrijheid”, zegt chef Cédric. “We kozen voor de Franse gastronomische keuken met moderne invloeden. Ik breng mijn liefde voor koken tot leven met gerechten die de seizoenen eren en waarin lokale ingrediënten centraal staan. Eline zorgt met haar oog voor detail en hartelijke aanpak voor een onvergetelijke beleving, van het eerste welkom tot het laatste glas.”
Marck kreeg een 13 op 20 in de nieuwste Gault&Millau. “We hadden niet verwacht dat we meteen zo’n mooie score gingen hebben in ons eerste jaar dat we geopend zijn”, reageert Eline. “We hebben een restaurant geopend zoals wij zelf graag gaan eten: lekker eten, tot rust komen in een gezellige sfeer. Het is een heel mooie start voor ons en een leuke bevestiging dat ons concept een mooie score krijgt.”
Recensie
“Vanaf het moment dat we binnenkomen tot het moment dat we vertrekken, merken we dat Cédric in de keuken en Eline in de zaal een gedegen gastronomische opleiding hebben genoten”, vertelt de recensent in de Gault&Millau. “Schotse zalm is subtiel op smaak gebracht met citroenolie, terwijl de combinatie van kalfszwezerik met kreeft en kreeftenbearnaise een elegant gerecht vol pit is.”
“Tot slot een fijn en doordacht nagerecht rond aardbeien, rabarber en bergamot, waarin elk element zijn plaats vindt zonder te overheersen. Deze nieuwkomer verwelkomen we met twee koksmutsen”, klinkt het. (DM)
The post Marck is de Diksmuidse nieuwkomer in Gault&Millau: “Een restaurant geopend zoals wij zelf graag gaan eten” is provided by KW.be.
